Cum ne dezvoltam intuitia ?

0

Cum ne dezvoltam intuitia ?

Intuitia sau ghidul nostru interior cum ii mai putem spune, este un mecanism instinctiv care nu necesita si nu implica procese logice de nici un fel. Reprezinta o sursa alternativa de cunoastere, este o voce interioara care ne ghideaza si care se poate dezvolta.

Intuitia joaca un rol important atat in viata profesionala cat si in cea personala si este definita ca fiind indispensabila si esentiala. Jung sustine ca intuitia este una dintre cele 4 functii majore ale omului impreuna cu senzatia, gandirea si sentimentele. Echilibrand aceste functii, putem sa ne maximalizam potentialul. Intuitia este o parte importanta si a exprimarii artistice si reprezinta conexiunea cu inconstientul nostru.

Foarte important sa stim ca intuitia noastra depinde de starea campului nostru informational sau a aurei. De acea lumina care se afla in noi si in jurul nostru. Aceasta conexiune intre Viu si Viu noi o numin BIOINTERNET!  Mai multe detalii despre Lumina si Biointernet vei gasi AICI.

As vrea sa specific ca glanda pineala sau epifiza, care participa in procesul vederii intuitive este foarte receptiva la varsta de 6-12 ani. In perioada aceasta, folosind anumite exercitii simple si usoare putem sa ajutam copiilor nostrii sa-si dezvolta intuitia foarte eficient. Sa-i oferim un viitor mult mai fericit!

Detalii despre Semianrul «Dezvolta intuitia — O VIATA FARA GRESELI!» sunt AICI.

Cum ne dezvoltam intuitia?

1. Liniste-ti mintea si asculta. Experimenteaza in fiecare zi calmarea mintii si a gandurilor folosind meditatia sau orice tehnica de respiratie. Lasa gandurile sa alunece, sa plece. Fii deschis si asculta solutiile care iti apar, atunci cand iti asculti intuitia te conectezi la o sursa de cunoastere mult mai ampla. Informatii care apar pot sa vin sub forma de simboluri, senzatii, emotii.

2. Invata sa acorzi importanta presentimentelor tale. Daca simti ca ceva nu este in regula sunt sanse mari sa fie asa. Ceea ce este potrivit pentru o persoana nu este neaparat potrivit si pentru tine. De cate ori ai avut un sentiment, presentiment care te-a indemnat sa faci un anumit lucru fara nici un motiv aparent? Intuitia ta este ghidul tau interior, deci invata sa ai incredere in ea.

3. Fii prezent si constient. Pentru a-ti dezvolta capacitatea intuitiva trebuie sa fii prezent si sa observi ceea ce se intampla in jurul tau. Cu cat absorbi mai multa informatie din jurul tau cu atat inconstientul tau are mai mult material cu care sa lucreze. Inconstientul tau comunica informatii constientului prin intermediul intuitiei.

Intuitia se poate manifesta si prin ganduri spontane, flashuri sau inspiratie. Cheia este sa observi. Cu cat acorzi mai multa atentie, cu atat intuitia ta se va dezvolta mai tare.

4. Pune inconstientul la treaba in timp ce dormi. Inainte sa te culci, reflecta cateva minute asupra intrebarilor la care nu ai gasit raspuns pe parcursul zilei. Exploreaza mai multe posibilitati. Acest lucru iti va activa imaginatia, iar inconstientul iti poate oferi solutii in timp ce dormi. Asigura-te ca ai un pix si o foaie la indemana pentru a putea nota atunci cand te trezesti ideile care apar.

5. Tine un jurnal. Atunci cand ai un jurnal in care notezi gandurile, ideile, emotiile, sentimentele tale poti sa devii constient de anumite aspecte pe care pana atunci nu le-ai sesizat. Jurnalul este o metoda excelenta de a descoperi mesaje, informatii pentru a rezolva o problema.

6. Participa la seminarul nostru : “Dezvoltarea intuitiei — O VIATA FARA GRESELI!” (pentru copii 6-12 ani!)

Detalii despre semianrii sunt AICI.

Picture2

Beneficiile unei intuitii dezvoltate:

Reduce stresul deoarece ai informatii mai vaste si mai complexe pentru a rezolva o problema sau o situatie cu care te confrunti
• Dezvolta imaginatia si creativitatea
• Face legatura cu inconstientul
• Integreaza cele doua emisfere cerebrale si ofera o perspectiva completa asupra problemelor.
• Te ajuta sa iei decizi mai bune
• Imbunatateste sanatatea psihica, mentala si emotionala

Dezvoltarea intuitiei este ca invatarea oricarei alte abilitati. Cu cat exersezi mai mult cu atat devii mai bun. Incepe gradat, usor si cu rabdare!

Share.

About Author

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.