Semnificatiile sacre ale numarului 7

0

Semnificatiile sacre ale numarului 7

Numărul 7, căutătorul adevărului, este unul dintre cele mai înțelepte și mai spirituale numere. În ciuda acestui fapt, izolarea poate întârzia sau chiar preveni succesul. Acest număr este asociat cu numeroase simboluri. Printre cele mai cunoscute se numără cele 7 chakre și simbolul masonic al triunghiului așezat peste un pătrat (3+4).

Acest simbol are o lungă tradiție în masonerie și, în fapt, poate fi găsit în multe școli și organizații ezoterice.

Semnele astrologice Pești, Scorpion și Fecioară alcătuiesc caracteristicile comune ale personalității celor născuți sub cifra 7, în timp ce Săgetătorul (supranumit și „căutătorul de adevăr) este adesea asociat în mod eronat cu cifra 7.

 Aspecte pozitive ale personalității numărului 7

Organizarea este o trăsătură pe care toți cei care prezintă această cifră o au de dezvoltat. O persoană care se naște sub cifra 7 fie are puternice capacități organizatorice, fie va învăța despre acestea, dar asta doar pe planul fizic. Pe planul spiritual cifra 7 are legături puternice cu puterile magice și cu măiestria dimensiunii spirituale a vieții.

Carierele potrivite pentru aceștia sunt: afaceri, știință, religie, învățământ și domeniile oculte. Toate aceste domenii implică un anumit grad de cercetare – o activitate extrem de agreabilă pentru căutătorul tipic marcat de cifra 7.

Dacă vrei să te împrietenești cu o persoană care are această cifră bine reprezentată în harta sa numerologică, ar trebui să știi că aceștia au nevoie de intimitate și de un spațiu al lor în care să poată fi singuri cu gândurile lor. Atunci când sunt odihniți, ei pot fi o adevărată forță a naturii în tot ceea ce se implică, dar la un moment dat simte nevoia să se retragă pentru o perioadă (ore, zile sau chiar perioade mai lungi – depinde de situație). În sfârșit, acești indivizi caută să cunoască și să înțeleagă adevărul în orice situație, în mod special când e vorba despre lucruri care au legătură într-un fel sau altul cu misterele vieții.

 Aspecte negative ale personalității numărului 7

Provocarea celor care sunt marcați de această cifră a introspecției este să își facă prieteni, să se căsătorească și, în general, să reușească să întrețină relații cu alte ființe umane… Tendința lor de a se izola de lume poate deveni o barieră în calea relațiilor interumane.

Puțini știu că astfel de indivizi au tendința de a se izola pentru zile, săptămâni și chiar luni întregi aducând fel și fel de argumente pentru care au nevoie de așa ceva sau spunând că urmăresc să se dezvolte spiritual lucrând pe planul interior. În realitate, puțini dintre ei ar recunoaște că în același timp ei evită lumea înconjurătoare.

O altă provocare pentru o persoanele aflate sub influența cifrei șapte este să reușească să își tempereze motivațiile egoiste și să evite să devină egocentrici. Mulți dintre aceștia căuta să pară că sunt altruiști și că nu au niciun interes ascuns, dar cei mai mulți dintre apropiații lor pot vedea dincolo de aceste aparențe. Acest lucru este însă valabil doar până ce aceștia ating un anumit nivel de elevare spirituală sau iluminare…

Până când ei nu vor învăța să gestioneze și să mențină relații sănătoase cu oamenii din jur, ei nu vor reuși să își împlinească adevăratul lor potențial și nici nu vor reuși vreodată să se înțeleagă cu adevărat. Aceasta este cea mai mare încercare a lor.

Sunt „7 minuni naturale ale lumii”: Muntele Everest, cascada Victoria, Marele Canion, Marele Recif de Corali, Aurora Boreala, vulcanul Paricutin, portul Rio de Janeiro.

minune3Exista:„7 minuni ale lumii antice”: Marea Piramida de la Giza, Gradinile suspendate ale Semiramidei, Templul zeitei Artemis din Efes, Statuia lui Zeus din Olimpia, Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rodos, Farul din Alexandria.

minuni1Exista si „7 minuni ale Evului Mediu”: Colosseum-ul din Roma, Catacombele din Alexandria, Marele Zid Chinezesc, Stonehenge, Turnul din Pisa, Turnul de Portelan din Nanjing, Moscheea de la Hagia.

minune2„Cerul este impartit in 7”: atmosfera, exosfera, ionosfera, termosfera, mezosfera, stratosfera si troposfera.
Curcubeul are „7 culori”.
Cele „sapte virtuti” ale omului sunt: smerenia, darnicia, bunatatea, rabdarea, modestia, abstinenta si sarguinta.
Cele „7 pacate” capitale sunt: lacomia,desfraul, avaritia, invidia, mania, lenea, trufia.

In Biblie se descriu cele „7 zile” in care Dumnezeu a creat lumea.
Exista „7 continente”: Europa, America de Nord, America de Sud, Africa, Asia, Antarctica, Australia sau Oceania

Exista „7 zile” ale saptamanii denumite dupa cei 7 zei romani, care la randul lor au fost numiti dupa cele 7 planete ce se puteau observa cu ochiul liber.
La nuntile evreiesti, exista „sapte zile” de binecuvantari (Sheva Brachot).
Se spune ca daca visezi „cifra 7” iti vei intalni sufletul pereche.
Templul lui Solomon avea „7 trepte”.

Cobra de la Angkor Wat din Cambogia are „7 capete”, copacul cosmic al samanilor are 7 ramuri si tot 7 sunt sferele sau treptele ceresti.

74295773„7” este considerat un „numar norocos» in mai multe culturi; de exemplu, in Japonia, mitologia vorbeste despre Cei sapte Zei ai Norocului (Shichifukujin)

66508948_ShichifukujinGrupul de „7 stele” denumit “Pleiade” este singura constelatie cunoscuta in fiecare cultura de pe Pamant, actuala sau disparuta, datand de cel putin 40.000 de ani; in mitologia greaca, Pleiadele erau sase surori impreuna cu mama lor, care au fost fugarite prin paduri de Orion Vanatorul pana ce Zeus s-a indurat de ele si le-a transformat in stele; Aborigenii numesc aceasta constelatie “Wurunna” si o asociaza cu zeul vanatorii, iar indienii americani o cunosc sub numele de “Constelatia celor sapte Fecioare” urmarite de un urs; Pleiadele se regasesc si in legendele aztecilor, ale incasilor, polinezienilor, chinezilor, hindusilor, africanilor, precum si la egipteni.

pleiadeBushido sau “calea razboinicului” din cultura japoneza este un cod care ajuta samuraii sa insuseasca „7 virtuti”.
Cultura hindusa vedica sustine ca omul are „7 puncte energetice” sau chakre.

In legendele budiste se spune ca dupa ce s-a nascut, Buddha s-a ridicat in picioare si a facut „7 pasi”.
Consiliul suprem al babilonienilor se compunea din „7 zei”, fiecare legat de un astru.
In folclorul irlandez, al 7-lea fiu al celui de-al 7-lea fiu are puteri magice; in folclorul romanesc, acesta este vampir.
In folclorul iranian, pisica are 7 si nu 9 vieti si isi poarta pisoii de sapte ori in sapte locuri diferite.
In cultura chinezilor, numarul 7 este proeminent; de exemplu, a saptea zi dupa prima luna plina din an este Ziua Omului; aceasta zi este considerata ziua universala a tuturor fiintelor umane de pe planeta; de aceea fiecare chinez isi sarbatoreste ziua de nastere la data respectiva (nu inseamna totusi ca nu o sarbatoreste si in ziua calendaristica in care a aparut pe Pamant).

Potrivit mai multor credinte, exista „sapte trepte” ale Raiului care corespund celor sapte corpuri ceresti (Pamant, Soare si celelalte 5 planete care se pot vedea cu ochiul liber); in iudaism, al „saptelea Rai” este denumit Araboth si este casa Tronului Gloriei, care este pazit de cei „sapte arhangheli”.

Dintre multele denumiri pe care vechii evrei le aveau pentru Dumnezeu, cele „sapte nume” ale acestei Divinitati pe care scribii trebuiau sa se ingrijeasca sa le scrie corect erau: El, Elohim, Adonai, Yhwh (Yehova), Ehyeh-Asher-Ehyer, Shaddai si Zebaot.

Exista „7 perioade” ale elementelor in tabelul chimic al lui Mendeleev, „7 note muzicale”, 7 compusi principali ai celulei vii: apa, substante proteice, lipide, polizaharide, acizi nucleici ADN si ARN, molecule organice, saruri minerale.

7 este neutru pe scara PH-ului; apa pura are PH-ul 7.

Roma a fost construita pe „sapte coline”: Palatina, Capitolina, Quirinal, Viminal, Esquilina, Caelan, Aventina; Roma a fost de asemenea condusa, la inceput, de o linie de „7 sapte imparati”.

Exista 7 stadii ale dezvoltarii umane: embrionul, fatul, sugarul, copilul, adolescentul, adultul, batranul.

Marimea capului intra de 7 ori in inaltimea corpului.
Dimensiunea ochiului este a 7-a parte din latimea totala a capului.
Sunt 7 articulatii ale membrelor superioare.
Potrivit studiilor stiintifice, 7 este numarul de ore pe care trebuie sa il doarma un om pe noapte.
in traditia hipocratica, numarul 7 guverneaza bolile corpului uman.
Gatul majoritatii mamiferelor este format din 7 oase.
Gargaritele au 7 buline negre.

 Cifra 7 este una dintre cele mai spirituale numere din numerologie. Această spiritualitate provine dintr-o abilitate înnăscută de a-și direcționa atenția către dimensiunile lor interioare. Costul acestei abilități este lipsa și pierderea prietenilor și a relațiilor. Acești căutători ai adevărului învață să dezvolte și să întrețină relații sănătoase și să își organizeze viețile, menținând și hrănind înțelepciunea și spiritualitatea lor inerentă.

Share.

About Author

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.