Miracolul undelor cerebrale

0

Miracolul undelor cerebrale

safe_image.phpMaurice Barry Sterman, absolvent al facultăţii de psihologie al Universităţii California, Los Angeles (UCLA) consideră creierul un organ dinamic şi foarte plastic – adică un organ care se poate adapta structural şi funcţional la numeroase solicitări. Sterman a arătat, prin experimente ştiinţifice riguroase, că neuronii   se află acolo unde mintea întâlneşte trupul.

El a arătat că prin simpla ghidare a modului în care cineva gândeşte se poate modifica structura ţesutului cerebral, ca mod de interconectare a celulelor nervoase şi ca densitate de celule. Prin simpla învăţare a unei persoane cum anume să abordeze anumite direcţii, s-a observat faptul că creierul este capabil de o transformare profundă.

Oameni cu una din cele mai severe probleme, epilepsie refractară, au putut fi învăţaţi să se vindece singuri, prin urmărirea propriilor unde cerebrale. Acest aspect dovedit ştiinţific susţine faptul că orice obişnuinţă bună în gândire ne aduce numai beneficii, întrucât permite o reorganizare extrem de armonioasă a structurii la nivel cerebral. 

Va invitam sa reamintim care sunt caracteristicile undelor cerebrale?

Undele cerebrale, in numar de patru (alfa, beta, delta si theta) sunt corespunzatoare starilor creierului si descriu frecventa pe care vibreaza activitatea cerebrala în anumite momente.

Undele beta corespund starii obisnuite de veghe, în care atentia noastra este predominant orientata spre actiuni exterioare.
Undele beta iau nastere în timpul orientarii predominante a mintii umane de catre satisfacerea nevoilor de subzisteta, calculând, organizând, aranjând conferând sensul universului nostru exterior.undele cerebrale

Frecventa undelor beta este mult amplificata în conditii de stres sau anxietate.
Frecventele undelor fiind cuprinse între 13-30Hz.

Undele alfa indica o stare dinamica asociata unei minti calme, linistite si în care atentia poate fi focalizata cu succes atât în exterior participând la rezolvarea situatiilor de tot felul, dar si în interior permitând aprofundarea unei stari de meditatie dinamica.

Ele sunt predominante de asemenea în stari de concentrare sau de focalizare asupra unui centru imobil interior.
Ele se amplifica la persoanele care practica diferite forme de meditatii, tehnici posturale etc..
Aceasta stare trebuie atinsa in cazul masuratorilor radiestezice.
Undele cerebrale de tip alfa ating frecvente cuprinse între 7-13Hz.

Undele delta  având o frecvenţă extrem de scăzută (0,5-4 Hz), undele delta sunt produse în timpul somnului profund fără vise. Prezenţa lor este cel mai adesea asociată cu procesul complet şi amplu al regenerării fizice şi al refacerii ori menţinerii sănătăţii.  Starea Delta este cea mai înceată dintre cele patru frecvente ale creierului. Cel mai des asociată cu somnul adânc, anumite frecvente ale stării Delta declansează eliberarea hormonului cresterii umane (Human Growth Hormone) atât de benefic pentru vindecare si regenerare.

Delta este semnalul undelor cerebrale ale subconstientului, de unde intuitia se ridică. Asta înseamnă că programele bazate pe starea Delta nu sunt ideale doar pentru somn si regenerare profundă, dar si pentru a accesa activitatea inconstientă si a ajuta valul de informatii ce curge spre mintea noastră constientă, pentru curătire si nu numai.

Undele theta prezinta frecvente care sunt cuprinse între 3-7Hz. Ele reflecta o stare specifica a mintii care permite vizualizarea benefica, dinamizarea constructiva a imaginatiei si inspiratia creatoare.

Acestea apar mai ales în timpul somnului paradoxal (REM) în care apar majoritatea viselor.Putem fi totusi constienti de aceasta stare de calm si armonie, caci undele de tip theta se manifesta mai ales în timpul reveriei cotidiene si meditatiei profunde.

Când apar în starea de veghe acestea sunt raspunzatoare de cunoasterea intuitiva si de explorarea imaginativa a profunzimilor misterioase ale subconstientului.

Undele theta sunt asociate deseori cu activitatile artistice desfasurate într-o atmosfera de armonie si beatitudine, caci mai nou, arta ia uneori si forme dezarmonioase, dezgustatoare, care duc la stress. Genialitatile si oamenii fericiti, împacati sau cu preocupari artistice creatoare, traiesc mai des pe aceasta frecventa a undelor theta. De asemenea sunt undele ce faciliteaza schimbari majore la nivelul inconstientului,prin schimbarea programelor perimate datatoare de griji si suferinta, cu cele creatoare de sansa,vindecare si succes. Acestea din urma sunt, ele insine atributele frecventei theta.

Undele delta definesc cele mai profunde nivele ale relaxarii psihosomatice pe care o fiinta umana le poate atinge cuprinse între 0.1 si 3 Hz.

Astfel fiind cele mai lente unde cerebrale ele caracterizeaza somnul profund fara vise, starile “puternice” de extaz, sau extazul mistic, samadhi, satory, turia etc.

Sfintii îndeosebi traiesc aceste stari profunde ale undelor cerebrale în mod constient. Uneori viziunile Fecioarei Maria, Isus sau alti sfinti, nu neaparat crestini, produc vizionarului aceste frecvente ale undelor, viziunile fiind însotite de o stare profunda de extaz.

De asemenea, starile înalte de orgasm sunt însotite de acest tip de unde. Rama Crisna, marele yoghin hindus, ramânea cuprins zile întregi în astfel de stari, inima lui încetând chiar sa mai bata. Sfântul Francisc din Asisi, Anton de Padova, Tereza de Avilona, Budha si multi alti sfinti, au ajuns sa-si permanentizeze acest gen de trairi.

Prezenta undelor delta este asociata cu procesul complet si amplu al regenerarii fizice si al refacerii ori mentinerii sanatatii de unde rezulta ca fluctuatiile noastre mentale determina starea generala în care noi traim.

Imagineaza-ti cat de bine te-ai simti cand sufletul si frecventele cerebrale sunt in armonie; imagineaza-ti cum ar fi  sa gasesti solutii mult mai usor si mai repede la probleme de sanatate, sa fii creativ, sa comunici la nivelul sufletului cu celelalte persoane. Ti-ar place?

Am o veste buna pentru tine, stii care? Doar de tine depinde sa faci primul pas.

Vrei sa fii in armonie cu sufletul tau accesand constient undele cerebrale alfa sau theta?

Te invit sa citesti aceasta carte: http://www.divin.ro/?53t4l&v7f2k=4282

theta healing

 

sursa: internet

Share.

About Author

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.