Basmele cu Zâne: o Alchimie spirituală

0

Basmele cu Zâne: o Alchimie spirituală

fairies03Copiii mici, înainte de şapte ani, sunt plini de Sensibilitate şi adevărată Frumuseţe Interioară datorită faptului că prin ei se exprimă doar via Esenţă a vieţii, în absenţa Eului Psihologic.

Trebuie să ajungem să fim ca şi copiii pentru a putea intra în Regatul Cerurilor. Dar uneori uităm până şi de copii…

Ştim că Munca noastră Interioară Psihologică este fundamentală pentru eliminarea defectelor noastre, pentru a ajunge să cristalizăm fiecare din Virtuţile latente din interiorul nostru şi pentru a obţine starea ultimă şi veşnică de puritate şi beatitudine.
Această muncă trebuie să fie conştientă şi bazată pe eforturi corecte. Presupune un mare efort din partea noastră să menţinem acea constantă stare de amintire de sine însuşi din moment în moment. Dar cum putem să facem un copil de 5 ani să înţeleagă ceea ce de multe ori şi nouă ne este greu să înţelegem?

Există o lume minunată, plină de simbolisme, care ajută un copil să înţeleagă necesitatea de a fi mai bun în fiecare zi şi cum se poate obţine aceasta. De obicei noi le spunem: „Trebuie să fii mai bun”. Dar ei ne întreabă: „Şi cum să fac asta?” Iar uneori ne găsim în faţa unor întrebări care ne lasă perplecşi: „Şi ce e rău în a nu fi bun?”

Lumea noastră materialistă îi învaţă că cei răi obţin tot ce vor prin intermediul violenţei, cum să-i facem să înţeleagă că există o Forţă Superioară numită DRAGOSTE, care obţine tot ceea ce se propune fără violenţă? Cum să-i facem să înţeleagă ce este ceea ce trebuie cu adevărat să obţinem şi la care trebuie să aspirăm?

Basmele cu zâne sunt calea cea mai simplă şi mai completă pentru a-i face să ajungă la această cunoaştere.

basmePrin intermediul basmelor ca „Cenuşăreasa” sau „Albă ca Zăpada” ni se vorbeşte, încă o dată, de necesitatea de a transmuta PLUMBUL — MATERIE în AUR — SPIRITUAL pur printr-o serie de probe cotidiene pe care protagoniştii poveştilor le suportă cu stoicism, fără a-şi pierde niciodată bunăvoinţa în faţa celor care îi jignesc.

Astfel, Cenuşăreasa le ajută cu dragoste pe surorile sale vitrege care pleacă la bal, şi aşezată în cenuşa casei, lângă şemineu, care este simbolul comunicării între Cer şi Pământ, nu se plânge, nici nu se răzbună. La fel şi Albă ca Zăpada, care în ciuda răutăţii mamei sale vitrege şi încercărilor acesteia de a-i lua viaţa, nu organizează o luptă pentru a lua cu asalt castelul.

În acest mod, prin blândeţea lor, personajele poveştilor cu Zâne ne dau o lecţie de Răbdare şi de Bunătate. Ne învaţă modalitatea de a dobândi Alchimia noastră Spirituală.

zaneAdevăratul Alchimist transmută nu doar Energiile sale Creatoare, ci şi toate situaţiile pe care i le oferă viaţa, fie acestea plăcute sau neplăcute.

Probele pe care trebuie să le treacă personajele basmelor cu zâne sunt simboluri profunde ale Drumului Iniţiatic, aşa cum se întâmplă în povestea «Vrejul fermecat», care simbolizează Ascensiunea Spirituală şi victoria sa asupra Zmeului (paradigmă a lucrurilor celor mai grosolane din interiorul nostru: invidie, mânie, desfrâu, avariţie, orgoliu, etc.).

Finalul fericit este expresia tuturor învăţăturilor ezoterice, care ne spun că unica şi adevărata fericire se găseşte în depăşirea obstacolelor materiale şi în eliminarea strânsorii Eurilor noastre Psihologice. Să analizăm această ultimă frază care încoronează fiecare sfârşit fericit: „Şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea aşa.” Această şa este de culoare roşie şi nu altfel, făcând aluzie la culoarea pe care trebuie să o obţină apele noastre seminale prin intermediul transmutării şi purificării, pentru a reflecta de asemenea simbolicul Fazan Roşu, care este cel care semnalează, în mod simbolic, pasul anterior apariţiei Focului Sacru a lui Kundalini, când acel Şarpe cu Magice Puteri începe să se trezească.

În alte vremuri, simbolurile nu erau atât de departe, ca acum, de înţelegerea raţională.

Omul, pierzându-şi darurile Simţurilor de Percepţie Internă, care îi permiteau să fie în contact direct cu Gnomii, cu Ondinele sau Zânele, i-a nesocotit şi i-a considerat ceva iluzoriu şi fantasmagoric, nu însă şi copiii lor, care în etapa lor mai inocentă şi pură cunosc şi sunt în contact cu această Lume Magică şi Reală.

De aceea, nu trebuie să le interzicem copiilor să-şi folosească „Fantezia” (în sensul ei corect de IMAGINAŢIE facultate corectă a Conştiinţei, şi nu sensul comun de Fantezie-facultatea Ego-urilor), care, în realitate, este Imaginaţie Conştientă; dacă o facem, toată viaţa lor spirituală va pierde din forţă. Noi, ca părinţi şi educatori, trebuie să-i ajutăm să nu-şi piardă aceste puteri minunate.

Este datoria noastră să nu îi lăsăm pe copii să piardă ceea ce nouă ne este foarte greu acum să recuperăm.

Dat fiind că ei sunt speranţa viitorului, şi cum nu ştim cât timp ne mai rămâne, şi noi, adulţii, am pierdut deja destul; este obligaţia noastră să nu îi lăsăm măcar pe ei să le piardă.

Să promovăm aceste minunate puteri pe care încă le conservă şi să-i ajutăm în munca lor interioară cu naraţiuni aparent atât de infantile, atât de inocente, care le permit să atingă ceea ce se află în realitate înăuntrul lor. Să ne amintim citatul lui Mircea Eliade, profund cunoscător al miturilor şi ezoterismului: «Fiecare om vrea să trăiască situaţii periculoase, să se confrunte cu suferinţe excepţionale, să pătrundă în lumea de dincolo, şi toate acestea se pot experimenta, citind sau ascultând Basmele cu Zâne”.
                                                                                                                                                                         Mapi Marrero Naranjo

sursa: internet

Share.

About Author

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.