Despre Fluidele corpului eteric uman

0

Despre Fluidele corpului eteric uman

corpul etericÎn alcatuirea corpului eteric uman intra curenti de forte, pozitionati pe mai multe straturi, încarcati cu energie eterica diferita, de la energia captata din Eterul Universal pâna la transformarea acesteia într-o energie de tip emotional-afectiv de provenienta divina.

Primul tip de curenti eterici, de gradul I. alimentati din Eterul Universal, întretin buna alcatuire si functionare a organismului fizic, traversând întreaga structura eterica.

Curentii de tip astral definesc structura emotionala, sentimentala si morala a entitatii la nivelul eteric. Fiecarui fluid îi corespunde o calitate, o virtute, un dar primit de la Creator. Acesti curenti sunt activati la maxim sau nu, putând fi chiar inexistenti, în functie de modul de a simti, de a gândi si de a actiona al fiintei umane.

Fluidele de conectare intra-structurala faciliteaza functionarea în siguranta a tuturor structurilor subtile, interconectându-le si permitând circulatia energiilor si a informatiilor.

Între cele trei tipuri de curenti nu exista legaturi, fiecare fiind alimentati din surse diferite prin Cordonul de Argint si prin chakrele exterioare corpului fizic, însa perturbarea oricaruia dintre sistemele de fluide eterice produce perturbari celorlalte, percepute vibrational.

Prin clarvedere, fluidele de gradul I sunt vizualizate sub forma unor benzi luminoase colorate ce strabat corpul fizic, fluidele de tip astral au forme geometrice sau simbolice si sunt mai luminoase, mergând pâna Ia auriu stralucitor, iar fluidele de interconectirc sunt vizibile numai în structurile chakrelor, forma lor fiind aceea de spirala.

Alimentarea fluidelor eterice umane este influentata de hrana si de somn, de mediu, de activitatile zilnice si implicarea emotionala în aceste activitati, de sentimente si gânduri, de relatiile cu celelalte fiinte si cu entitatile superioare, de constientizarea Divinitatii si a Legilor Universale!

fluideA. FLUIDELE DE GRADUL I
Fluidele de acest tip sunt similare cu cele întâlnite la corpurile eterice inferioare ca alcatuire a corpului eteric uman. Exista o mare asemanare între fluidele de gradul II ce compun structurile eterice ale animalelor si fluidele de gradul I din structurile eterice umane. Difera prin consistenta, la om fiind mai eterate datorita conectarii cu celelalte structuri.
Voi descrie în amanunt traseul si caracteristicile fiecarui fluid în parte.

A.1 Fluidul de protectie
Prin structura sa, fluidul de protectie da siguranta si invulnerabilitate întregii alcatuiri eterice a fiintelor. Consistenta acestui fluid care îmbraca toate circuitele fluidice din corpul eteric este cea mai fina, asemanatoare celofanului. Transparenta sa nu  influenteaza vizualizarea luminiscentei si a culorii fluidului ce traverseaza canalul eteric. Prin natura sa speciala, fiind încarcat doar cu informatii de protectie, nu perturba consistenta informationala si energetica a fluidului pe care îl înconjoara.

Alimentarea sa se realizeaza direct din învelisul de protectie al cordonului principal, Cordonul de Argint, conectat la Sursa Divina.

Circuitul închis este dat de stratificarea în doua fascicule, înfasurate unul peste celalalt. Primul «se duce» pe interior si apoi se întoarce pe deasupra, intrând din nou în Cordonul de Argint. Astfel, învelisul este dublu, cu doua sensuri. Cele doua fascicule au polaritati diferite, determinând neutralitatea întregului.

Daca nu este alterata consistenta fluidului de protectie, eventualele impuritati nu pot ajunge pâna la învelisul interior, ele fiind transportate de învelisul exterior în afara structurii, apoi absorbite si dizolvate în Eterul Universal.

Particulele ce intra în componenta acestui fluid sunt permanent reînnoite, orice afectiune a lor durând foarte putin.

Orice vibratie dizarmonioasa sau disfunctie a unui fluid eteric este transmisa prin fluidul de protectie în matricea informationala a corpului eteric, aflata în chakra Muladhara de la baza coloanei vertebrale. Nucleul corpului mental citeste matricea informationala si actioneaza partea subconstienta a mentalului pentru rezolvarea problemelor de la nivelul fizicului si partea inconstienta pentru rezolvarea disfunctiilor din corpul eteric.

Vibratiile fiecarui fluid eteric pot creste si pot fi armonizate prin citirea sau rostirea unor invocari adresate Divinitatii.

Invocare pentru refacerea si energizarea fluidului de protectie
Doamne Dumnezeule Atotputernic,
îti multumesc pentru protectia pe care
mi-o oferi permanent, fara ca eu sa stiu.
Îti multumesc ca mi-ai creat
un corp eteric invulnerabil
si indestructibil pâna la sfârsitul
acestei vieti pamântesti
închinata slujirii Tale.

Puterea invocarii este mai mare decât puterea rugaciunii, ea nefiind o cerere, ci o afirmare a unei stari de fapt, a unei împliniri atrase de certitudinea realizarii.

full1327317399A.2 Fluidul de structura
Fluidul eteric de structura înfasoara toate celulele corpului uman pe exteriorul membranei, fara a interfera în structura lor arhetipala, mentinându-le consistenta si invulnerabilitatea.

Înfasurarea este dubla. Fluidul intra si iese prin chakra Sahasrara, aflata în crestetul capului, alimentându-se cu Lumina Divina din zona Creatiei Primordiale. Chakra filtreaza Lumina si o optimizeaza corespunzator organismului.

Toata creatia materiala este formata din atomi si spatiile dintre atomi. Toate organismele vii sunt formate din celule si spatiile dintre celule. Astfel, marit la o scara foarte mare, fluidul de structura poate fi vazut ca o retea de globulete stralucitoare prinse uneie de altele cu mici fire aurii.

Datorita modului de viata actual, acest fluid a devenit foarte vulnerabil. Toate reziduurile ramase în urma prelucrarii toxinelor (E-uri, îngrasaminte chimice care au fost folosite la hranirea legumelor, substante chimice ingerate de animale, medicamente, alcool), a carnii, a noxelor din mediu se acumuleaza în spatiile interceluîare.

Devenind din ce în ce mai grosiere, aceste depuneri distrug fluidul de structura si înglobeaza în masa lor celulele. Astfel, se creeaza noduli, tumori, formatiuni canceroase, chisturi, fibroame, varice, polipi, negi si alte excrescente. Eliminarea lor se face fara leziuni, prin chirurgie de lumina. Adevarata chirurgie de lumina nu se poate realiza decât de catre entitati superioare foarte evoluate aflate în misiune pe Terra. Ele intervin fara constientizarea bolnavului, facând «minuni», sau lucreaza prin intermediul unor terapeuti, cu sau fara stirea lor.

Energia speciala folosita în chirurgia de lumina patrunde în spatiile intercelulare, desprinde corpul strain si îl dezintegreaza. Apoi, fluidul de structura se poate reface.

Pentru prevenirea aglomerarii cu impuritati a spatiilor intercelulare, schimbati-va modul de viata si mai ales modul de viata al copiilor dumneavoastra. Hraniti-i, pe cât este posibil, natural, evitând alimentele ce au în componenta substante chimice, reducând la minim consumul de carne. Renuntati la fumat si evitati atmosfera îmbâcsita, caci fumul creeaza depuneri în spatiile intercelulare ale aparatului respirator. Eliminati alcoolul si luati medicamente numai când sunt necesare. Iesiti cât mai mult în natura. într-un cuvânt: traiti sanatos!

Înainte de purificarea fluidului de structura este necesara curatarea spatiilor intercelulare cu lumina din Zona Divina a creatiei Primordiale.

Cu capacitatea dea curata aceste spatii sunt înzestrati, în general, bioterapeutii. Repetarea urmatoarei invocari, de mai multe ori pe zi, o perioada îndelungata de timp, are efect terapeutic asemanator.

Invocare pentru purificarea spatiilor intercelulare
Te rog, Doamne Dumnezeule Atotputernic,
trimite Lumina Ta sa purifice
toate spatiile intercelulare
ale corpului meu, pentru ca eu sa pot fi
asa cum Tu m-ai creat.

Capacitatea de refacere a corpului eteric este determinata de alimentarea cu mai multa energie decât este necesar pentru functionarea lui. Acolo unde spatiile intercelulare sunt pure, fluidul de structura deteriorat se poate reface.

Invocare pentru refacerea fluidului de structura
Îti multumesc, Doamne Dumnezeule Atotputernic,
pentru desavârsita alcatuire a fiintei mele.
Fie ca Lumina ta sa protejeze
flecare celula a trupului meu,
de acum si pâna la sfârsitul acestei vieti pamântesti
închinata Slujirii Tale.

A.3 Fluidul de reglare a vibratiilor
Fiecare celula a organismului uman are propria ei vibratie si fiecare tesut are o vibratie specifica. La nivelul întregului organism, vibratiile sunt în armonie.

Disonanta, lipsa de armonie a vibratiilor, duce la aparitia bolii. Daca ritmul vibratiilor celulelor unui organ este perturbat, organul se îmbolnaveste.

Fluidul de reglare a vibratiilor este conectat la nucleul fiecarei celule, primind impulsuri informationale si transmitând energie din Zona Divina a Armoniei Vibrationale. Aspectul sau este acela al unor faguri de luminiscenta argintiu-aurie, în functie de zona pe care o parcurge.

Chakra Sahasrara filtreaza energia de alimentare a acestui fluid, optimizând-o conform necesitatilor.
Orice perturbare a vibratiilor este transmisa informational bazei de date aflata în chakra Muladhara. Alimentarea fluidului se intensifica pâna la restabilirea armoniei.

În zona aflata în dizarmonie, fluidul îsi pierde stralucirea, devenind opac. Revenind la normal, îsi recapata aspectul initial.

Când fluidul de structura este deconectat pe portiuni prin acumulare reziduala, fluidul de reglare a vibratiilor îsi reduce pulsatiile si intensitatea în acele zone.

Mentinerea starii de sanatate este în corelatie cu pastrarea armoniei întregului organism. O viata traita în armonie cu întreaga creatie se reflecta în armonia interioara.

Invocare pentru armonizarea vibratiilor
Doamne Dumnezeule Atotputernic,
îti multumesc pentru
armonioasa alcatuire a fiintei mele.
Fie ca toate celulele, tesuturile, organele,
glandele, aparatele si sistemele corpului meu
sa fie în armonie unele cu celelalte,
asa cum Tu le-ai creat pentru Slava Ta.

A.4 Fluidul arhetipal

Fluidul arhetipal este fluidul formei, alimentat din Zona Divina a Arhetipurilor prin Cordonul de Argint.
Informatiile transmise prin acest fluid corespund evolutiei corpului fizic. Datele primare sunt depozitate în Banca de Date din chakra Muladhara de la baza osului sacru, unde fluidul este conectat. Ele contin informatii despre evolutia fatului, de la stadiul embrionar pâna la crestere si formeaza matricea sufletului embrionar (sau vegetativ), sufletul corpului eteric.

Din momentul nasterii, alimentarea cu informatiile necesare cresterii si dezvoltarii, maturizarii si îmbatrânirii functioneaza continuu prin acest fluid, mergând pâna la nucleul fiecarei celule.

În aceste date este înscrisa forma initiala si evolutia formei fiecarui organ, a fiecarei parti a organismului separat si în cadrul întregului.

Arhetipul fiecarei fiinte întrupate exista, în diverse faze evolutive, înca dinainte de nastere, în Zona Divina a Arhetipurilor. Acolo, sufletele evoluate îsi creeaza viitoarele trupuri fizice. Sufletelor mai putin evoluate li se creeaza viitoarele trupuri fizice arhetipale de catre entitati superioare, corespunzator karmei si evolutiilor lor.

Forma arhetipala este conectata permanent prin energie mentala la nucleul corpului mental si prin fluidul eteric arhetipal la nucleul corpului eteric aflat în chakra Muladhara.

De foarte mult ori, corpul fizic nu mai corespunde formei arhetipale originale. Orice situatie care duce la iesirea din arhetipul original (schimbarea formei fizice a unui organ în urma unui accident sau a unei operatii chirurgicale, schimbarea aspectului fizic prin slabire, îngrasare sau operatii estetice) provoaca dizarmonii vibrationale înregistrate atât de fluidul arhetipal, cât si de fluidul de reglare a vibratiilor.

Fluidul arhetipal este vizibil ca o membrana foarte fina ce acopera toate organele si întregul corp fizic. Membrana este transparenta si penetrabila (celelalte fluide eterice pot trece prin ea). Iesirea din arhetip produce dereglari functionale ale glandelor si organelor.

Forma fluidului arhetipal (consistenta membranei) poate fi deteriorata de unele eforturi fizice mari, de lovituri si dureri puternice, de suferinte prelungite, de socuri psihice sau spaime, de cazaturi de la înaltime, de schimbari bruste de temperatura (ex. — înghetarea membrelor) si de presiune (în cazul scafandrilor, aviatorilor si alpinistilor), de administrare de anestezice foarte puternice sau medicamente timp îndelungat, de consumul de droguri sau substante halucinogene si de unele maladii mentale.

Invocare pentru refacerea fluidului arhetipal
Îti multumesc, Doamne Dumnezeule Atotputernic,
Creator a tot ce exista, ca trupul meu fizic
corespunde perfect arhetipului sau,
respectând vesnic Voia Ta.

A.5 Fluidul de circulatie a energiei universale
Fluidul de circulatie a energiei universale este alimentat cu energie divina din Absolut, cu energie cosmica din Zona Iubirii Materializate si cu energia vietii din Zona Creatiei Divine.

Patrunde în corpul eteric prin chakrele superioare, Chakra Divina (aflata la aproximativ 30 cm deasupra capului) si Chakra Christica (aflata la aproximativ 15 cm deasupra capului), apoi prin chakra Sahasrara din crestetul capului. Cele trei chakre filtreaza fiecare, reglând la parametrii corespunzatori fiintei întrupate, energia primita: Chakra Divina — energia divina (energia Tatalui), Chakra Christica — energia cosmica (energia Fiului) si Sahasrara — energia vietii (energia Sfantului Duh).

Coloana alb-argintie a fluidului capata nuante violet la trecerea prin chakra Sahasrara. Traseul sau strabate întregul organism pe circulatia sanguina. Se întoarce în Plexul Solar de unde este preluat în Cordonul de Argint.

Lipsa de credinta în Divinitate este cauza reducerii alimentarii fluidului. Poate ajunge de grosimea unui fir de ata, conectat doar la energia Sfantului Duh ce mentine viata în trupul fizic. În diverse stadii de evolutie a constientei, postul, rugaciunea si meditatia atrag amplificarea conectarii, marind astfel alimentarea cu Energie Divina, Energie Christica si Energia Sfântului Duh.

Invocare pentru amplificarea alimentarii fluidului energiei universale
Doamne Dumnezeule Atotputernic,
Doamne Isus Christos
si Sfinte de viata facatorule Duh,
trimiteti, rogu-va, fiintei mele întrupate.
Lumina, Iubirea si Viata
pentru a putea face mai bine voia
Sfintei Treimi pe acest Pamânt.

A.6 Fluidul de circulatie a energiei telurice
Chakra care filtreaza acest fluid, aducându-l la parametrii fiintei, este Chakra Telurica, aflata la aproximativ 30 cm sub talpile picioarelor.

Traseul energiei telurice este complementar traseului energiei universale. Fluidul strabate organismul pe circulatia venoasa, în timp ce fluidul universal e conectat la circulatia arteriala. Ajuns în inima, iese prin chakra Anahata si apoi prin Chakra Telurica, transmitând informatiile energetice ale fiintei spre Pamânt.

Informatiile si energia transmise de minerale sunt preluate din fluid prin chakra Anahata, realizându-se astfel comunicarea cu planeta. Prin chakra Astrului Teluric este trimisa în organism energia ce constituie suportul mineralelor asimilate din hrana prin fluidul metabolic si fluidul de absorbtie energetica.

Fluidul de circulatie a energiei telurice are culoare verde, de nuante diferite, în functie de nivelul de evolutie al fiintei si de tot ce ea transmite pamântului. Lumina verde-fosfor ce patrunde prin Chakra Telurica îsi schimba stralucirea si nuanta.

Iubirea si grija fata de natura dau fluidului o nuanta de verde intens, stralucitor.
Persoanele care merg mult pe jos, care stau mult în natura au acest fluid foarte activat, spre deosebire de persoanele sedentare, la care fluidul este putin activat.

Invocare pentru amplificarea alimentarii fluidului energiei telurice
Îti multumesc, Planeta Vie,
care ma gazduiesti, ma ocrotesti, ma hranesti
si ma sprijini pentru a-mi îndeplini misiunea.
Îti daruiesc iubirea mea, puritatea fiintei mele
si viata mea, pentru Slava lui Dumnezeu
si instaurarea împaratiei Sale pe Pamânt.
Planeta raspunde, daruind iubirea si energia ei fiintelor cu care se afla în comuniune.

A.7 Fluidul metabolic

Culoarea galbena a fluidului metabolic corespunde chakrei Manipura, aflata în dreptul ombilicului, raspunzatoare de toate procesele digestive.

Fluidul pur, denumit si fluid al vietii, este de culoare aurie. Nuanta pe care o primeste dupa trecerea prin chakra este data de caracteristicile proprii fiintei.

Dupa irigarea întregului aparat digestiv, fluidul se întoarce în chakra Manipura. Culoarea sa la iesirea din organism reflecta starea de sanatate a individului. Un aparat digestiv sanatos va modifica foarte putin stralucirea fluidului, în timp ce starea de boala se va imprima prin nuante pale, lipsite de stralucire: mustar în cazul afectiunilor stomacului, galben-verzui pentru afectiuni hepatice sau ocru în cazul unui colecist bolnav.

Printr-o alimentatie echilibrata se poate mentine starea de sanatate, deci si stralucirea fluidului.
Alimentatia bazata pe carne transforma culoarea fluidului în maro deschis, chiar în cazul unui organism aparent sanatos.
La nivelul ficatului eteric are loc un transfer de energii si informatii între fluidul metabolic si fluidul circulator (sanguin), printr-un filtru energetic. Distrugerea partiala a acestui filtru cauzeaza îmbolnavirea pancreasului si a vezicii biliare.

În splina eterica exista un al doilea filtru prin care se fac schimburile între fluidul metabolic, fluidul circulator si fluidul respirator. Deteriorarea acestui filtru energetic simultan cu crearea de brese în filtrul din ficatul eteric, determina aparitia diabetului si a altor boli de nutritie.

La intrarea în chakra Manipura, fluidul metabolic este conectat la fluidul ritmului. Fiecare organism are propriul ritm metabolic. Slaba conectare la fluidul ritmului provoaca arderi lente sau rapide, deci iesirea din ritmul propriu într-un sens sau în celalalt.

Invocare pentru activarea fluidului metabolic
Îti multumesc, Doamne Dumnezeule,
pentru hrana pe care o dai
tuturor corpurilor mele în fiecare zi,
pentru buna asimilare si folosirea optima
a energiei din hrana vie.

A.8 Fluidul de eliminare a reziduurilor
Fluidul eteric de eliminare a reziduurilor intra prin chakra Manipura si iese prin chakra Muladhara, parcurgând aparatul digestiv, aparatul urinar si ajungând pâna la glandele sudoripare.

Culorile acestui fluid parcurg gama de vibratie specifica galbenului, portocaliului si rosului.

Afectiunile colonului si rectului dau fluidului culoarea grena, iar afectiunile renale fac ca fluidul sa fie maro-roscat la iesirea prin chakra Muladhara.

În rinichii eterici exista doua filtre energetice prin care se face transmiterea între fluidul de eliminare a reziduurilor si fluidul circulator (sanguin). Deteriorarea acestor filtre creeaza afectiuni renale, distrugerea lor provocând blocaje renale. Lipsa de continuitate a fluidului pe traseul rectului favorizeaza aparitia hemoroizilor.

Energizarea slaba a fluidului provoaca în cele mai multe cazuri colite sau constipatii. Supraenergizarea fluidului provoaca diaree la digerarea unor alimente nebenefice.

Slaba energizare a fluidului în vezica urinara duce la lipsa de control a mictiunilor, iar supraenergizarea fluidului pentru vindecarea unor raceli provoaca micturitie (nevoie frecventa de a urina).

Energia binefacatoare a apei de baut are efect de stimulare a acestui fluid. La fel si energia vindecatoare a unor plante medicinale, recomandate în afectiunile aparatului digestiv si ale aparatului urinar.

Invocare catre planeta Pamânt (Geea)
Îti multumesc, Planeta Vie,
pentru ca preiei toate reziduurile
eliminate de corpul meu fizic
si de corpurile mele subtile,
purificandu-le în fiecare zi pe care o traiesc
în armonie cu tine si cu întreaga Creatie,
pentru Slava lui Dumnezeu si instaurarea
împaratiei Sale pe Pamânt.

A.9 Fluidul respirator
Fluidul respirator este alimentat prin doua chakre — Anahata si Vishudda, ce transforma particulele eterice ale aerului, aducându-le la nivelul vibrational propriu fiintei. Sursa de alimentare a acestui fluid este însasi elementul pur Aer din descompunerea substantei divine datatoare de viata în cele cinci elemente primordiale.

Dupa trecerea prin cele doua chakre, urmeaza o conexiune a fluidului transformat cu fluidul ritmului în plexul solar. Legatura energetica directa a aparatului respirator cu plexul solar determina usurarea activitatii corpului eteric si cresterea capacitatilor de deconectare, concentrare si meditatie ca urmare a exercitiilor de respiratie, a reglarii sau încetinirii ritmului respirator.

Ritmicitatea respiratiei este întretinuta de conectarea la fluidul ritmului. Mentinerea ritmului respirator propriu faciliteaza racordarea corpurilor inferioare la corpurile superioare ale fiintei.

Lipsa conectarii celor doua fluide este cauza unor boli în plan fizic si a legaturii sporadice cu sinele Superior.

În plexul solar, fluidul preluat din Aerul Universal este încarcat cu particule solare. Astfel, culoarea lui are diferite nuante, rezultate din combinarea culorilor verde, albastru si galben-auriu.

Daca aceste nuante sunt neschimbate la iesirea fluidului din organism, ele pierzând doar din stralucire, înseamna ca aparatul respirator este sanatos. Daca fluidul capata nuante închise, plamânii sunt îmbâcsiti, poluati. Culorile pale, albicioase, denota îmbolnavirea plamânilor.

Pe traseul fluidului respirator, în bronhiile eterice, exista filtre circulare ce mentin elasticitatea bronhiilor fizice. Distrugerea filtrelor duce la lipsa elasticitatii si provoaca la nivel fizic bronsite sau astm.

Plamânii eterici sunt dotati cu canale eterice de preluare a reziduurilor. În medii foarte pure (la munte sau în atmosfera salina) aceste canale sunt curatate, purifîcându-se astfel plamânii.

Invocare pentru amplificarea alimentarii fluidului respirator
Doamne Atotputernic, îti multumesc
pentru aerul pe care îl respir
si pe care Tu l-ai creat ca sursa a vietii mele
închinata Slujirii Tale.

A.10 Fluidul genital
Fluidul genital este filtrat de chakra Swadhisthana, aflata în zona organelor genitale.

Functionarea optima a acestei chakre contribuie la armonizarea energiei întregului organism. Eliminarea în exces a energiei sexuale creeaza dizarmonie, influentând functionarea chakrelor, în special a celor superioare.

În timpul actului sexual, prin chakra Swadhisthana au loc schimburi de energie între parteneri, mai mult sau mai putin benefice. În absenta iubirii dintre parteneri, energia sexuala este distribuita haotic, risipita, consumata inutil. Risipa de energie sexuala are ca efect insatisfactia, insuficienta si dependenta de sex. Actul sexual practicat cu iubire este un schimb benefic de energii, generator de satisfactie si împlinire sexuala.

Culoarea fluidului este portocaliu-aurie. La oamenii care folosesc benefic energia sexuala, fluidul îsi pastreaza culoarea si luminiscenta, întretinând un aparat genital sanatos. Lipsa de satisfactie, de împlinire, abstinenta fara un suport temeinic, izvorâta din teama, frigiditate, ignoranta sau întelegere eronata a vietii spirituale (nu se poate ajunge la abstinenta sexuala decât la un anumit nivel de evolutie spirituala ce permite folosirea în alt mod a acestor energii), precum si o viata sexuala dezorganizata, exagerata, duc la deteriorarea calitatilor fluidului genital, deci la îmbolnavire. Culoarea sa devine gri-albicioasa în caz de stagnare a energiilor sexuale, portocaliu-reflectorizant la cei care au o activitate sexuala excesiva si portocaliu-ocru, ruginiu sau maro la persoanele agresate, dezamagite sau frustrate sexual.

Fluidul genital este o parte a fluidului sexual, fluid de tip astral, din care se desprinde la intrarea în corpul eteric.

Sursa de încarcare este Zona Puritatii Divine, Sefira Puritatii, Iesod. Activitatea sexuala negativa perturba, prin transmitere fluidica, Sefira Puritatii. La iesirea din corpul eteric, fluidul genital patrunde din nou în fluidul sexual si se întoarce în Zona Puritatii Divine, încarcat cu ceea ce a preluat din organism. Fiind puri, plini de iubire neconditionata, mentinem, la rândul nostru, Puritatea Universala.

Mantra pentru mentinerea Puritatii Universale
Toate corpurile mele sunt pure,
Asa cum Tatal mi le-a creat
Prin tot ce gândesc, simt, spun si fac
Mentin Puritatea Universala.

Fluidul genital care doua polaritati. Ele este masculin sau feminin, în functie de organismul la care este conectat.
În chakra Swadhisthana, fluidul genital feminin se conecteaza la fluidul ritmului, transmitându-se astfel ritmurile ciclice ale Lunii, ale Sefirei Iesod.

Slaba conectare a celor doua fluide este cauza perturbarilor ciclului menstrual.
Desprins tot din fluidul sexual si combinat cu fluidul genital, la organismele feminine actioneaza fluidul maternitatii. Cele doua fluide eterice, genital si cel al maternitatii, sunt activate la maxim si primesc încarcare din Zona Creatiei Divine în momentul conceperii unui copil. (Este vorba despre fluidele genitale ale parintilor si fluidul maternitatii existent deja la viitoarea mama).

A.11 Fluidul maternitatii
Ca si fluidul genital, fluidul maternitatii este activat în perioada pubertatii, însa o activare partiala a sa înca din copilarie explica tendintele de comportament matern ale fetitelor fata de fratii mai mici sau în joaca cu papusile.

Existenta acestui fluid este determinata karmic si conform planului vietii stabilit înainte de întrupare. Daca entitatea feminina nu va fi mama si nici nu va creste copii, în întruparea respectiva fluidul maternitatii nu se activeaza.

Conectarea la Zona Maternitatii din Sfera Mamei Divine se face tot prin chakra Swadhisthana. Energiile primite prin acest fluid de culoare violet-auriu se amplifica si îsi schimba compozitia pe toata perioada maternitatii. în timpul sarcinii, punctul de conectare a fluidului strabate zona abdominala dintre chakra Swadhisthana si chakra Manipura. (Pe abdomenul gravidei apare o dunga maronie). Din luna a patra de sarcina, fluidul maternitatii este conectat la chakra Manipura.

În momentul conceperii, fluidul maternitatii deja îmbraca uterul. Legatura cu corpul eteric al viitorului copil este facuta deja prin acest fluid.

Energia trimisa din Sfera Mamei Divine creeaza placenta eterica, denumita fluid placentar, din care se va forma placenta fizica. Cu cât acest fluid este mai puternic, cu atât fatul va fi mai protejat, având un organism perfect sanatos.Consumul de oua, lactate vii, legume si fructe în perioada sarcinii contribuie la activarea fluidului maternitatii, respectiv a celui placentar.

Rugaciune pentru femeile care îsi doresc copii
Doamne Dumnezeule Atotputernic,
trimite rogu-Te o entitate de lumina
ca sa-mi fie copil în viata aceasta.
Fagaduiesc sa nu îi perturb misiunea
si sa respect întelegerea facuta între noi
înainte de nasterea mea.
Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

Starea de sanatate a fatului se poate determina prin studiul acestui fluid placentar. Lipsa de stralucire, de consistenta si transformarea culorii violet în alb, gri sau bej sunt cauze ale dezenergizarii fatului. Aparitia altor culori suprapuse celei violet semnifica existenta unor afectiuni la nivelul eteric corespunzator culorii respective.

Fluidul placentar este îmbracat de un fluid de tip astral protector, de culoare bleu pentru baieti si roz pentru fetite. În cazul gemenilor, tripletilor, etc, de sexe diferite, nuantele roz si bleu ale fluidului placentar protector se combina. Vizualizând acest fluid, clarvazatorii stiu care este sexul viitorului copil.

A.12 Fluidul sanguin

Fluidul sanguin sau circulator formeaza o retea ce dubleaza, la nivel eteric, sistemul circulator. Structura sa este variabila, dupa tipul de circulatie pe care îl strabate (arteriala sau venoasa).

Culoarea sa este verde intens la patrunderea în chakra Anahata, care îl transforma conform vibratiei proprii fiintei. Tot aici se realizeaza si conectarea la fluidul ritmului, ce imprima pulsul fluidului circulator.

Pe circulatia arteriala culoarea este stralucitoare si luminoasa, devenind opaca pe circulatia venoasa. Fluidul se coloreaza în albastru si iese prin chakra Vishuddha dupa ce preia si informatiile de la nivel pulmonar. Inima eterica este strabatuta de doua ori de fluidul sanguin si o data de fluidul ritmului.

Daca traseul fluidului circulator este incomplet, organismul se îmbolnaveste de afectiuni specifice membrelor inferioare (varice, flebite, tromboze sau arterita în cazul în care fluidul nu parcurge membrele inferioare). Bolile cardiace sau circulatorii dau fluidului culoarea rosu-vânat la iesirea din corpul eteric.

Invocare pentru refacerea, purificarea si activarea fluidului sanguin
Doamne Dumnezeule Atotputernic,
asa cum fluidul vietii strabate întreaga Ta Creatie,
fie ca viata, sanatatea si puritatea sa strabata
întregul meu organism, ca Lumina Ta
sa circule prin arterele si venele mele
dupa cum inima mea este plina de
iubire pura si neconditionata.

Daca inima ne este inundata de iubire, în ea nu mai au loc acnrimente negative (egoism, gelozie, invidie, etc), deci va fi o inima sanatoasa. Primind iubire divina pe masura puritatii inimii, fluidul sanguin ce strabate o inima pura va fi luminos si încarcat energetic, transmitând în tot corpul sanatate si puritate.

A. 13 Fluidul ritmului
Fluidul ritmului este conectat la Ritmul Universului. Prin acest Fluid primim pasaportul de integrare în Creatie. Prin mentinerea ritmurilor, prin conectare la parametrii universali, suntem în armonie cu Universul. Conectându-ne la vibratii joase, ce perturba ritmurile fiintei, devenim o sursa de dizarmonie, afectând astfel întregul Univers.

Fluidul ritmului are culoare alb-argintie, cu atât mai stralucitoare cu cât parametrii proprii sunt mai aproape de parametrii universali (vezi capitolul urmator — «Fluidele de tip astral»).

Patrunde în corpul eteric prin mai multe chakre: în Vishuddha se conecteaza la sistemul endocrin, în Anahata la aparatul circulator, în Manipura la organele digestive si în Swadhisthana la cele genitale. În plexul solar e conectat la fluidul respirator.

Prin legatura cu sistemul endocrin, fluidul ritmului influenteaza cresterea organismului si încetarea cresterii, actionând asupra hipofizei si epifizei; favorizeaza mentinerea greutatii corporale prin glanda tiroida. Lipsa conectarii la glandele de crestere produce perturbari în dezvoltarea fizica a copiilor. Daca legatura la glanda tiroida nu este perfecta, apar îngrasarea exagerata, obezitatea.

Tensiunea arteriala este reglata prin conectarea la inima a acestui fluid. Fiind în armonie cu ritmurile Lunii, fluidul determina perioada ciclului menstrual la femei, prin interferenta cu fluidul genital în chakra Swadhisthana.

Exercitiile de respiratie pot produce o activare a fluidului ritmului, activând prin plexul solar acea parte a sa conectata la fluidul respirator.

Fluidul Ritmului Universal din care provine fluidul ritmului fiecarei fiinte este conectat la fluidele emisive ale tuturor planetelor sistemului nostru solar, deci ale Zodiacului. Prin acest fluid suntem în concordanta cu ritmurile zodiacale din momentul nasterii ca fiinte întrupate.

Putem a fi în armonie sau nu cu ritmurile planetelor, deci putem primi influenta lor benefica sau malefica. Alegerea apartine fiecaruia dintre noi.

Mantra pentru integrarea în Ritmul Universal
Ritmul fiintei mele este integrat în Ritmul Universului.
Nici un gând, nici o fapta, nici un cuvânt
si nici un sentiment al meu nu perturba Armonia Universala.

A.14 Fluidul de termo-reglare
Culoarea fluidului de termo-reglare este bleu-auriu, având diverse nuante imprimate de starea de frig, de caldura sau de febra a fiintei.

Este conectat la Soarele Divin si da o particularitate proprie animalelor, pasarilor si omului: starea de caldura interioara. Dupa trecerea prin chakra Anahata, parcurge toata circulatia sanguina, reglând temperatura interna si asigurând adaptarea organismului la conditiile de mediu.

Disfunctiile acestui fluid fac ca unele persoane sa nu poata suporta caldura excesiva sau frigul mai mult decât altele. Prin legatura sa cu fluidul imunitar, fluidul de termo-reglare da semnalul începerii luptei cu bolile infectioase, facând sa creasca temperatura corpului.

A.15 Fluidul imunitar
Este fluidul care ne protejeaza împotriva îmbolnavirilor. Culoarea sa galbena devine transparenta si foarte deschisa daca apar disfunctii în sistemul imunitar al corpului fizic. Este conectat la Zona Sanatatii Divine si filtrat prin chakra Manipura. Functionarea foarte slaba a acestui fluid se reflecta prin îmbolnaviri dese si repetate. Când fluidul este distrus în totalitate, este posibila infestarea cu virusul HIV si declansarea SIDA. Functionarea optima a fluidului imunitar mentine organismul sanatos, rezistent la îmbolnaviri contagioase.

Invocare pentru activarea fluidului imunitar
Doamne, îti multumesc ca sunt sanatos
în aceasta zi a vietii mele
si în toate zilele ce vor urma.

A. 16 Fluidul curativ
Fluidul curativ însoteste fluidul imunitar ca si fluidul de termo-reglare de-a lungul circulatiei sanguine.Toate cele trei fluide au o zona de transfer a informatiilor la nivelul diafragmei. Aceasta zona este un cristal eteric vibratoriu, cristal curativ. Deteriorarea cristalului curativ provoaca aparitia febrei fara explicatii medicale, în absenta îmbolnavirii corpului fizic.

Orice alarma din fluidul imunitar este transmisa prin cristal fluidului de termo-reglare care îsi intensifica vibratiile, provocând starea febrila. Ridicarea temperaturii corpului sau a unei zone ranite ori bolnave a organismului, alerteaza fluidul curativ care începe procesul de vindecare si refacere. Toate celulele afectate sunt conectate la acest fluid.

Fluidul curativ functioneaza doar când este necesar, fiind inactiv când organismul este într-o stare de sanatate perfecta. Dar, dat fiind ca fluidul este activat si la o mica zgârietura sau la o întepatura de insecta, perioadele de pauza sunt destul de putine. Este conectat la doua chakre, întâi la Manipura, apoi la Anahata si la plexul solar, fiind alimentat din Zona Sanatatii Divine, ca si fluidul imunitar.

Culoarea sa este verde intens, capatând nuante albastre sau galbene dupa trecerea prin cristalul curativ, în functie de informatiile primite de la celelalte doua fluide (imunitar- galben; de termo-reglare — bleu).

De starea vibrationala a cristalului curativ depind toate procesele de vindecare (despre toate cristalele din corpurile subtile voi scrie în acea parte a cartii consacrata CORPULUI CHRISTIC, CORPULUI DE CRISTAL).

În caz de îmbolnavire sau de ranire a corpului fizic, fluidul curativ emite semnale de vibratie joasa, corespunzatoare fiecarei disfunctii. Prin rezonanta, se actioneaza fluidul de termo-reglare, fluidul imunitar, fluidul sanguin sau fluidul metabolic.

În chakra Manipura, fluidul curativ este conectat la fluidul metabolic si provoaca greturi sau varsaturi atunci când organismul a ingerat ceva nebenefic si diaree la digerarea alimentelor nesanatoase, prin conectarea la fluidul de eliminare a rezidurilor.

Rolul fluidului curativ este de refacere a celulelor si tesuturilor organismului, de vindecare în caz de boala, de restabilire a functiilor glandelor si organelor afectate în orice fel. Este responsabil de secretarea calusului în cazul fracturilor si de refacere a oaselor. Fluidul curativ se activeaza în aer liber si la soare, actiunea razelor solare grabind procesele de refacere.

Mantra (catre Soare)
Caldura trupului meu provine din caldura ta.
Viata trupului meu, din viata ta.
Sanatatea trupului meu din lumina razelor tale.
Caldura, viata si lumina ta învaluie toate celulele
trupului meu.

A.17 Fluidul neuronal
Structura sa este cea mai complicata dintre toate structurile fluidelor eterice. Este conectat la sistemul nervos central si sistemul nervos periferic, activând fiecare neuron. Prin fluidul neuronal se face legatura între creierul eteric si creierul fizic.

Culoarea fluidului este rosu-aurie. Ramura sa centrala porneste din chakra mentala, aflata în partea din spate a capului si, mergând pe învelisul canalului Sushumna, parcurge coloana vertebrala, intrând în toate chakrele, de unde se ramifica în plexuri, facând conectarea cu fluidul ganglionar. Ajunge apoi în chakra Muladhara, unde depoziteaza toate informatiile acumulate. Din ramura centrala pornesc trasee colorate diferit spre toate celulele neuronale. Ruperea legaturii superioare provoaca maladii psihice, scurtarea traseelor secundare duce la paralizii. Fluidul neuronal este alimentat din Mentalul Universal, prin corpul mental

Mantra
Corpul meu mental are o sanatate perfecta.
Toate procesele psihice si reflectarea lor
în corpul fizic se desfasoara conform
Vointei Divine si a Sinelui meu Superior,
conectat la corpul meu mental.

Sanatatea psihica si fizica este direct influentata de buna functionare a fluidului neuronal (prin legatura la creier, la aparatul locomotor si la organele de simt) si a fluidului ganglionar.

A.18 Fluidul ganglionar
Fluidul ganglionar conecteaza creierul eteric la sistemul simpatic, unind în traseul sau plexurile si cele 26 de perechi de ganglioni. Fiind legat si de sistemul arterial, transforma starile psihice în senzatii fizice prin conectarea vaselor sanguine. Fluidul are culoarea galbena si este filtrat tot la chakra mentala, mergând de-a lungul coloanei vertebrale de unde conecteaza plexurile ca si fluidul neuronal. Din plexuri se ramifica spre fiecare ganglion.

Disfunctiile sale produc perturbari în plan psihic, inexplicabile medical. Fluidul capata o culoare galben-cenusie în cazul bolilor psihice. Pentru activarea acestui fluid este suficienta activarea plexului solar prin bai fierbinti la picioare sau prin alte metode.

FLUIDELE SIMŢURILOR . Aceste fluide corespund celor cinci simturi fizice: vaz, auz, miros, gust si pipait.

A.19 Fluidul optic

Se desprinde din cordonul eteric principal, pentru a fi adus la parametrii optimi fiintei, de catre chakra Ajna. Fluidul are culoare indigo-argintiu. Face legatura între ochii eterici si creierul eteric, energizând retina si cristalinul.

Daca retina nu este energizata la parametrii optimi, ochii se îmbolnavesc de miopie, presbitism si hipermetropie. Daca retinele sunt energizate diferit pentru fiecare ochi apare astigmatismul (dioptrii diferite). Afectiunile dau fluidului culoare întunecata si opaca la iesirea din chakra Ajna.

Cristalinul are rol de filtru eteric, fiind dublat de un cristal energetic. în cazul în care cristalinul eteric nu functioneaza, ochiul face cataracta. Discontinuitatea fluidului optic se manifesta prin dureri de cap. Lipsa fluidului înseamna lipsa vederii. Poate fi nativa sau posterioara nasterii. Fluidul optic este alimentat de Soarele Divin.

Mantra (catre Soare)
Lumina sufletului meu provine din Lumina Divina Solara.
Lumina ochilor mei este reflectarea luminii sufletului meu.
Ochii mei primesc de la Soare lumina Îmi hranesc cu ea toate corpurile.
Eu sunt Lumina.

A.20 Fluidul auditiv
Este alimentat de Eterul primordial prin care se transmit sunetele devenite cuvinte, vibratiile zgomotelor, vibratiile notelor muzicale devenite muzica.

Fluidul conecteaza, la nivel eteric, urechea interna la creier. Culoarea sa este verde-albastru, fiind filtrat de chakra Vishudha si de chakra de vibratie aflata între Vishudha si Anahata. Afectiunile aparatului auditiv dau fluidului culoarea bleumarin. Lipsa de încarcare a fluidului creeaza hipoacuitate.

Timpanele sunt dublate de filtre eterice. Aceste filtre energetice acustice protejeaza urechea interna fizica de vibratiile zgomotelor foarte înalte. Lipsa filtrelor afecteaza timpanul.

Daca fluidul auditiv nu exista, fiinta nu aude. Surzenia poate fi nativa, daca fluidul nu exista în structura eterica a fatului, sau capatata ulterior, daca fluidul se dezactiveaza prin dezenergizari foarte dese (se întâmpla si la cei care lucreaza permanent în zgomot).

Invocare pentru activarea fluidului auditiv si a clarauditiei

Îti multumesc, Doamne Dumnezeule,
ca pot auzi manifestarile lumii fizice înconjuratoare.
Fie ca si sufletul meu sa auda
vibratiile lumii în care traiesc,
dupa cum este Voia Ta.

Refuzul de a percepe lumea înconjuratoare, închiderea în sine si neacceptarea comunicarii, duc la blocarea fluidului auditiv si a fluidului vorbirii, blocaj care se transmite karmic în viata urmatoare. Astfel, oamenii care refuza comunicarea într-o viata, pot fi surdo-muti în viata urmatoare pentru a întelege necesitatea dialogului si comunicarii între fiinte.

A.21 Fluidul olfactiv
Fluidul olfactiv este adus la parametrii proprii fiintei de catre chakra Vishudha. Culoarea lui este albastru-intens. În caz de dezenergizare, culoarea devine bleu-deschis, mergând pâna la alb. Sursa de alimentare este Zona Divina a parfumurilor.

Mirosurile grele, fetide, insuportabile produc dezenergizarea brusca a fluidului. Persoanele care lucreaza cu substante chimice (în laboratoare, rafinarii, benzinarii, farmacii sau fabrici de medicamente, cosmetice, detergenti, morga) sau care se ocupa de salubritate, deparazitare, dezinsectie au fluidul olfactiv foarte slab energizat.

În nasul eteric, la nivelul sinusurilor, este un filtru energetic. Acest filtru olfactiv protejeaza împotriva mirosurilor grele, în special copiii, acestia fiind puri în primii ani de viata întrupata.

Invocare pentru activarea fluidului olfactiv si a clar-mirosului
îti multumesc, Doamne Dumnezeule Atotputernic,
ca pot mirosiparfumurile vii cu care ai înzestrat entitatile de lumina
din regnul vegetal si ca ma protejezi
de toate mirosurile urâte emanate în lumea fizica.
Fie ca sufletul meu sa perceapa parfumurile
lumii subtile, dupa cum este Voia Ta.

A.22 Fluidul gustativ

Fiind activat în Zona Divina a Senzatiilor Fizice Materializate (ca si fluidul tactil), este filtrat de chakra Vishudha, iesind din corpul eteric prin chakra Manipura.

Stimuleaza papilele gustative, fiind legatura acestora cu creierul, stomacul si glandele salivare. Orice senzatie de gust este asociata alimentului si aceasta asociere facuta la nivel cerebral activeaza stomacul. Acesta secreta sucul gastric odata cu secretarea salivei de catre glandele salivare.

În papilele gustative eterice exista filtre energetice ce protejeaza împotriva gusturilor nefiresti sau de usturime, acreala, amareala, dulceata si altele exagerate.

Persoanele care au distruse aceste filtre gustative pot mânca alimente neobisnuite (combinatii de gusturi) sau foarte iute, acru, sarat, amar, dulce.

Culoarea fluidului este verde-galbui, rezultat din combinarea albastrului din chakra Vishudha cu galbenul din chakra Manipura.
Alimentele dulci (nu mierea, ci numai zaharul) sau sarate dezenergizeaza fluidul. Condimentele (naturale) ca ceapa, usturoiul si ardeiul iute consumate în cantitati firesti energizeaza fluidul gustativ.

Invocare pentru activarea fluidului gustativ si a clargustului
Doamne Dumnezeule Atotputernic, îti multumesc ca ai
materializat în fiinta mea întrupata capacitatea de a simti
gustul hranei pe care o dai trupului meu. Fie ca aceasta
senzatie sa se extinda si la nivelul sufletului meu, în asa fel
încât sa pot simti gustul fara sa ingurgitez, în masura în
care acest lucru este în destinul meu, dupa Voia Ta si a
Sinelui meu Superior.

A.23 Fluidul tactil
Fluidul tactil conecteaza palmele si talpile picioarelor la chakrele Anahata si Vishudha care transforma energia venita din Zona Divina a Senzatiilor Fizice Materializate.

Senzatiile preluate la nivel energetic ajung întâi la filtrele eterice din palme. De aici, sunt transmise prin fluidul tactil la creierul eteric, ce le transforma în senzatii fizice (cald, rece, fierbinte, înghetat, umed, uscat, aspru, moale, tare, neted, lipicios, întepator, taios, etc).

Palmele au filtre eterice pe toata suprafata pielii. Deteriorarea pielii duce la deteriorarea filtrelor. Transmiterea de la filtrele tactile prin fluid are loc doar daca filtrele sunt intacte. Fluidul tactil are culoare turcoaz-auriu. îsi pierde stralucirea daca nu este activat.

Invocare pentru activarea fluidului tactil si a psihometriei
Îti multumesc, Doamne Dumnezeule Atotputernic,
ca ai materializat în fiinta mea întrupata
capacitatea de a simti cum este
tot ce ating cu palmele mele.
Da-mi, rogu-Te, constientizarea
a ceea ce percep palmele mele astrale
atât cât este in Voia Ta
si a Sinelui meu Superior.

A.24 Fluidul de activare a extrasimturilor
Cele cinci simturi corespund celor cinci simturi fizice: clarvedere, clar-gust, clar-auz, clar-miros si psihometrie. Ele sunt simturi ale corpului astral. Fluidele de activare a extrasimturilor au rol de transmitere în constient, prin corpul mental, a tot ceea ce se vede, aude, miroase, gusta si simte corpul astral.

Desi initial toti oamenii au avut acest fluid activat, el s-a dezactivat, nemaifîind folosit pâna ce a disparut din structura eterica umana timp de mai bine de 2000 de ani. Datorita energiilor care învaluie acum planeta, contribuind la trezirea a tot mai multor oameni, acest fluid a fost din nou introdus în structurile corpurilor eterice umane înca din stadiu embrionar.

Marea majoritate a celor care traiesc în România, au în structura lor eterica fluidul de activare a extrasimturilor, însa foarte putini le constientizeaza datorita vibratiilor joase în care se afla si a propriilor vibratii joase.

Acest fluid nu poate fi activat decât la fiinte cu vibratii înalte. Din acest punct de vedere, majoritatea animalelor ne sunt superioare. Câinele si pisica lânga care traiti au clarvedere, clar-auz, clar-miros si chiar clar-gust, ele vazând si auzind în subtil, percepând hrana înainte de a se apropia de ea.

Ca sa putem activa acest fluid cu care suntem dotati în structuri trebuie sa avem puritate mentala si eterica precum si alimentatie vie.

Asa cum Dumnezeu da fiecaruia ceea ce atrage, o vibratie înalta ne va atrage deschiderea spre ceea ce meritam fiecare.
Invocarile de la fluidele auditiv, olfactiv, gustativ si tactil au rol si de activare a extrasimturilor corespunzatoare, atât cât este benefic pentru fiecare dintre noi.

Fluidul de activare a extrasimturilor are culoarea aurie si patrunde în corp prin chakra Sahasrara, activând cristalele energetice auditive din timpanele eterice, olfactive din sinusurile eterice, gustative din papilele gustative si tactile din palmele eterice, precum si cristalul optic care este al treilea ochi din chakra Ajna. Deschiderea celui de-al treilea ochi pentru a avea clarvedere necesita operatii facute de entitati de lumina, daca fiinta a ajuns la parametrii corespunzatori.

A.25 Fluidele de absorbtie energetica
Corpurile subtile si corpul fizic se hranesc absorbind prin aceste fluide energia din aer, apa, alimente, lumina, sunete si parfumuri.

Energia aerului este prana, singura forma de energie care hraneste toate corpurile, începând cu corpul fizic.
Fluidul de absorbtie a energiei aerului este alimentat prin partea superioara a tubului pranic. Prana patrunde în cele doua canale care pornesc din nari, Ida si Pingala, hranind corpul eteric si corpul fizic. Este filtrata de chakra Vishudda si, prin Plexul Solar, hraneste corpul astral.

Apa are o energie cu totul speciala, fiind înzestrata cu capacitatea de a purifica. Energia apei este absorbita de fiecare celula a corpului atunci când ne spalam.

Fluidul de absorbtie a energiei apei este conectat la rinichii eterici. Disparitia acestui fluid este un din cauzele îmbolnavirii aparatului urinar.

Energia hranei este absorbita în cea mai mare parte în timpul mestecarii. Fluidul de absorbtie a energiei hranei este activat de cristalele eterice din papilele gustative. Energie eterica au doar alimentele vii. Pentru digerarea hranei prelucrate termic se consuma din energia organismului. Cu cât procesul de digerare este mai lung, cu atât se consuma mai mult din energia furnizata de alimente.

Energia luminii este absorbita de pupilele eterice si este transmisa, prin cristalele ce alcatuiesc ochiul eteric, creierului eteric. Aici, fasciculele luminoase se descompun în unde cu intensitati diferite, cu vibratii specifice, care alimenteaza chakreie corespunzatoare lor.

Energia sunetelor este transmisa prin cristalele din urechea eterica, creierului eteric. Acesta directioneaza undele sonore dupa vibratia specifica spre chakreie acordate pe acea vibratie.

Lumina solara precum si muzica de vibratie înalta încarca, prin chakre, corpurile. Semiobscuritatea, ca si muzica de vibratie joasa si zgomotele puternice, descarca energetic corpul eteric, creând disfunctii fluidelor de absorbtie specifice.

Energia parfumurilor actioneaza direct asupra corpului astral prin legatura acestuia cu corpul eteric, fiind filtrata de cristalul eteric de la baza sinusurilor. Fluidul de absorbtie a parfumurilor conecteaza acest cristal la Plexul Solar.

Mirosurile grele, urâte, persistente pot distruge fluidul de absorbtie a energiei parfumurilor, creând în timp o sensibilizare a simtului mirosului.

Invocare pentru buna functionare a fluidelor de absorbtie energetica
Toate corpurile mele absorb
în voia Tatalui Ceresc
energia aerului, a apei, a luminii,
a hranei, a muzici si a parfumurilor,
în armonie cu alcatuirea divina
a sufletului meu nemuritor.
A.26 Fluidul emisferelor cerebrale

Fluidul patrunde în structura eterica prin chakra Ajna, alimentând creierul eteric din zona Mentalului Divin. Este partial activat, ca urmare a folosirii unei mici zone a creierului pentru procesele mentale si psihice.

Traseul acestui fluid este spiralat. Parcurge în sensuri opuse rmisferele cerebrale, întâi pe cea dreapta, apoi pe cea stânga, de unde pleaca în hipotalamus si creierul mic, trecând prin glanda pineala si glanda pituitara. Transmite si preia informatii prin chakra mentala si se întoarce în chakra Ajna.

Culoarea sa este violet-auriu, cu atât mai stralucitoare cu cât omul este mai inteligent (îsi foloseste mai mult celulele creierului, deci fluidul este activat mai puternic). Culoarea fluidului emisferelor cerebrale devine neagra în cazul emisiilor mentale negative si maro daca sunt afectiuni ale creierului fizic.

Lipsa totala a fluidelor este cauza bolilor mentale congenitale. Daca traseul este incomplet, se pot produce congestii sau comotii cerebrale, având ca efect paralizia unei parti a corpului. Daca fluidul este incomplet pe emisfera stânga, pareza se va produce pe partea dreapta a corpului. La fel, lipsa de energie a emisferei drepte va afecta partea stânga a corpului.

Invocare pentru activarea  fluidului emisferelor cerebrale
Lumina divina purifica
toate celulele creierului meu eteric,
dupa voia Tatalui Ceresc.
Activitatea mea mentala este
din ce în ce mai intensa, pozitiva,
conectata la Mentalul Divin.
Prin tot ceea ce gândesc
împlinesc voia Sfintei Treimi.

A.27 Fluidul vorbirii

Fluidul vorbirii este alimentat de Logosul Divin, fiind specific omului, singura entitate din Sistemul nostru Solar înzestrata cu darul vorbirii. Este filtrat de chakra Vishudda. Lipsa conectarii pentru alimentarea specifica acestui fluid este reflectata printr-o exprimare incoerenta, bâlbâita la adulti, prin întârzierea comunicarii verbale la copii, precum si prin logoree, discutii fara sens si goale de continut.

Fluidul vorbirii are un traseu spiralat ce leaga Plexul Solar cu chakra inimii, Anahata si cu chakra Ajna. Daca traseul fluidului nu este prelungit în jos, din chakra Vishudda spre Plexul Solar, sufletul nu se exprima prin logos, iubirea nu este transmisa prin cuvinte. Sentimentele ramân în suflet, fara a le putea comunica celor dragi.

Daca fluidul nu urca din chakra Vishudda spre chakra Ajna, axprimarea nu este inteligenta. Atunci când vorbim nu ne gasim cuvintele.

Culoarea fluidului este auriu-luminos la fiintele care transmit abirea si compasiunea prin cuvinte. Devine galben-mat la persoanele ce nu comunica, sunt închise în ele însele. Dificultatile în exprimare sunt percepute din nuanta alb-gri a fluidului sau dupa lipsa acestuia din structura eterica. La muti, fluidul lipseste din structuri (din stadiul embrionar sau, ulterior, în urma unui soc).

Mantra Sufletul meu se exprima prin cuvinte daruite oamenilor de Logosul Divin.
Mintea mea desavârseste forma cuvintelor.
Spiritul meu da sens si claritate exprimarii.
Gura mea pronunta corect si cu blândete cuvintele.
Inima mea este izvorul iubirii si compasiunii
pe care le transmit în tot ceea ce spun prin cuvinte.

A.28 Fluidul exprimarii corpului
Omul nu se exprima numai prin cuvinte, ci si prin fiecare niscare a corpului sau: prin mimica, prin gestica, prin dans. Un corp rigid, care nu se poate exprima, este consecinta fireasca a lipsei acestui fluid.

Fluidul exprimarii corpului este alimentat din Ritmul Universal, fiind conectat la fluidul ritmului, precum si la fluidele osos, muscular si articular. Schimbul de informatii între aceste cinci fluide are loc într-un filtru eteric aflat în urechea interna. Aici se întâlnesc si cu fluidul echilibrului.

Deteriorarea acestui filtru (numit al echilibrului) provoaca rau de masina, de tren, de avion sau rau de mare. Fluidul exprimarii corpului este filtrat de chakra mentala.

Culoarea sa este verde si devine neagra la persoanele care nu doresc sa arate celor din jur ceea ce simt, izolându-si sufletul si purtând masti ce le creeaza înfatisarea dorita. Fluidul este vernil, aproape alb, la cei care nu iubesc dansul ca forma de exprimare. Disfunctiile acestui fluid afecteaza sufletul, nu corpul fizic.

Invocare pentru functionarea fireasca a fluidului exprimarii corpului
Doamne Dumnezeule Atotputernic,
îti multumesc ca sufletul meu
se poate exprima prin fiecare miscare fireasca,
pura si libera a corpului meu
în fiecare zi pe care mi-o daruiesti
în aceasta dimensiune fizica.

A.29 Fluidul osos
Fluidul osos sustine energetic scheletul corpului fizic. Fiecare celula osoasa a trupului uman este conectata la acest fluid alimentat din zona Formarii. Culoarea sa este rosu intens, fiind transformat la parametrii proprii fiintei de catre chakra Muladhara. Orice afectiune a sistemului osos este semnalata prin intensificarea culorii si luminiscentei acestui fluid.

În cazul fracturilor, fluidul este întrerupt în zona respectiva. Odata cu începerea procesului de refacere a calusului prin activarea fluidului curativ, fluidul osos îsi reface traseul, devenind contiuu.

Daca în structura osoasa a organismului cantitatea de calciu existenta este mai mica decât ar fi normal, fluidul osos capata o nuanta deschisa.

A.30 Fluidul muscular
Ca si fluidul osos, fluidul muscular este transformat la parametrii proprii tot de catre chakra Muladhara, având culoare rosu-grena. Orice întindere musculara este semnalata la nivel eteric printr-o luminiscenta intensa în acea zona. Ranile produc dezactivarea locala a fluidului.

Fluidul muscular este conectat la fluidul ritmului în Plexul Solar. Activarea maxima a acestui fluid faciliteaza atingerea jerformantelor sportive, ridicarea greutatilor foarte mari, rezistenta la eforturi îndelungate. Activarea brusca a fluidului muscular, urmata de o pauza produce dureti fizice (febra musculara). Slaba activare permanenta este cauza unei constitutii fragile, putin rezistenta la eforturi fizice.

A.31 Fluidul articular
Traseul acestui fluid este asemanator celui al fluidului osos, având în plus conectari prin capsule eterice în fiecare articulatie. Capsulele eterice sunt ca niste tampoane armonice între terminatiile cartilaginoase ale oaselor. Aceste capsule se comprima si se dilata la fiecare miscare a articulatiei. Dezenergizarea le face rigide si provoaca întepenirea încheieturii. Cel mai frecvent sunt dezenergizate capsulele dintre vertebrele coloanei, în special cele dintre vertebrele lombare.

Fluidul articular conecteaza toate capsulele eterice între ele. Culoarea sa este rosu-deschis, fiind filtrat tot de chakra Muladhara.

Invocare pentru activarea fluidelor osos, muscular si articular
Fiinta mea întrupata te slaveste
pe Tine, Doamne,
prin fiecare miscare a trupului meu.
Numai datorita Ţie,
trupul meu se poate misca,
deplasa si manifesta în aceasta dimensiune.
îti multumesc,
Doamne Dumnezeule Atotputernic,
pentru desavârsita alcatuire a trupului meu.

A.32 Fluidul limfatic
Fluidul este alimentat cu energia divina a vietii. Fiecare celula a serului limfatic este o infima particica din elementul apa ce alcatuieste, împreuna cu celelalte trei elemente — aerul, focul si pamântul (la care se adauga si al patrulea element — eterul) — lumea materiala.

Fluidul limfatic este adus la parametrii specifici fiintei de catre chakra Anahata. Culoarea sa este verde deschis la intrarea în chakra si devine bleu-auriu dupa ce se conecteaza la Plexul Solar si chakrele Vishudda si Manipura. Fiecare celula a corpului este alimentata de acest fluid. Retentia de apa în tesuturi da fluidului culoarea albastru închis.

Invocare pentru activarea fluidului limfatic
Lumina divina purifica apa
din toate tesuturile trupului meu,
regenerându-mi si revitalizându-mi toate celulele,
dupa cum este voia Sfintei Treimi.

A33 Fluidul elasticitatii
Nivelul de activare al acestui fluid se reflecta în elasticitatea corpului fizic. Daca structura eterica nu este elastica, rigiditatea a se va amprenta asupra corpului, acesta devenind rigid. Elasticitatea are mai multe aspecte: elasticitatea fiecarui fluid, a întregii structuri eterice si reflectarea elasticitatii structurii eterice m structura fizica (elasticitatea corpului fizic).
Fiecare fluid este elastic datorita proprietatilor învelisului format de fluidul de protectie.

Elasticitatea structurii eterice în ansamblu este data de un fluid special al elasticitatii, despre care voi vorbi în capitolul despre fluide de tip astral.

Elasticitatea corpului fizic este conferita de acest fluid al elasticitatii, care este conectat la toate tendoanele organismului uman.
Fluidul elasticitatii intra în structura eterica prin doza si apoi este filtrat de chakra Muladhara. Are o luminiscenta cristalina. Devine gri-opac daca este slab activat sau în cazul afectiunilor tendoanelor corpului fizic.

Invocare pentru activarea fluidului elasticitatii
Toate miscarile corpului meu fizic sunt elastice.
Îti multumesc,
Doamne Dumnezeule Atotputernic,
pentru desavârsita alcatuire a fiintei mele.

A.34 Fluidul pielii
Fiecare celula a pielii este energizata de acest fluid. Culoarea sa este specifica fluidelor filtrate de chakra Sahasrara — alb-argintiu. Zonele în care fluidul nu este conectat la toate celulele pielii pot fi afectate la nivel fizic de eczeme sau eruptii. Celulele bolnave se refac, fiind conectate la fluidul curativ. Orice disfunctie a fluidului pielii (slaba energizare sau întreruperea traseului) afecteaza regenerarea celulelor, deci provoaca îmbatrânirea (ridarea sau cutarea) zonei respective.

Odata cu refacerea traseului fluidului si activarea sa, celulele se regenereaza conform informatiilor preluate de fluid din matricea energetica-informationala aflata în chakra Muladhara, la baza osului sacru.

Prin pori au loc schimburi energetice între piele si mediul înconjurator. Spatiul dintre celulele pielii are o structura de fagure. Se contracta si se dilata, respirând. Ritmul respiratiei pielii este acelasi cu ritmul fiintei. Daca pielea este murdara, transpirata, porii sunt închisi, suprafata exterioara a structurii tip fagure este astupata si pielea nu respira.

Pielea este oglinda organismului. Bolile schimba culoarea pielii (se înroseste, se îngalbeneste, se închide la culoare sau devine palida), determina aparitia petelor în anumite zone si modifica aspectul pielii. Sunt frecvente pungile sub ochi sau cearcanele, la fel si petele de pe dosul palmelor. În toate aceste cazuri, fluidul pielii preia informatiile de la organele bolnave si transmite semnale vizibile în exterior.

Invocare pentru activarea fluidului pielii
Multumesc Tatalui Ceresc
pentru pielea mea sanatoasa
si pentru puritatea spatiilor
dintre celulele ei.
Respiratia pielii este conectata
la ritmul fiintei mele
si conform Vointei Divine
toate celulele au capacitatea continua
de a se reface si regenera.

A.35 Fluidul parului
Fluidul parului este filtrat tot de catre chakra Sahasrara si are culoarea argintie. Acest fluid este polarizat diferit, ca si fluidul genital, fiind pozitiv (masculin) pentru barbati si negativ (feminin) pentru femei.

Polarizarea creeaza o structura diferita a parului femeilor, care este cu atât mai rezistent cu cât încarcarea cu energie feminina este mai mare. La barbati, cu cât încarcarea parului cu energie masculina este mai mare, cu atât parul este mai putin rezistent. Astfel, fluidul parului trebuie sa fie alimentat cu energie optima pentru fiecare individ.

Slaba activare a fluidului este cauza caderii parului, iar datorita lipsei conectarii pe anumite portiuni apare calvitia.
Tratamentele chimice sau termice la care este supus parul dezenergizeaza fluidul. Prin uscarea parului la Soare, natural, fluidul se activeaza.

Culoarea fluidului devine opaca si cu diverse nuante închise daca parul este vopsit. Structura lui eterica este afectata si vibratia originara i se schimba, nemaifiind în armonie cu vibratia proprie. Schimbarea vibratiei poate fi cauzata si de o tunsoare sau de o coafura ce nu este pe placul sufletului. Ascultati-va, deci, întâi sufletul si apoi tineti cont de cerintele modei!

Fluidul parului încarca energetic nu numai parul de pe cap, ci si barba, precum si parul de pe corp. Acesta are rolul de a proteja celulele pielii. Datorita polarizarii diferite a fluidului numai barbatii au par pe anumite zone ale fetei si corpului. Atunci când parul de pe corp este epilat, vibratia fluidului se schimba pentru o perioada scurta de timp. Scade, apoi revine la normal.

Daca în arhetipul propriu imaginea barbatului este cu barba sau mustata, vibratia fluidului scade în toata perioada adulta în care el se rade, iesind din arhetip. Daca el trebuie sa fie ras, conform arhetipului, orice iesire din arhetip (chiar si pentru câteva zile) modifica vibratia fluidului parului. Aceasta scadere de vibratie va afecta si parul de pe cap, chiar daca este determinata de o alta zona alimentata de fluid.

Energia alimentelor influenteaza fluidul parului, al pielii si al unghiilor. Starea de sanatate a parului este afectata de consumul de carne, în special al carnii de porc. Bolile specifice animalelor (de ex. rapanul) se transmit în structura energetica umana fiind cauza unor boli de piele sau a caderii parului.

Invocare pentru activarea fluidului parului
Îti multumesc, Doamne Dumnezeule Atotputernic,
pentru sanatatea, vitalitatea, elasticitatea,
supletea si frumusetea parului meu.
Estetica trupului meu va corespunde perfect
arhetipului momentan al fiintei mele
si dorintei sufletului meu nemuritor.

A36 Fluidul unghiilor

Fluidul unghiilor are diverse nuante de auriu sau argintiu, în functie de starea de sanatate a unghiilor si de vibratia lor. Este filtrat, fiind adus la parametrii proprii fiintei de catre chakra Sahasrara.

Fluidul este activat de energia alimentelor vii, neprelucrate. Consumul exagerat de sare dezactiveaza fluidul, facând unghiile sa devina casante sau moi. Bolile aparatului digestiv influenteaza culoarea unghiilor, lipsa unor minerale din organism se reflecta în puncte albe si striuri ale unghiilor.

Unghiile foarte tari la degetele mâinilor sau picioarelor denota asimilarea neuniforma a calciului si o lipsa de calciu în structura dintilor si a oaselor. Fluidul unghiilor are doua trasee distincte, alimentarea unghiilor degetelor de la mâini nu interfereaza cu alimentarea unghiilor degetelor de la picioare. Afectiunile nu se transmit.

Daca unghiile degetelor de la mâini sunt o reflectare a activitatii organelor digestive, unghiile degetelor de la picioare sunt reflectarea activitatii sistemului osos si muscular. Vibratia fluidului unghiilor este joasa daca acestea sunt neîngrijite, murdare sau tratate cu produse cosmetice nocive, de proasta calitate. Culoarea lacului pentru unghii poate schimba, datorita vibratiei sale (fiecare culoare are o anumita vibratie), vibratia fluidului si culoarea fluidului unghiilor în cea opusa ca frecventa vibrationala.

Alimentatia bazata pe carne influenteaza felul în care cresc unghiile (apar unghii încarnate, încovoiate sau cu mai multe straturi, mai groase decât este normal). Unghiile sunt mate, lipsite de stralucire.

Fluidul unghiilor, ca si fluidul parului, comunica cu fluidul ritmului care le imprima un anumit ritm de crestere si regenerare, specific fiecarei fiinte. Acest ritm este transmis fiecarei celule a unghiilor, respectiv a parului, prin conectarea fluidelor specifice la nivel celular.

Ritmul de crestere al unghiilor si al parului este influentat de frecventa taierii (scurtarii) lor. Cu cât se taie unghiile si se tunde parul mai des, cu atât ritmul de crestere este mai rapid, fiind totusi diferit la fiecare individ. Dimensiunea unghiilor, ca si a parului, este stabilita conform arhetipului. Orice iesire din arhetip va schimba vibratia unghiilor si a fluidului specific. Ca urmare, unghiile se vor îmbolnavi.

Invocare pentru activarea fluidului unghiilor
Îti multumesc, Doamne Dumnezeule Atotputernic,
pentru sanatatea, frumusetea
si rezistenta unghiilor mele.

A.37 Fluidul danturii
Fluidul danturii activeaza maxilarele si osul parietal. Nu este conectat la dantura decât în perioada de crestere si de schimbare a dintilor (din primele luni de viata pâna în jurul vârstei de opt ani. În rest, conectarea se rezuma la alimentarea gingiilor cu aiergie specifica.

Daca în perioada de crestere a dintilor fluidul este slab energizat si nu este conectat perfect la fluidul ritmului, dintii apar târziu sau se schimba târziu, la intervale neregulate.

Fluidul danturii este adus la parametrii proprii fiintei de catre chakra Sahasrara. Culoarea sa este argintie. Felul în care mestecam influenteaza vibratia fluidului. Alimentele mestecate energizeaza sau dezenergizeaza fluidul, în functie de tipul lor (vii sau nevii). Gingiile sunt sanatoase daca fluidul este permanent activat. Starea de sanatate a dintilor nu este influentata de acest fluid, depinzând de încarcarea energetica a altor corpuri subtile, superioare corpului eteric. Afectiunile maxilarelor si ale gingiilor dau fluidului culoarea gri metalic.

Invocare pentru activarea fluidului danturii
Doamne Dumnezeule Atotputernic,
îti multumesc pentru sanatatea
maxilarelor si gingiilor mele.

Mamele care au copii sub sapte ani pot multumi Bunului Dumnezeu pentru dantura sanatoasa, perfecta si rezistenta a copiilor lor.

A.38 Fluidul adaptarii
Fiind legat la Sinele Sacru, la fel ca toate celelalte fluide care vor urma, fluidul adaptarii patrunde în structura eterica prin chakrele superioare exterioare (Chakra Divina si Chakra Christica) si apoi trece prin chakra Sahasrara, parcurge toate chakrele interioare corpului fizic, mergând pâna la chakra telurica si se întoarce, iesind, prin chakra Vishudda.

Acest fluid da fiintei umane capacitatea de a se adapta. Astfel, prin conectarea fluidului la chakra Ajna, ratiunea devine flexibila, gândirea spontana, facând fata în orice situatie.

În chakra Vishudda, fluidul adaptarii da calm interior si stapânire de sine în situatii critice. Prin legarea la chakra Anahata, sentimentele devin stabile si creste posibilitatea de a ne adapta în conditii noi, la orice loc de munca, în orice zona sau locuinta. Prin chakra Manipura, corpul fizic se adapteaza la alimentatia specifica locului în care s-a nascut sau în care traieste (la fructe, legume sau mâncaruri specifice).

Daca fluidul adaptarii nu este conectat la chakra Swadisthana, survine frigiditatea, lipsa de implicare în viata erotica.
Conectarea fluidului în chakra Muladhara creste posibilitatea corpului fizic de a se adapta la alte conditii decât cele în care este obisnuit: la alta temperatura sau umiditate, la alt fus orar, la liniste daca a fost obisnuit în zgomot sau invers, etc.

Prin chakra telurica, fluidul adaptarii integreaza fiinta întrupata în conditiile de viata ale Terrei. Daca traseul fluidului nu ajunge pâna în chakra telurica, de regula, bebelusii mor fizic, sufletul lor nu se poate adapta la viata pe Terra si se întoarce în alte dimensiuni.

Toate informatiile specifice pe care fluidul le preia din chakrele prin care trece, le depoziteaza la nivel emotional în chakra Vishudda. Aici este înscris energetic raspunsul la întrebarea: suntem sau nu adaptabili? În functie de conectarea la Eu-l Superior si la chakre, de continuitatea traseului si de activarea fluidului adaptarii, raspunsul este afirmativ sau negativ.

Mantra
Trupul meu fizic este
perfect integrat în conditiile planetei
pe care sunt întrupa.
Toate structurile si corpurile mele subtile
sunt perfect adaptate la conditiile vietii
pe care o traiesc acum
din Vointa Divina si dupa planul
Sinelui meu Superior.

A.39 Fluidul de comunicare
Fiecare chakra are functiile ei specifice. Fluidele eterice legate la Eu-l Superior activeaza, conform energiilor informationale cu care sunt alimentate, functiile chakrelor la care sunt conectate. Astfel, fluidul de adaptare activeaza functia de adaptare a tuturor chakrelor. Fluidul de comunicare activeaza functia de comunicare a chakrelor superioare. La fel, fluidul realitatii activeaza functia de conectare la realitate si fluidul libertatii, functia de manifestare a libertatii pe fiecare structura corespunzatoare chakrelor.

Fluidul de comunicare leaga Eu-l superior de Eu-1 inferior, activând chakrele superioare exterioare (Chakra Divina si Chakra Christica) si chakrele superioare interioare structurii fizice (Sahasrara, Ajna, Vishudda si Anahata).

Prin chakra Sahasrara omul comunica cu Divinitatea. Fluidul activeaza functia chakrei de a mari puterea rugaciunii. Cu cât fluidul comunicarii este mai mult activat, cu atât gândurile adresate Divinitatii sunt mai clare.

În chakra Ajna, fluidul activeaza functia chakrei de a comunica (verbal, prin scris sau prin imagine) rationamentele, de a se exprima gândurile. Capacitatea de comunicare cu semenii este cu atât mai dezvoltata, cu cât fluidul este mai mult activat.

Folosind chakra Vishudda comunicam emotional, ne manifestam sentimentele. De activarea optima a fluidului depinde comunicarea fireasca a sentimentelor, manifestarea fara inhibitii a emotiilor.

În Anahata, fluidul activeaza functia chakrei de a transmite iubirea catre întreaga creatie. Daca fluidul este optim activat si traseul sau este complet, ajungând în chakra Anahata, ne putem manifesta iubirea, putem comunica afectiv cu oamenii, animalele si plantele. Orice disfunctionalitate a fluidului se reflecta prin dificultati de comunicare, închidere în sine, neexprimare a sentimentelor, raceala în relatiile cu semenii, indiferenta fata de creatie.

Culoarea fluidului, ca si a celui de adaptare, este alb-argintie. Cu cât fluidul este mai stralucitor, cu atât capacitatea specifica lui este mai mare.

Mantra
Eu-l meu Superior se manifesta în fiinta mea
prin capacitatea de a comunica cu Dumnezeu, cu entitatile superioare,
cu oameniisi cu întreaga creatie exprimându-mi sufletul nemuritor.

A.40 Fluidul realitatii
În functie de gradul de activare al acestui fluid, fiinta este ancorata sau nu în realitate, este sau nu «cu picioarele pe pamânt «cu capul în nori». Fiind conectat tot la Sinele Sacru, fluidul patrunde în structuri prin chakrele superioare exterioare si prin chakra Sahasrara, apoi parcurge toate chakrele interioare, pâna la Muladhara si se întoarce în chakra mentala, pe unde iese din structuri, întorcându-se la Sinele Sacru cu informatii despre perceperea realitatii preluate din fiecare chakra.

Legatura fluidului la chakra Sahasrara da fiintei constienta Divinului. Datorita legaturii în chakra Ajna a fluidului realitatii, toate rationamentele au logica.

În Vishudda, fluidul activeaza functia chakrei de a exprima real (nu fals si nu exagerat) sentimentele, de a constientiza emotii sncere. Prin conectarea fluidului în chakra Anahata iubirea primeste adevarata masura. Nu este nici imaginativa, nici iluzorie.
În Manipura, fluidul activeaza functia chakrei de a da masura a ceea ce mâncam conform parametrilor proprii, capacitatea de a mânca pentru a trai (si nu invers), întelegând aspectul real si abonai al hranei.

Prin conectarea fluidului la chakra Swadisthana, vietii sexuale i se imprima un ritm firesc, normal. În chakra Muladhara, fluidul realitatii activeaza acea stare de a fi constienti de felul cum aratam, de cum suntem în realitate. Prin legatura fluidului la chakra mentala devenim constienti de noi însine ca entitate întrupata.

Mantra
Prin conectarea permanenta la Sinele meu Sacru
percep corect realitatea sub toate aspectele ei.

A.41 Fluidul echilibrului
Culoarea fluidului este alb-argintiu stralucitor. Daca apar disfunctii, culoarea devine gri-cenusiu sau neagra în cazul dezechilibrelor psihice.

Prin acest fluid, Sinele Superior transmite corpurilor fizice si corpurilor subtile inferioare echilibrul specific fiecaruia.
În chakra Sahasrara, fluidul activeaza functia specifica de conectare permanenta la Divinitate. Prin legatura fluidului în chakra Ajna, gândirea devine echilibrata.

În Vishudda, activeaza functia chakrei de echilibrare a emotiilor, creeaza stabilitate emotionala. În chakra Anahata, fluidul da sentimentelor echilibru si adevarata lor valoare. Prin conectarea în Manipura, alimentatia devine echilibrata. Functia de echilibru a chakrei Swadisthana se manifesta în echilibrul vietii sexuale, fiind activata de fluidul specific.

Mentinerea echilibrului corpului fizic este o functie a chakrei Muladhara, alimentata de acest fluid. Dupa trecerea prin chakrele interioare, fluidul se întoarce în chakra mentala, activând functia ei de mentinere a echilibrului psihic.

Mantra
Toate structurile si corpurile mele sunt permanent echilibrate
din Vointa Divina a Sfintei Treimi.

A.42 Fluidul de transmitere a iubirii
Fiind alimentat cu energie christica, energia Iubirii Divine, fluidul are culoarea argintie stralucitoare. Patrunde prin Chakra Christica, apoi în Anahata, chakra iubirii, care îl filtreaza, aducându-i la parametrii specifici fiintei, corespunzator capacitatii fiecaruia de a iubi.

Fluidul parcurge apoi în sens descendent chakrele inferioare ajungând pâna în chakra telurica si se întoarce în chakrele superioare iesind spre Sinele Sacru prin chakra Sahasrara. Fiind conectat la Manipura, fluidul activeaza functia chakrei de a mânca cu iubire, constienti de faptul ca fructele si legumele ni se daruie noua, oamenilor.

În chakra Swadisthana, fluidul imprima manifestarea iubirii în viata sexuala.
Prin chakra Muladhara, toate gesturile corpului fizic capata blândete si gingasie.

În chakra telurica fluidul activeaza transmiterea iubirii pentru planeta pe care locuim.
Întorcându-se în chakra Anahata, fluidul activeaza functia chakrei de a transmite iubire catre întreaga creatie.
Prin legarea în chakra Vishudda, emotiile devin pozitive, iubirea se manifesta la nivel emotional.
Functia Ajnei de a transmite iubirea prin gânduri este activata la nivel mental de fluidul de transmitere a iubirii.
Prin chakra Sahasrara, entitatea întrupata transmite iubirea catre Divinitate.

Mantra
Sufletul meu este iubire.
Toate structurile mele transmit iubire întregii creatii.
Toate gândurile, sentimentele, actiunile si cuvintele mele
sunt pline de iubirea din sufletul meu.

A.43 Fluidul libertatii
Fiind legat la Sinele Superior, fluidul da fiintei libertatea de a-si exprima vointa pe toata durata existentei întrupate. Omul alege liber experientele pe care le traieste în planul fizic.

Prin acest fluid circula de la Eu-l superior la Eu-l inferior energiile si informatiile specifice libertatii. Capacitatea de a ne manifesta ca fiinte libere depinde de gradul de activare a fluidului si de conectarile sale în chakre. Fluidul libertatii patrunde în structura eterica prin chakra Sahasrara. Are culoarea alb-albastrui stralucitoare.

La intrarea în structura eterica se ramifica spre toate chakrele interioare si spre chakra mentala, activând functia libertatii în fiecare chakra. Fiecare dintre aceste fluide în care fluidul libertatii se descompune capata alta nuanta, pastelata, specifica chakrelor în care ajung.

În chakra Sahasrara, fluidul activeaza functia chakrei de a da libertatea de alegere în relatia cu Divinitatea. Omul are liber arbitru. îsi alege modul în care comunica cu Dumnezeu si calea pe care merge spre (sau se îndeparteaza de) Dumnezeu.

În chakra Ajna, fluidul activeaza libertatea rationala, gândirea Libera, fara constrângeri. Dogmele, prejudecatile, modelele educationale îngradesc aceasta libertate. Prin chakra mentala alegem sa nu fim folositi de ceilalti, sa fim noi însine. Daca fluidul libertatii este conectat în aceasta chakra, ne vom conduce singuri, având libertatea psihica.

Chakra Vishudda are functia de a exprima liber emotiile. Prin Ajna, sufletul îsi exprima liber sentimentele. Fluidul alimenteaza energetic aceste functii.

În chakra Manipura, fluidul activeaza libertatea de a alege ceea ce mâncam.

Libertatea vietii sexuale este o functie a chakrei Swadisthana, alimentata energetic de fluidul specific.

Libertatea de miscare a corpului fizic este activata în chakra Muladhara.

Fluidul paraseste corpul eteric prin chakra telurica, transmitând pamântului informatiile despre fiinta noastra. Pamântul ne va simti grei sau usori, în functie de cât de înlantuiti sau cât de liberi suntem. Ne va da «replica» la toate informatiile pe care i le trimitem prin fluidul de circulatie a energiei telurice. Vom primi astfel energie telurica ce va corespunde parametrilor evolutivi ai fiintei noastre.

Mantra
Ca fiinta întrupata din Vointa Divina îmi manifest libertatea
sub toate formele ei, în toate alegerile pe care le fac
calauzit de Eu-l Superior.

A.44 Fluidul de manifestare a Sinelui
Gradul de activare a fluidului depinde de nivelul de constienta al entitatii întrupate. Fluidul de manifestare a Sinelui Superior este conectat la chakra exterioara, Chakra Divina. Daca chakra este activata (activarea ei depinde de evolutia fiecaruia) si fluidul este alimentat de catre Sinele Superior cu energia necesara desfasurarii planului vietii, se spune ca Sinele Sacru coboara în fiinta întrupata, devenind una cu Sufletul.

În Chakra Divina exista un cristal eteric prin care fluidul de manifestare a Sinelui transmite energiile specifice manifestarii în trup fluidelor de adaptare, de comunicare, al realitatii, al echilibrului, cât si fluidului de transmitere a iubirii si celui al libertatii. Prin acest cristal, toate fluidele care intra în structuri prin Chakra Divina sunt acordate conform nivelului evolutiei entitatii întrupate.

Mantra
Sinele meu Sacru se manifesta permanent
prin toate gândurile, cuvintele, sentimentele si actiunile mele,
fiind una cu Sufletul meu nemuritor.

B. FLUIDELE SPECIALE (DE TIP ASTRAL)
Fluidele speciale fac legatura între corpul eteric si corpul astral prin Plexul Solar, chakrele exterioare si chakra Anahata. Energia eterica cu care sunt încarcate este mai subtila decât cea a fluidelor eterice de gradul I ce alimenteaza corpul fizic.
Toate fluidele speciale au culoare aurie, de intensitate diferita si pot depasi structura corpului eteric. Unele dintre ele au forme geometrice, altele alimenteaza punctiform corpul astral.

Fluidele de tip astral sunt specifice sufletului coborât la întrupare, fiind o reflectare energetica a virtutilor sau a legilor universale raportate la entitatea întrupata.

Fiecare virtute are propria ei codificare energetica si informationala si pentru fiecare fiinta are o anumita valoare, raportata la valoarea originara cu care ne-a înzestrat Tatal Creator.

Din momentul desprinderii noastre ca entitati separate, individuale, am intrat sub actiunea legilor universale. Fluidele speciale sunt masura si oglinda evolutiei noastre ca entitati întrupate în legea karmei, a liberului arbitru si a iubirii neconditionate. Cu cât ne aflam într-un stadiu de evolutie mai avansat, cu atât fluidele de tip astral sunt mai eterate, mai stralucitoare.

B.l Crucea
Toti purtam permanent propria noastra cruce. Este crucea de lumina eterica ce canalizeaza curentii eterici reprezentând virtutile din care Dumnezeu a creat omul.

Luminiscenta acestui fluid este determinata de credinta omului în Divinitate, fiind cu atât mai luminos cu cât fiinta este mai aproape de Dumnezeu si virtutile sale sunt mai pure. Lipsa de credinta produce întunecarea crucii, ea nemaifiind vizibila prin clarvedere.

Bratul vertical al crucii urmeaza linia coloanei vertebrale, începând din crestetul capului pâna la talpile picioarelor. Bratul orizontal urmeaza linia bratelor având terminatiile în podul palmelor. Intersectia celor doua brate este în chakra de vibratie a Sfântului Duh.

Grosimea bratelor crucii este determinata de calitatea fiintei umane. Cu cât omul are virtutile mai dezvoltate, cu atât bratele crucii sunt mai groase (n.ed. — este vorba de bratele eterice).

Daca omul nu obisnuieste sa se roage, bratul vertical al crucii se scurteaza în partea superioara. Coborârea în material conduce la scurtarea bratului vertical în partea inferioara. Nesupunerea la Vointa Divina micsoreaza bratul orizontal al crucii. Crucea eterica este formata din mai multe fluide (câte douazeci si sapte pe fiecare brat) ce corespund virtutilor umane.

Virtutile ce alcatuiesc bratul vertical sunt cele daruite de Tatal Creator, de care suntem sau nu constienti ca le avem, desi exista în fiecare dintre noi: iubire, bunatate, sfintenie, puritate, devotament, optimism, speranta, altruism, supunere la Vointa Divina, compasiune, capacitatea de a face bine, încredere, curaj, fraternitate, statornicie, demnitate, fermitate, integritate, capacitatea de a percepe frumosul, credinta, imaginatie, spirit critic, blândete, memorie, inteligenta, pace interioara si capacitatea de a ierta.

Virtutile ce definesc bratul orizontal sunt dezvoltate de-a lungul întruparilor: dreptate, adevar, întelepciune, echilibru, ordine si armonie interioara, toleranta, discernamânt, calmitate, responsabilitate, onoare, bun simt, modestie, perseverenta, vointa, corectitudine, duiosie, rabdare, exigenta, spirit de sacrificiu, noblete, capacitatea de a admira, autocontrol, tenacitate, capacitatea de a comunica, autodepasire si liniste interioara.

Constientizarea existentei acestor virtuti în fiecare dintre noi si apoi manifestarea lor constienta prin toate gândurile, cuvintele sau faptele noastre au ca efect activarea totala a crucii si apoi extinderea ei în exteriorul fiintei.

Invocare pentru activarea crucii eterice
Doamne Dumnezeule Atotputernic,
canalizeaza, rogu-Te, virtutile divine în fiinta mea pentru ca eu sa pot redeveni
asa cum Tu m-ai creat si crucea eterica a fiintei mele
sa fie completa si luminoasa ca lumina sufletului meu
ce vine din Lumina Ta.

Fiecare fluid care intra în componenta crucii eterice este alimentat proportional cu felul în care entitatea întrupata manifesta virtutea corespunzatoare lui. Fluidele virtutilor sunt legate la zona din înalt specifica (Zona Iubirii Divine, a Sfinteniei, a Puritatii Divine, a Adevarului Absolut, etc).

Activarea fiecarui fluid în parte se poate realiza prin lucru cu sine însuti, manifestând acea virtute si prin conectarea la Zona Divina a virtutii respective.

Invocare pentru activarea fluidului iubirii
Inima mea este plina de iubirea ce o daruiesc întregii Creatii. Îti multumesc, Doamne, ca m-ai facut din iubire. Numai Iubirea Ta este Iubirea Adevarata.

Invocare pentru activarea fluidului bunatatii
Sufletul meu este plin de bunatate, pe care o manifest fata de întreaga Creatie, Îti multumesc, Doamne, ca m-ai facut din bunatate; numai Bunatatea ta este Adevarata Bunatate.

Invocare pentru activarea fluidului sfinteniei
Toata fiinta mea este plina de sfintenie. Numai Sfintenia Divina este Sfintenia Adevarata.

Invocare pentru activarea fluidului puritatii
Inima mea este pura. Puritatea inimii mele se revarsa catre întreaga Creatie. Lumina Divina purifica permanent inima mea

Invocare pentru activarea fluidului supunerii la Vointa Divina
În tot ceea ce fac sunt inspirat de Divinitate. Gândurile si actiunile mele sunt benefice si constructive, respectând mereu Vointa Divina.

Invocare pentru activarea fluidului încrederii
Îti multumesc, Doamne, pentru încrederea în mine însumi pe care ai sadit-o în sufletul meu. Este o cale pentru a ma cunoaste, cunoscându-Te prin mine pe Tine.

Invocare pentru activarea fluidului credintei
Credinta mea în Tine, Doamne Dumnezeule Unic si Atotputernic, este nestramutata si la fel de puternica precum o flacara vie. Arde în sufletul meu si daca Tu îi vezi lumina, eu nu trebuie sa dovedesc nimanui credinta mea în Tine.

Invocare pentru activarea fluidului pacii interioare
Sufletul meu este plin de pacea care se revarsa din el catre toate fiintele .Îti multumesc, Doamne Iisus Christos, ca esti Izvorul pacii din sufletul meu. Numai Pacea Ta este Pacea Adevarata.

Invocare pentru activarea fluidului iertarii
Sufletul meu iarta orice greseala cu întelegere, iubire si compasiune. Îti multumes,. Doamne Iisus Christos, ca îmi dai din Puterea Ta de a ierta. Caci numai Tu stii sa ierti greselile Oamenilor.

Invocare pentru activarea fluidului întelepciunii
Îti multumesc, Doamne, ca dai gândurilor mele întelepciune. Numai întelepciunea Ta este Adevarata întelepciune.

Invocare pentru activarea fluidului armoniei
Armonia fiintei mele se reflecta în armonia vietii mele. Îti multumesc, Doamne, ca sunt în armonie cu întreaga Creatie si cu mine însumi.

Invocare pentru activarea fluidului discernamântului
Îti multumesc, Doamne, pentru ca ma ajuti sa iau decizii corecte si alegerea mea sa fie întotdeauna dupa Voia Ta.

Invocare pentru activarea fluidului rabdarii
Rabdarea sufletului meu se reflecta în toate gesturile, cuvintele si actiunile mele. Îti multumesc, Doamne Iisus Christos, ca esti Izvorul rabdarii mele. Numai Rabdarea ta este Rabdarea Adevarata.

Invocare pentru activarea fluidului linistii interioare
Linistea sufletului meu se reflecta în linistea fiintei mele, a gândurilor, cuvintelor si gesturilor mele. Îti multumesc, Doamne Iisus Christos, ca esti Izvorul linistii mele. Numai Linistea Ta este Linistea Adevarata,

B.2 Fluidul polaritatii
Conform legii universale a polaritatii «orice lucru are doi poli, totul are doua extreme» — (Kybalion — Editura Solteris: 1997, 2000, 2001). Prin fluidul polaritatii, aceasta lege actioneaza asupra fiintelor umane. Energia si informatiile specifice fluidului ne dau capacitatea de a schimba constient toate sentimentele noastre negative în sentimente pozitive si defectele în calitati. Devenim constienti de raportarea acestei legi universale la noi însine doar daca dorim sa ne schimbam în bine, sa evoluam în aceasta dimensiune fizica.

Fiecare virtute din componenta crucii eterice este transformata la intrarea în structura eterica (prin chakra Sahasrara pentru bratul vertical si prin chakra secundara din podul palmei drepte pentru bratul orizontal) la parametrii specifici entitatii întrupate, corespunzator felului în care ea manifesta acea virtute, imprimând fiecarui fluid propria lui vibratie.

Prin fluidul polaritatii putem transforma vibratiile joase ale defectelor si sentimentelor negative în vibratii înalte ale calitatilor si sentimentelor pozitive.

Fluidul este conectat la crucea eterica în chakra Sfântului Duh, unde se întâlnesc bratele crucii. În functie de nivelul lui de alimentare, corespunzator nivelului de constienta al entitatii întrupate, fluidul activeaza functia chakrei Sfântului Duh de polarizare a vibratiilor, transformând vibratiile joase ale fluidelor ce alcatuiesc crucea eterica în vibratii înalte.

Invocare pentru activarea fluidului polaritatii
Îti multumesc,Doamne Dumnezeule Atotputernic,
ca sunt constient de toate calitatile si defectele mele.
Iubirea si Iertarea Ta ma ajuta sa transform toate defectele mele în calitati
si sentimentele mele negative în sentimente pozitive
pentru a redeveni asa cum Tu m-ai creat

B.3 Fluidul protectiei divine
Fiecare om cu credinta în Dumnezeu activeaza acest fluid ori de câte ori îsi face cruce. Fluidul protectiei divine are forma crucii: bratul vertical începe din mijlocul fruntii pâna la ombilic (nu pâna la mijlocul pieptului, cum gresit se închina multi!) si bratul orizontal urmeaza linia umerilor (drept, nu oblic!).

Acest fluid special este conectat în cinci puncte la corpul eteric si la corpul astral: chakra Ajna si Manipura, chakrele secundare de pe umeri si chakra de vibratie a Sfântului Duh.

Prin activarea fluidului primim protectia Divinitatii. Atât sufletul, cât si chakrele superioare se acopera cu lumina Sfintei cruci, fiind protejate împotriva energiilor negative.

B.4 Fluidul karmic (al cauzei si al efectului)
Conform legii universale a cauzei si a efectului, orice efect are o cauza si orice cauza are un efect. Nu exista hazard, nimic nu este întâmplator — (Kybalion).

Ceea ce traim acum este efectul felului în care am trait într-o existenta anterioara, a gândurilor pe care le emitem si a faptelor noastre.Fluidul karmic este activat în momentul nasterii. Prin conectare în chakra mentala asigura îndeplinirea în structurile noastre a legii cauzei si a efectului, a karmei conform careia tot ceea ce emitem se va întoarce la noi în aceasta existenta sau într-o existenta viitoare. Nu avem nici o influenta asupra lui. Putem sa ne îmbunatatim karma gândind si actionând pozitiv, având numai sentimente pozitive. Astfel, vom primi ceea ce vom da, vom atrage situatii benefice si viata ne va fi plina de lumina, conform legii cauzei si a efectului.

B.5 Pentagrama
Pentagrama (steaua în cinci colturi) reprezinta fluidul special esential din alcatuirea corpului eteric uman. Acest fluid asigura verticalitatea omului prin dispunerea ei spatiala (tridimensionala), fiind întâlnit numai la oameni.

Curentii ce alcatuiesc pentagrama corespund celor cinci virtuti: iubire, bunatate, adevar, dreptate si întelepciune. Fluidul porneste din talpa piciorului stâng pe partea din fata a corpului, pâna la mijlocul fruntii, coboara în talpa piciorului drept si apoi urca pe partea din spate a corpului pâna în palma stânga, apoi în palma dreapta, închizând circuitul în talpa piciorului stâng.
Atunci când cele cinci virtuti nu sunt la parametrii maximi, fluidul corespunzator se reduce, determinând reducerea pentagramei. Daca pentagrama nu este completa un timp mai îndelungat, apar disfunctii la nivel biologic în zona unde fluidul lipseste.

Nici un alt fluid eteric de tip astral (de ex. crucea) nu poate exista în afara pentagramei. Miscarea pentagramei duce la miscarea altor curenti eterici corespunzatori zonei respective. Pentagrama este completa si luminoasa când toate cele cinci virtuti sunt manifestate pe deplin.

Invocare pentru activarea pentagramei
Îti multumesc, Doamne Dumnezeule Atotputernic,
ca m-ai facut din iubire, bunatate, adevar, dreptate si întelepciune.
Fie ca eu sa-mi manifest constient aceste virtuti fata de întreaga Creatie,
facând numai Voia Ta, pentru a contribui la instaurarea
Împaratiei Tale pe Pamânt

B.6 Fluidul ritmului astral
Legea universala a ritmului spune ca orice lucru are durata sa, totul evolueaza, apoi degenereaza — (Kybalion). Omul, ca entitate spirituala întrupata, este supus legii ritmului prin conectare la fluidul ritmului astral.

Daca fluidul ritmului studiat anterior conecta structura eterica (si prin ea, corpul fizic) la ritmul Universului, fluidul ritmului astral armonizeaza corpul astral cu Ritmul Universal. Fluidul ritmului astral este conectat la structura eterica în momentul coborârii sufletului la întrupare, pornind «cronometrul» vietii fara a putea fi influentat din exterior sau de catre noi însine.

B.7 Spirala
Spirala este fluid de tip astral de protectie a întregii structuri eterice. Este legata la Eu-l Superior si conectata în Chakra Divina, înfasoara pe exterior corpul eteric în sens lesogir (spre stânga), formând o spirala conica (crescatoare). Prin emisia ei specifica, atunci când este activata la maxim, spirala nu permite patrunderea formelor-gând negative în structura eterica.

Putem activa mental acest fluid special, vizualizându-i traseul si forma, stiind ca Vointa Divina este învelisul protector al corpului nostru eteric.

B.8 Fluidul mental
Prima lege universala este legea mentalismului; «Totul este Spirit, Universul este Mental» — (Kybalion). Aceasta lege actioneaza în structurile noastre prin fluidul mental. Devenim constienti de lege daca suntem constienti de forta creatoare a gândurilor noastre.

Fluidul este legat la Eu-l Superior si parcurge circuitul chakrelor: Chakra Divina, Chakra Christica, chakra Sahasrara, chakra mentala si chakra Ajna, întorcându-se cu informatiile preluate din corpul mental. Functia sa este de a face legatura între corpul mental si corpul eteric.

Fluidul mental se conecteaza la structura eterica în jurul vârstei de 21 de ani (la tinerii initiati chiar mai devreme). Începând de atunci devenim responsabili de toate gândurile noastre. Vibratia fluidului este determinata de nivelul de constientizare a puterii noastre mentale si folosirea ei numai în sens pozitiv.

Înainte de orice este gândul. Devenind constienti de puterea constructiva sau distructiva a gândurilor si gândind numai pozitiv si constructiv, ridicati vibratia fluidului mental. Detineti adevarata forta creatoare când va puteti stapâni si controla gândurile.

B.9 Fluidul cauzalitatii (al legii întruparii)
Fluidul cauzalitatii actioneaza asupra tuturor fiintelor întrupate din momentul nasterii în aceasta dimensiune fizica. El leaga Eu-l Superior de Eu-1 inferior prin chakra mentala si Plexul Solar.

Prin activarea fluidului, ne manifestam ca fiinte spirituale ce traiesc în trup, în dimensiunea a treia, în timpul constientizat si în afara trupului, în dimensiuni superioare, în timpul neconstientizat. Timpul neconstientizat este acela în care omul doarme si corpul sau astral calatoreste în dimensiunea a patra.

Prin fluidul cauzalitatii, din aceasta traire neconstientizata, se transmit mentalului imagini codificate (vise). Sufletul (corpul astral) pastreaza senzatiile din timpul petrecut în a patra dimensiune si le asociaza viselor. Decodificând visele, putem întelege mesajele care ni se transmit în timpul somnului.

B.10 Fluidul de armonizare cu parametrii universali
Fluidul leaga Eu-l Superior de Eu-l inferior, fiind conectat la corpul eteric în toate chakrele interioare si exterioare structurii fizice, precum si la Arhiva Energetica Informationala din subconstient.

În Arhiva Energetica Informationala a corpului mental sunt depuse toate datele despre evolutia ca entitate în plan terestru. Aici sunt înscrisi toti parametrii specifici fiintei umane, raportati la parametrii proprii Eu-lui Superior si la parametrii universali, precum si parametrii evolutiei momentane.

Fluidul de armonizare cu parametrii universali este activat în momentul întruparii si transmite Eu-lui Superior datele din Arhiva Energetica Informationala. Accesând informatiile, Eu-l Superior stabileste nivelul momentan de evolutie al Eu-lui inferior, raportând parametrii evolutivi momentani la parametrii universali.

B.ll Fluidul de conectare la realitatea tridimensionala
Prin acest fluid activat în timpul formarii fatului, entitatea spirituala întrupata este conectata la realitatea tridimensionala.
Fluidul este conectat la chakrele Ajna si Vishudda si în Plexul Solar. În chakre face jonctiunea cu fluidele organelor de simt, adaptate astfel perceperii dimensiunii fizice.

Activarea fluidului depinde de nivelul de constienta. O alimentare mai slaba are ca efect lipsa spiritului de observatie si a spiritului de orientare sau creeaza confuzii între stânga si dreapta.

Supraactivarea fluidului poate cauza pierderea contactului cu realitatea, creând trairi imaginative traduse prin boli psihice. Pentru a ne mentine în limitele activarii normale a fluidului, trebuie sa pastram legatura permanenta, pe cât este posibil constientizata, cu Sinele nostru Sacru (Eu-l Superior), rugându-ne mereu la Dumnezeu sau meditând regulat.

B.12 Fluidul iubirii christice
Prin fluidul iubirii christice sufletul nostru primeste, dupa nevoia sa si dupa cum cere, iubirea neconditionata a Domnului nostru Iisus Christos. Nu putem darui iubire daca Vasul Inimii noastre nu este plin cu iubire. Din preaplinul lui daruim iubire neconditionata întregii Creatii.

Sufletului nostru îi este sete de iubire. Cautam mereu iubirea la cei din jur si nu o gasim sau nu ne ajunge. Cautati-o în sufletul vostru, în inima voastra. Daca va doriti iubire neconditionata, prin fluidul iubirii christice, o veti primi. Activati-va fluidul, cerând Domnului nostru Iisus Christos sa va umple Inima cu iubire. Veti primi Iubire Adevarata. si veti darui iubire, învatând sa iubiti fara conditii.

B.13 Fluidul compasiunii christice
Ca si fluidul iubirii christice, fluidul compasiunii christice este conectat în Plexul Solar.
Sufletul nostru primeste compasiunea Domnului nostru Iisus Christos de câte ori ne manifestam compasiunea fata de o alta fiinta. Nu uita! Mila nu este compasiune. Compasiunea adevarata este capacitatea de a întelege nevoile sufletului celorlalti, de a-i simti asa cum sunt în realitate, de a sti ce doresc si a-i ajuta numai atunci când au nevoie de ajutor, fara a le impune nimic prin propria noastra vointa, împotriva vointei lor.

Cereti sa va dea Domnul Iisus Christos Adevarata Compasiune. O veti recunoaste si va veti bucura întelegându-i si ajutându-i pe ceilalti.

B.14 Fluidul de conectare vibrationala
Conform legii universale a vibratiei, «totul vibreaza» — (Kybalion). Formele înalte de existenta au vibratii înalte. Materia are vibratie foarte joasa.

Fluidul este conectat la chakra divina în care este înscris printr-o amprenta vibrationala energetica informationala codul entitatii. Activarea fluidului permite citirea acestui cod de catre Entitatile Superioare.

Fiecare celula a organismului uman, fiecare atom din corpul nostru fizic, are propria lui vibratie. Fluidul de reglare a vibratiilor (de gradul I) armonizeaza vibratiile celulelor între ele si cu vibratia specifica fiintei. Fluidul special de conectare vibrationala integreaza vibrational entitatea întrupata în Univers. Prin acest fluid, entitatea este conectata la Planul Divin de Evolutiei.

B.15 Fluidul întelegerii anterioare întruparii
Înainte de a se întrupa, entitatilor li se stabileste un anumit plan al vietii, conform legii cauzei si a efectului. Între grupurile ce se vor întâlni în planul fizic în anumite conjuncturi (soti, copii, colaboratori) se încheie întelegeri anterioare nasterii lor în trup. Fluidul este conectat la Banca de date a Universului, în acel registru specific întruparilor si prin activarea lui devine posibila functionarea aliantelor stabilite anterior.

Fiecare conjunctura are propriile ei vibratii specifice, la care entitatea trebuie conectata prin acest fluid. Daca nu sunt îndeplinite conditiile vibrationale (de exemplu, în cazul conceperii copiilor, vibratia corpului eteric al mamei trebuie sa fie foarte apropiata de vibratia corpului astral al viitorului copil), întelegerea nu mai poate fi respectata.

Fluidul este activat în momentul întruparii si alimentat la maxim în momentele stabilite conform planului anterior, în care omul trebuie sa-si reaminteasca (constient sau nu) întelegerile.

B.16 Fluidul adamic
Prin fluidul adamic, Divinitatea asigura perpetuarea speciei umane. Fluidul activeaza în chakra divina tendinta omului de a pastra obiceiurile, credinta, traditiile si specificul fiecarei natii. Are polaritate diferita, fiind încarcat cu energie masculina (pozitiva) pentru barbati si cu energie feminina (negativa) pentru femei.

Fluidul adamic se activeaza înca din momentul conceperii fatului. Vibratia fluidului este în armonie cu vibratia tarii si a regiunii în care entitatea se întrupeaza. Daca în destinul sau este ca el sa locuiasca în mai multe tari sau sa se mute dintr-o regiune în alta, vibratia fluidului se schimba dupa vibratia locului. Neadaptarea la conditiile dintr-o anumita regiune este determinata de dizarmonia vibrationala a fluidului adamic.

B.17 Fluidul telepatic
Desi exista în structura eterica a tuturor entitatilor întrupate, fluidul este activat numai la foarte putini oameni.

Fluidul telepatic patrunde prin Chakra Divina în structura eterica si transmite impulsuri specifice în chakrele superioare: Sahasrara, mentala, Ajna, Vishudda si Anahata. Se activeaza astfel functia chakrelor de a se muta pe frecvente telepatice.

Fiecare chakra are o functie de emisie si o functie de receptie. Pentru a putea emite si receptiona telepatic este necesara reglarea în care este transmis mesajul. Mesajul poate fi mental (percepere telepatica a gândurilor) si atunci sunt activate chakra mentala si chakra Ajna, poate fi de la Divinitate, entitati superioare sau de la îngerul pazitor pentru care a fost activata chakra Sahasrara, poate fi emotional sau afectiv (putem percepe o anumita stare de neliniste, nervozitate, frica sau bucurie interioara) si atunci sunt activate chakrele Vishudda si Anahata.

Daca fluidul telepatic este activat, suntem capabili sa auzim gândurile transmise noua (sa comunicam mental cu oameni, animale, entitati sau cu Divinitatea) si putem decodifica sentimentele ce ne sunt transmise la nivel emotional din exterior.

B.18 Fluidul genului
Legea universala a genului spune ca «totul are principiile sale, Masculin si Feminin; genul se manifesta pe toate planurile» — (Kybalion). Prin fluidul genului, entitatii întrupate i se stabileste înca din momentul conceptiei sexul pe care îl va avea în întruparea respectiva.

În Chakra Divina fluidul face jonctiunea cu fluidele speciale al ritmului astral, al întelegerii anterioare întruparii, al iubirii si al compasiunii christice, adamic si cu fluidul de crestere si evolutie a corpului fizic, imprimând fiecaruia caracteristicile genului entitatii întrupate.

În Chakra Christica fluidul este conectat la un cristal eteric al genului, prin care transmite fluidelor de gradul I — genital, al maternitatii, al ritmului, muscular, de reglare a vibratiilor, al vorbirii, al elasticitatii, al pielii, al parului, al unghiilor si de transmitere a iubirii, informatii cu specific masculin sau feminin, corespunzator sexului fiintei.
Astfel se explica de ce barbatii si femeile au caracteristici fizice si estetice diferite, îsi manifesta diferit sentimentele si au moduri distincte de comportament.

B.19 Fluidul corespondentei
«Ceea ce este Sus este ca si ceea ce este Jos; ceea ce este Jos este ca si ceea ce este Sus» — (Kybalion).
Prin legea universala a corespondentei, omul este reprezentarea microcosmica a Macrocosmosului Divin. Fluidul corespondentei activeaza respectarea acestei legi în toate corpurile noastre subtile si în corpul fizic, fiind conectat în Chakra Divina.

Toate Regiunile Divine din înalt îsi regasesc reprezentarea materializata în fiinta umana. Structurile si corpurile fiintei întrupate corespund alcatuirii Cosmosului si primesc energiile planetelor Sistemului nostru Solar. Suntem creatia Tatalui, dupa Chipul si Asemanarea Lui, reprezentarea materializata a Divinitatii.

B.20 Fluidul rezonantei
Prin activarea fluidului rezonantei, propria noastra vibratie intra în rezonanta cu vibratii mai joase. Suntem compatibili sau nu cu alte fiinte? Ne sunt simpatice sau antipatice? Ne enervam în discutii contradictorii cu unele persoane? Ni se face rau, fara nici un motiv, în unele locuri?

Explicatia, din punct de vedere subtil, o gasim în dizarmonia vibrationala dintre vibratia noastra si vibratia celorlalti sau a discutiilor, a situatiilor, a anumitor locuri, pe care o percepem prin activarea de catre acest fluid a functiei de intrare în rezonanta a chakrei de vibratie, chakra Sfantului Duh.

Dupa alimentarea acestei functii specifice chakrei de vibratie, fluidul urca în chakrele Vishudda, Ajna si în chakra mentala, activând functia de reactie a corpului fizic la intrarea în rezonanta cu vibratiile mai joase decât vibratia proprie. Astfel, corpul fizic reactioneaza negativ emotional, verbal, mental sau comportamental.

B.21 Fluidul de crestere si evolutie a corpului fizic
Fluidul de crestere si evolutie a corpului fizic este alimentat de Sinele Divin cu energia sa proprie, filtrata la parametrii specifici conditiilor de întrupare de catre Chakra Divina. Prin aceasta chakra, fluidul transmite energie sacra fluidelor arhetipal, metabolic, osos, muscular, articular, al pielii, parului, unghiilor si al danturii.

Daca fluidele primesc cantitatea necesara de energie sacra, organismul copilului creste si se dezvolta armonios, într-un ritm normal. Prin acest fluid, corpul fizic evolueaza pe diverse trepte vibrationale, conform evolutiei corpurilor subtile. Daca omul este conectat la sinele sau Divin, toate celulele primesc prin fluidul de reglare a vibratiilor energie sacra, devenind din ce în ce mai luminoase, schimbându-si alcatuirea energetica si vibratia în raport cu evolutia în trup a entitatii.

Cresterea vibratiei fiecarei celule si umplerea cu lumina pura a spatiilor dintre celule fac posibile levitatia, iesirea constienta cu dublul astral în afara trupului fizic (decorporalizarea) si bilocatia.

B.22 Fluidul angelic
Fluidul angelic este activat în momentul nasterii si reprezinta legatura noastra permanenta cu îngerul pazitor. Este o legatura energetica prin care îngerului i se aduc la cunostinta toate manifestarile din planul fizic ale fiintei ce o are în grija. Datorita starii mai înalte de constienta a îngerilor, posibilitatea lor de a percepe circumstantele în care ne aflam este cu totul diferita de a noastra. îi putem auzi daca fluidul telepatic este conectat în chakra Sahasrara.

Evolutia îngerilor este în strânsa legatura cu evolutia noastra. Prin actiunile, sentimentele si gândurile noastre, îi putem ajuta sau le putem opri sau încetini evolutia.

C. FLUIDELE DE CONECTARE INTERSTRUCTURALĂ

Fluidele de conectare interstructurala fac legatura între corpul eteric si corpurile superioare lui, la nivelul chakrelor, prin sufletele corespunzatoare fiecaruia. Fluidele au forma de spirala luminoasa si sunt dispuse astfel:

— în chakra Muladhara, corpul eteric este conectat la Matricea Energetica Informationala si la sufletul sau, sufletul vegetativ (embrionar);
— în chakra Swadisthana, la sufletul creativ;
— în chakra Manipura, la sufletul voluntar;
— în chakra Anahata, la sufletul christic;
— în chakra Vishudda, la sufletul emotional;
— în chakra Ajna, la sufletul intelectual;
— în chakra Sahasrara, la sufletul divin.

Prin aceste fluide se face transmiterea de energie informationala între corpuri, omul având astfel o alcatuire omogena.

DICŢIONAR DE ENUNŢURI sI CUVINTE RARE
Ain Suph = esenta Divinului.
Chakra (sanscrita) = se numesc chakre — roti — vortexuri sau lotusi, centrele vitale ale corpului astral care corespund unor centre eterice aflate în legatura cu marile plexuri nervoase. Exista sapte chakre:
Chakra Muladhara — plexul sacru, la baza coloanei vertebrale;
Chakra Swadhisthana -plexul hipogastric, la 2 cm sub ombilic;
Chakra Manipura — plexul solar, în zona ombilicului;
Chakra Anahata — plexul cardiac, în zona inimii, spre partea dreapta;
Chakra Vishuddha — plexul branhial aflat la baza gâtului;
Chakra Ajna — plexul frontal corespunzator hipofizei, în centrul fruntii;
Chakra Sahasrara — plexul faringian corespunzator epifizei, în crestetul capului.

La acestea, se adauga:
Chakra Sfântului Duh (chakra de vibratie) aflata la jumatatea distantei dintre chakrele Anahata si Vishudda;
Chakra Telurica aflata la aproximativ 30 cm sub talpile picioarelor;
Chakra Christica aflata la aproximativ 15 cm deasupra crestetului;
Chakra Divina aflata Ia aproximativ 30 cm deasupra crestetului;
Chakra mentala aflata în partea din spate a corpului, la baza craniului.
Clar-auz (clarauditie) — perceperea sunetelor fara ajutorul urechii fizice; aceasta percepere este realizata de constiinta ce functioneaza pe plan hiperfizic.
Clar-gust — capacitatea de a percepe gusturile fara ajutorul organelor de simt fizice.
Clarvedere = perceperea imaginilor fara ajutorul ochilor fizici, capacitatea de a resimti vibratiile luminii astrale sau a valurilor luminoase ale planului astral. Facultatea pe care o poseda anumiti mediumi de a vedea, în plan îndepartat sau în apropierea lor, entitati ale spatiului sau diferite întâmplari. Clarvederea poate fi eterica, astrala sau mentala, în functie de planul pe care se exercita. Ea poate fi simpla, permitând sa se vada entitatile astrale sau eterice în prezent, în timp, permitând sa se prevada viitorul sau sa se reconstituie trecutul si în spatiu, permitând vederea la mare distanta.
Concentrare — capacitatea de a mentine fixate asupra unui subiect determinat toate facultatile mentale si emotionale. Concentrarea (lat. cum = cu, centrare = a centra) înseamna restrângerea continua a cercului asupra zonei în care se manifesta aceste facultati, pâna când acestea se fixeaza doar asupra subiectului ales sau asupra unuia din aspectele sale. în starea lor normala, corpurile au tendinta de a reactiona la solicitarile mediului lor exterior. Simturile fizice, spre exemplu, primesc fara încetare impresii care, actionând prin intermediul creierului asupra vehiculelor superioare, dau nastere la o serie de gânduri si emotii, însusirea de a mentine corpul într-o stare de echilibru absolut în asa fel încât acesta sa nu mai fie sensibil la avalansa de impresii ce vine din exterior, se numeste concentrare.
Constiinta = forma cea mai înalta de reflectare a realitatii omului; are în principal trei trepte: 1. constiinta primara; 2. constiinta umana; 3. constiinta divina. Când omul atinge constiinta divina trece la perceperea Eu-lui superior, acestei trairi i se mai spune în ezoterism a doua nastere.
Constienta ~ capacitatea maxima de a fi atent la clipa prezentului; ceea ce percepi tu în prezent ca realitate. Când constienta este egala cu treptele superioare ale constiintei divine, atunci esti o entitate iluminata, un Maestru.
Cordonul de Argint = fascicul de materie eterica foarte fina prin care fiintele umane primesc energie întretinatoare de viata din Planul Divin; când Cordonul de Argint se întrerupe, survine moartea fizica.
Corpul de cristal = corp subtil, parte a corpului eteric, format din cristale eterice si emisiile lor radiante.
Corpurile fiintei umane = ansamblu de materie organica, pe orice plan, care serveste vietii unui individ. Exista un corp fizic, un corp eteric, un corp astral, un corp mental, un corp cauzal (mentalul superior), un corp buddhic si un corp atmic. Primele patru (fizic, eteric, astral si mental) sunt perisabile si fac parte din natura primara a omului, ultimele trei subzista de la o încarnare la alta.
Cristal eteric = forma densificata emisiva de energie eterica, cu diferite functii în corpul eteric.
Devachan (sanscrita — tara zeilor) = Devachan reprezinta pentru teosof ceea ce înseamna Cerul pentru crestin; e vorba însa de un cer temporar, trait în corp mental dupa parcurgerea fiecarui ciclu de viata fizica si astrala. în acelasi timp, stare de constiinta sî tinut, Devachan aduce o stare de fericire inexprimabila care dureaza pâna la completa epuizare a energiilor spirituale înmagazinate în corpul mental, energii ce au fost acumulate în cursul existentei terestre.
Entitate de lumina = fiinta care a atins constiinta divina gratie careia iradiaza lumina prin iubire neconditionata si energii benefice pentru natura înconjuratoare; se afla în servirea umanitatii.
Elementali = forte semi-inteligente ale naturii, care exista ca entitati pe plan astral sau eteric. Intre acesti elementali si Devas nu exista decât o diferenta de grad; si unii si altii ajuta la înfaptuirea proceselor naturale. Exista doua categorii de elementali: a) naturali sau Spirite ale Naturii (gnomi ai pamântului, ondine ale apelor, silfi ai aerului, salamandre ale focului, zâne, elfi, etc), care au o existenta permanenta si o actiune utila asupra naturii; b) artificiali sau forme gânduri create de gândirea umana, care au o existenta foarte scurta.
Eu-l Superior sau sinele Divin, sinele Sacru = Spiritul aflat în înalt, din care este desprinsa Scânteia Divina ce însufleteste corpul fizic.
E-uri = totalitatea aditivilor alimentari (amelioratori, afanatori, emulgatori, substante de îngrosare, coloranti, conservanti, etc).
Evolutie = drumul ascendent al sufletului catre spiritul ce 1-a emanat, spre Divinitate.
Fluid eteric (nadis) = curent de energie eterica ce alimenteaza prin conectare la chakre organismul uman.
Halucinogen = substanta care provoaca halucinatii (perceperea unui obiect iluzoriu sau inexistent pentru alte persoane aflate în aceleasi conditii).
Invocare = apelarea Divinitatii pentru a-i multumi sau pentru a constientiza unele aspecte ale fiintei, ale vietii sau unele situatii.
Involutie — dezlegarea sufletului de spirit, ruperea de Eu-1 Superior, ratacirea de Divinitate.
Mantra = afirmare a unor Adevaruri Absolute folosind cuvinte-cheie ce definesc si atrag acele adevaruri.

Matricea Energetica Informationala = Banca de date a corpului eteric, aflata în osul sacru.

Meditatie = metoda de cultura spirituala care începe prin disciplinarea corpului fizic, prin posturi si printr-un tip special de respiratie, apoi corpul astral prin respingerea voluntara a Fluidele corpului eteric senzatiilor si sentimentelor si care concentreaza mentalul mai întâi asupra obiectelor, si în sfârsit asupra Ego-ului sau Vietii universale pentru a trezi acest Ego la supra-constiinta. Meditatia propriu-zisa consta în examinarea atenta a subiectului dat sub diferitele sale aspecte si raporturi. Meditatia practicata în mod corespunzator poate sa devanseze si sa înalte la un nivel considerabil procesul obisnuit, care consta în a învata prin intermediul experientelor vietii exterioare. în acest fel, o persoana poate, meditând asupra curajului, sa faca din acesta o trasatura a caracterului sau cu minimum de experienta practica.

Plex (plexus) = tesut format dintr-un anumit numar de fibre nervoase sau de vase sanguine înfasurate care depind de sistemul cerebro-spinal (plexus brahial) sau mai degraba de sistemul simpatic a carui caracteristica este dispunerea în plexuri. Printre marile plexuri simpatice ale corpului, plexul solar, situat în abdomenul superior, prezinta o importanta deosebita. Plexurile corespund unor centri de forta astrali (chakre); de altfel, întregul sistem simpatic pare sa raspunda constiintei de pe planul astral, dar pentru cei mai multi oameni acest lucru se realizeaza în mod inconstient.

Psihometrie = ramura a psihismului care consta în reconstituirea, prin clarviziune, a unor scene din trecut, prin simpla pipaire a unui obiect.

Puritate intercelulara = puritatea spatiilor dintre celulele corpului uman.

Sefîra (Sephira, ebr.) = o emanatie a divinitatii. Parintele si sinteza celor zece Sephiroth atunci când se afla în vârful arborelui acestora. în Kabbala, Sephira este Inteligenta divina (la fel ca Sophia), prima emanatie a lui Ain Suph.

Sefîra Iesod = una din decadele principiilor divine formative emanate de esenta divinului (Ain Suph).

Spirit = partea cea mai înalta a omului, scânteia divina care se
afla în el: Atma sau Atma-buddhi. Spiritul, principiul permanent, trebuie deosebit de suflet, principiu psihic, astral si perisabil.

Spiritualitate = domnia fiintei superioare sau a constiintei în om. Spiritualitatea se confunda adesea cu unirea divina, adica unirea Ego-ului nostru cu sinele universal prin valul de materie care ne separa. Spiritualitatea înseamna înainte de toate notiunea de unitate a tuturor cunostintelor, a tuturor Ego-urilor ce fac parte din acelasi bloc divin, notiune pe care o dobândim gratie fiintei superioare din noi (Ego-ul ce functioneaza în corpul cauzal).

Suflet (lat. anima) = termen occidental ce desemneaza monada, principiul nemuritor imaterial, care evolueaza în cursul încarnarilor succesive.

Sushumna (sanscrita) = nadi sau curent nervos care trece prin canalul central al maduvei spinarii (nadi primar) sau care merge (Sushumna secundar) de la inima la al treilea ventricul cerebral (Brahmarandra- semnul lui Brahma) este punctul de încrucisare, la baza bulbului, a celor doua nadi Ida si Pingala, curentii nervosi drept si stâng, pozitiv si negativ. In Pranayama, se numeste Sushumna o respiratie care se executa alternativ pe nara dreapta si pe nara stânga.

Vibratie = frecventa pe care emite orice particula eterica sau ansamblu de particule eterice.

sursa: internet

Share.

About Author

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.