Zambetul protejaza inima

0

Zambetul protejaza inima

Persoanele care fac un efort şi zâmbesc chiar dacă trec prin perioade cu mult stres îşi protejează inima, susţin cercetătorii americani. Studiile experţilor arată că persoanele care zâmbesc şi tratează situaţiile tensionate cu degajare nu se confruntă cu tulburări de rim cardiac. Experţii în psihologie Tara Kraft şi Sarah Pressman, de la Universiattea din Kansas, SUA, au efectuat mai multe experimente la care au fost implicaţi 169 de adulţi.

Fiecare studiu a constat în două etape: training şi testare. În timpul fazei de training, participanţii au fost împărţiţi în trei grupuri, fiecare echipă fiind instruită să aibă o anumită expresie facială.

În faza de testare, voluntarii au fost solicitaţi să efectueze mai multe activităţi. Lucru ştiut că activităţile de tip „multitasking“ cresc nivelul de stres.

In comparaţie cu participanţii care au fost antrenaţi să aibă o expresie facială neutră, persoanele care au fost instruite să zâmbească în condiţii de stres nu au mai întâmpinat probleme cu ritmul cardiac crescut.
„Pe viitor, când eşti blocat în trafic sau experimentezi orice tip de stres, încearcă să zâmbeşti controlat pentru un moment“, afirmă Pressman. Nu numai că te va ajuta să stăpâneşti mai bine situaţia, dar îţi va proteja şi inima.

Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul „Psychological Science“, publicaţia Asociaţiei pentru Ştiinţe Psihologice.

Share.

About Author

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.