«Ma aflu aici pentru ca te iubesc…»

1

«Ma aflu aici pentru ca te iubesc… «

Meditatia: Iubeste copilul din tine!

Vizualizati copilul interior si observati felul in care arata si in care se simte acesta. Linistiti-l! Cereti-i iertare pentru abuzurile la care l-ati supus. Spuneti-i ca va pare rau ca l-ati uitat. Ati fost plecati de langa el atat de mult timp,iar acum doriti sa va revansati. Promiteti-i ca nu il veti mai parasi niciodata si ca va putea intra in contct cu voi… ori de cate ori va dori. Daca se va simti vreodata speriat, il veti lua in brate. Daca se va simti vreodata furios, ii veti ingadui sa isi exprime liber mania. Spuneti-i cat de mult il iubiti.Voi aveti puterea de a va crea aceea lume in care doriti sa traiti, impreuna cu copilul vostru interior. Aceasta putere este mentala, este puterea gandurilor voastre.

Imaginati-va ca va creati o lume minunata. Vizualizati copilul interior relaxat si in siguranta,impacat,fericit,razand si jucandu-se cu prietenii sai. Priviti-l cum alearga, cum culege flori, cum imbratiseaza copacii, cum culege mere dintr-un pom, cum se joaca cu un pui de catel sau de pisica,cum se catara in copaci, cum rade fericit si cum alearga catre voi pentru a va imbratisa cu candoarea pe care numai copii o au.

Imaginati-va ca sunteti amandoi sanatosi si ca traiti intr-un camin frumos, care va confera intreaga siguranta de care aveti nevoie. Imaginati-va ca aveti relatii armonioase cu parintii, colegii si prietenii, ca sunteti intampinati cu bucurie oriunde v-ati duce, ca impartasiti o bucurie speciala. Imaginati-va ca sunteti sanatosi, fericiti si liberi.

Intoarceti-va acum in timp pana la varsta de cinci ani si vizualizati-va cat mai clar cu putinta.Priviti in fata copilul din fata voastra,intindeti bratele catre el si spuneti: «Eu sunt viitorul tau si am venit sa iti ofer iubirea mea». Imbratisati copilul si aduceti-l apoi in momentul prezent. Asezati-va amandoi in fata unei oglinzi, astfel incat sa puteti primi amandoi iubire.

Remarcati faptul ca exista parti ale fiintei noastre care nu apar in imaginea din fata noastra. Intorceti-va din nou in timp, pana in momentul in care v-ati nascut. Erati complet uzi si simteati pentru prima oara senzatia aerului rece pe corpul vostru.Tocmai ati venit dintr-o alta lume. Calatoria nu a fost deloc usoara. Lumina zilei era prea puternica pentru ochii vostrii,cordonul ombilical nu era inca detasat si voi va simteati speriati. Cu toate acestea,voi erati gata sa incepeti noua viata pe aceasta planeta. Iubiti-l pe acest bebelus. Amintiti-va apoi de momentele in care invatati sa mergeti…..

V-ati ridicat pentru prima oara, dar ati cazut. Apoi v-ati ridicat si ati cazut din nou. Subit, ati facut primul vostru pas, apoi altul si altul. Erati atat de mandru de voi…. Iubiti-l si pe acest copilas. In continuare, amintiti-va de prima voastra zi de scoala. Nu doreati sa va parasiti mama, dar aati fost curajosi si ati pasit pragul acestei noi etape d in viata voastra. Pe scurt, v-ati descurcat de minune in circumstantele date. Iubiti-l si pe acest copil.

Amintiti-va acum de copilul care ati fost la varsta de zece ani. Ce se intampla atunci? Era ceva frumos sau inspaimantator? Orice s-ar fi intamplat, ati facut cum ati stiut mai bine si v-ati descurcat. Iubiti-l si pe acest copil. In continuare, amintiti-va de perioada de pubertate, apoi de perioada de adolescenta. Probabil ca va simteati entuziasmati, intrucat cresteati in sfarsit. Au existat insa si destule episoade dificile, caci presiunile din partea colegilor de o varsta cu voi erau enorme, iar voi doreati sa va simtiti integrati.V-ati descurcat si atunci cum ati stiut mai bine. Iubiti adolescentul care ati fost candva.

Amintiti-va de perioada in care ati terminat liceul. Deja simtiti ca stiti mai multe decat parintii vostrii. Erati in sfarsit sa va traiti viata asa cum doreati voi, nu altii.Va simteati in acelasi timp curajosi si speriati. Iubiti-l pe tanarul(tanara) care ati fost candva. Amintiti-va acum de prima zi de serviciu, poi de primul vostru salariu.Va simteati atat de mandrii atunci.V-ati dorit sa prosperati. Aveati atat de multe lucruri de invatat. Si atunci, ati facut cum ati stiut mai bine.I ubiti acea persoana. Amintiti-va succesiv de celelalalte momente de cotitura din viata voastra, de casatorie, de primul vostru copil, de noua casa pe care v-ati cumparat-o, de diferite experiente, unele minunate, altele inspaimantatoare. Cum-necum, le-ati supravietuit tuturor. Intr-un fel sau altul,v-ati descurcat. Iubiti toate aceste momente din viata vostra.

In final, uniti toate aceste parti ale fiintei voastre. Stati in fata oglinzii si priviti-le pe toate cu aceeasi iubire.Vizualizati apoi viitorul care va intampina cu bratele deschise si va spune: «Ma aflu aici pentru ca te iubesc».Asa sa fie!

Sursa: Louise .L.Hay

Share.

About Author

1 комментарий

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.