Despre sex si bani

0

Despre sex si bani — calea legii divine relevata de Buddha

Persoana a carei sexualitate a devenit un fenomen transformat este eliberata de bani, de ambitie, de dorinta de a fi faimoasa. Toate acestea dispar instantaneu din viata sa. In clipa in care energia incepe sa se ridice, energia devine iubire, meditatie, rugaciune si toate manifestarile inferioare dispar.

Iti poti folosi energia sexuala pentru a ajunge la ea, la viata, iti poti folosi banii si puterea pentru a o atinge. Bineinteles, nu poate fi atinsa prin bani sau prin sex, dar te poti folosi de energia sexuala si de puterea banilor pentru a crea un spatiu in care sa descinda transcedentalul.

Eu nu sunt impotriva sexului si nici a banilor – tine minte acest lucru. Aminteste-ti-l mereu! Dar cu siguranta sunt in favoarea transcenderii lor. Foloseste-te de orice. Nu nega nimic. Daca ai bani poti medita mult mai usor decat o persoana saraca, deoarece ai timp pentru tine insuti. Iti poti construi un mic templu in casa, iti poti crea o gradinita in care sa ramai cu tine insuti si in care meditatia sa rasara mult mai usor. Cand esti bogat iti poti permite vacante la munte, poti ramane singur zile intregi si poti trai fara sa iti faci nici un fel de griji.

Daca ai bani foloseste-i pentru ceva ce banii nu pot cumpara, dar pentru care ei pot crea un spatiu.
Energia sexuala este risipita daca ramane limitata doar la sex, insa ea devine o adevarata binecuvantare cand este transformata: sex nu de dragul sexului – foloseste sexul ca o comuniune a iubirii. Priveste sexul ca o uniune a doua suflete, nu a doua trupuri fizice.
Foloseste-te de sex ca de un dans meditativ al energiilor. Si un dans e mult mai bogat cand este realizat de un barbat si de o femeie impreuna – iar sexul este dansul final: doua energii care se contopesc, danseaza, se bucura.

Foloseste-te de sex ca de o trambulina. Cand atingi punctul culminant din orgasm, devino constient de ce se intampla in tine – vei fi surprins: timpul a disparut, mintea a disparut, egoul s-a dizolvat. Pentru o clipa predomina doar placerea! Si aceasta tacere este realitatea!

Aceasta tacere poate fi realizata si prin alte mijloace, si chiar cu mai putina risipa de energie. Tacerea poate fi atinsa prin meditatie. De fapt, cand o persoana patrunde constienta in actul sexual, mai devreme sau mai tarziu ea se va indrepta spre meditatie. Constientizarea experientei sexuale te va ajuta sa realizezi faptul ca acelasi lucru poate fi atins si fara sexualitate. Acea liniste poate fi traita doar ramanand tacut si nefacand nimic. Mintea poate diaparea, timpul se poate evapora, egoul se poate dizolva – si in acel moment esti orgasmic.

Orgasmul sexual este doar ceva momentan si tot ce este momentan va produce frustrare, nefericire, suferinta si tristete. Dar calitatea de a fi orgasmic poate deveni o continuitate in fiinta ta – acesta este parfumul tau. Insa este posibil doar prin meditatie, nu doar prin sex.
Foloseste sexul, banii, corpul, lumea — insa telul tau real este sa ajungi la Dumnezeu. Dumnezeu trebuie sa ramana tinta.”

Extras din Dhammapada – calea legii divine relevata de Buddha – vol 1

Share.

About Author

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.