Crize de varsta (Partea 2).

0

Buna ziua dragii mei,

continuam tema crizelor de varsta..

La 33 de ani a cincea chakra – gatului – trece lectia “nasterii omului”. Este o varsta cunoscuta ca varsta lui Hristos. Exact in acest moment dominanta psihologica a realizarii exterioare si dezvoltarii active sa schimbe cu dominanta stabilitatii si a structurarii lucrurilor déjà atinse. Dintro data dispare interesul pentru stimul exterior. Viata exterioara incepe sa para foarte simpla, plictisitoare si ciclica. Se naste un om nou, dependent de lumea interioara si autodifinitia interioara – cine sunt EU?

Aici vorbim despre conceptual de sine, demnitate, cresterea spirituala, autonomie, inaltimea morala.

Din pacate, la foarte multi dintre noi aceste aspecte nu sunt dezvoltate sau se afla intr-un conflict major. Concluzie: omul primeste un foarte mare stres psihologic, dezorientare interioara.

Toata perioada ciclului pana la 35 de ani, — este numai aprofundarea, constientizarea, confirmarea experientei de la 28 pana la 30 de ani. De la 33 pana al 35 de ani foarte incet Soarta incepe sa ne “bata” in punctele slabe, ca noi sa ne pregatim pentru urmatorul ciclu si ispitele lui. Ca sa intelegem inca un Adevar: “Nu este suficient sa ai un Vis! VISUL MARET NECESITA MULTE SCHIMBARI, EL ARE NEVOIE DE CEA MAI PROFUNDA TRANSFORMARE INTERIOARA A FIECARUIA DIN NOI!”. Filozofii din antichitate spuneau: “Daca ai un Vis, si ramai acelasi, mergand dupa El ne shimbandu-te, risti sa-L pierzi definitiv si irevocabil.”

Sa gasesti Calea si sa-ti deschizi vocatia sunt numai primii pasi, numai un inceput nou, care trebuie sa aiba continuare. Acum in fata ta exista o alta sarcina, sa-ti raspunsi la urmatoarea intrebare: daca corespundem cu acel Vis pe care l-am ales? Exact in incercarile de a gasi un raspuns la aceasta intrebare se incepe o etapa noua: “Trecerea prin Iad”, insa déjà pe un Drum, care ajunge la culminatia si deschiderea in urmatorul ciclu – 35 – 42 de ani.

Varsta 49 – 50 de ani – cea mai importanta. Chakra numarul 7 inchide dezvoltarea ei psihoenergetica si se intoarce inapoi la chakra numarul 1. Omul si-a gasit integritatea si deplinatatea. El déjà are suficienta experienta de viata si poate sa inceapa o “viata noua” ca s-o traiasca asa cum vrea. Insa o parte din noi se scufunda in “intoarcerea karmica” si renunta la viata noua. Cea mai importanta calitate a acestui moment: toate datoriile sociale au fost date, tu esti liber. Si daca omul a trait viata asociinduse numai cu socialul, atunci libertatea dobandita il aduce in pragul mortii si ofilirii.

Viata nu se termina la 50 de ani! Astazi am atins numai partea pshoenergetica a crizelor de varsta cand chakra numarul 7 se intoarce in locul din care a plecat – chakra1.

In viitor vom vorbi despre crizele de varsta folosind un alt punc de pornire si alte cicluri ale timpului.

As vrea sa inchei acest articol cu citatul lui J.W. Goethe: “Fericit este omul care poate sa lege sfarsitul vietii sale cu inceputul ei.”

 

Va imbratisez! Lumina si Pace!

Share.

About Author

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.