Semnificatia mistica cifrei 11!

0

Semnificatia mistica cifrei 11!

Numarul 11 este cunoscut pentru faptul că reprezinta fie iluminare fie nebunie, în funcție de cultura și punctul de vedere. Ambele aspecte isi au justificarea: 11 reprezinta numărul caracterului excesiv, ceea ce este caracteristic si pentru o persoană iluminată, dar si pentru o persoana care se scufunda în abisul halucinațiilor.

Sensibil, inovator, polemic, ironic, arogant, genial, inteligent, talentat, creator, neînfricat, halucinator, degradant, distant, delirant … Numarul 11 este inepuizabil, este un adevărat microcosmos.

nut11 – este un numar de importantă maxima. El simbolizează constientizarea că nu există Dumnezeu, in afara omului, în sensul că Dumnezeu — este tot ce există (inclusiv chiar ceea ce se considera a fi rău). Acesta este numărul zeitei Nut, zeița egipteană a cerului de noaptea. Are părul lung și un corp albastru in curbe fermecatoare. Nut — fiica lui Shu si Tefnut, sora și soția lui Geb (pământ), mama lui Osiris, Isis și Nephthys. Crowley numeste acesta zeitate amanta Haditha, sursa acestei revelații — Liber AL , astfel de comparații in traditiile Egiptologice ea nu are.

În plus, este numărul libertatii. Poate că acesta este motivul pentru care unele doctrine creștine consideră numărul 11 păcătos și dezgustător. Chiar unii Cabaliștii cred că 11 este numărul purtator al raului,care are legatura cu Klipot. Cu toate acestea, un adevarat magician se joaca cu intreaga lumea, în toate aspectele sale și la toate nivelurile, pentru că inițierea este posibilă numai în cazul în care există plinătatea, adică completarea și asimilarea marelui întreg. În cazul în care neofit într-adevăr vrea să meargă dincolo de limitele lumii materiale, el ar trebui să fie pregatit pentru faptul că va avea treaba cu diverse creaturi, energii și zeități. Chiar și în legenda lui Hristos se spune că s-a întâlnit cu Satana în acele 40 zile cat a fost în pustiu. Dacă presupunem că Dumnezeu a creat totul, atunci, împreună cu «binele», a creat și toate lucrurile «rele», iar în cazul în care candidatul dorește să realizeze o mare unitate cu Dumnezeu. Cu alte cuvinte, pentru a constientiza că este o parte din El,  ar trebui să creeze un echilibru interior ideal între bine și rău. Aici nu sunt premise greseli, deoarece pedeaspsa pentru orice greseala va fi esecul).

Într-adevăr, în sistemul cabalistic, care se mai numește si «Pomul Vietii», 11 poate reprezenta și Klipotul situat mai jos de Dreva, și, ca Daath – Sephira ascunsa, și, ca Bezdna, unde magul poate fie să se transforme in Dumnezeu, sau să devină o victimă mancata de Choronzon .

Numărul androgin — manifestarea masculina a calităților feminine. Hybrid. Dumnezeul Razboiului. Capra. Calea șarpelui. Tantra manei stângi.

Share.

About Author

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.