Semnificația mistică a cifrelor și a numerelor

0

Semnificația mistică a cifrelor și a numerelor

Misteriosul domeniu al cifrelor i-a preocupat dintotdeauna pe oameni. În ceea ce privește numerele, Pythagora a elaborat o întreagă filosofie mistică. Știința numerelor stă la baza Cabalei, iar în antichitate se credea că acestea au o influență decisivă asupra vieții oamenilor. Pythagora avea o mare preferință pentru numerele prime, cele divizibile prin ele însele sau prin cifra unu.

Iată care era semnificația atribuită principalelor numere.

1. Reprezintă Divinitatea, cuprinde întregul, totul, un singur centru care este pretutindeni, care nu se împarte, de care este nevoie peste tot, pentru că nu există un număr în care să nu se regăsească unitatea.

2. De la această cifră se trage răul, căci prin 2 a încetat unitatea și a început dualitatea, lupta binelui cu răul, această cifră a provocat antagonismul. „2” reprezintă însăși lumea, o eternă luptă între două principii opuse, alegerea între două rezoluții, cifra războiului dintre tine și alții sau cu tine însuți.

3. Este considerată o cifră sfântă, prin vechea dogmă a trinității, Sfânta Treime, prezentă în majoritateă religiilor, apoi Nașterea, Viața, Moartea. Elementele nobile ale naturii sunt trei: apa, focul, aerul și tot atâtea, cele trei stări ale materiei. „3” este numărul punctelor ce susțin un plan.

4. Cifra aceasta, multiplu de 2, anunță certuri și războaie, dar reprezintă și cele patru puncte cardinale.

5. Despre 5 se crede că este o cifră favorabilă și că prezice reușită de natură sentimentală.

6. Semnifică pentaclul lui Solomon.

7. Din punct de vedere al matematicii mistice, cifra 7 este cea mai curioasă. Ea se găsește peste tot, în Biblie, în religie, în legende, istorie sau ocultism. 7 păcate capitale, 7 virtuți capitale, 7 daruri ale spiritului, 7 ramuri la calendarul simbolic, 7 zile ale săptămânii, 7 săptămîni între Paști și Rusalii, 7 brațe ale menorei evreiești, 7 vaci grase și 7 slabe, 7 minunile lumii, 7 numărul înțelepților Greciei, 7 capete ale Hidrei, 7 numărul colinelor pe care este așezată Roma, 7 sunt culorile Curcubeului, 7 note muzicale…etc.

8. Are o semnificație funestă, prevede doliu, eșec, amărăciune. Pe vremuri se zicea că pruncii născuți la 8 luni au puține șanse de supraviețuire.

9. Este o cifră excelentă: 9 muze, mama își poartă copilul în pântece 9 luni, de sâmbăta morților se împart 9 pachete la 9 case de săraci.

10. Din punct de vedere al șansei numărul 10 e slab. Însă în Cabala este considerat perfect.

11. Se crede că numarul 11 ”aduce pagube bănești și că nu este bine să-l visezi.

12. Ca și cifra 8, este considerată funestă, deși există 12 apostoli, 12 semne zodiacale, 12 luni într-un an, etc.

13. nu este neapărat cu ghinion. Acțiunea acestui număr, bună sau rea, este în funcție de individ. Unii nu vor accepta, totuși, să plece într-o călătorie, să încheie o afacere într-o zi de 13 sau să stea la masă cu încă 12 persoane. Americanii se feresc foarte mult de …„13”.

14. De la 14, semnificatiile se diminuează, fiind vorba de combinațiile dintre numerele componente ale cifrei.

60. La egipteni, numărul 60 era considerat sacru.

100.  Semnifică perfecțiunea

1000.  Inseamnă absolutul.

În ceea ce privește încheierea unei afaceri, specialiștii recomandă ca ea să nu fie tratată în zilele de 2, 5, 11, 13, 15, 18, 30, fiind preferate zilele de 1, 3, 7, 9, 12, 16, 17, 19, 20, 21, 22, 27 și 28.

sursa: http://edituramateescu.ro

Share.

About Author

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.