Oare este posibil? Legea efortului minim!

4

Legea efortului minim

Buna seara dragii mei, astazi as vrea sa vorbim despre una din Legile spirituale Legea efortului minim!

De ceva timp traiesc niste experiente interesante. Observ cum viata mea se schimba, deoarece am inceput sa fiu foarte sincera cu mine. Cateodata trebuie sa te detasezi si sa devii un observator. Asta nu inseamna ca trebuie sa fii absolut pasiv, nu!

Pur si simplu incepi sa fii TU… si in tacerea interioara apare o lumina. Acum, lasand toate preocuparile si fricile, te intorici la acel TU Adevarat. In final ma ocup de cea ce imi place!

Viata se transforma, totul curge placut si usor, observi cum apar oamenii care merg impreuna cu tine si te ajuta. Cineva ramane in trecut si ii iubesc!  Ma simt in siguranta… am inceput sa curg, exact cum curge un parau, firesc, usor, cu efortul minim… Sunt fericita!

Si acum as vrea sa vedeti abordarea lui Deepak Chopra, despre Legea efortului minim. Ceea ce spune el nu este o noua inventie a rotii, insa aplicata alaturi de alte legi universale (a iubirii, a iertarii, a intentiei si dorinte, a detasarii) reprezinta pasi in directia buna.

Minimul de efort inseamna minima energie cheltuita. Adica nealimentarea ego-ului si a tot ce tine de el.
“Cel mai mic efort este cheltuit cand actiunile voastre sunt motivate de iubire, deoarece natura este mentinuta intreaga de catre energia iubirii.

Cand voi cautati puterea si controlul asupra altor oameni, va pierdeti energia.
Cand voi cautati bani sau putere de dragul ego-ului, cheltuiti energie vanand iluzia fericirii, in loc de a va bucura de acel moment.
Cand cautati bani doar pentru castigul personal, voi taiati curgerea energiei catre voi si interferati cu expresia inteligentei naturii.

Dar cand actiunile voastre sunt motivate de iubire, nu exista pierdere de energie.
Cand actiunile voastre sunt motivate de iubire, energia voastra se multiplica si se acumuleaza si surplusul energiei acumulate si bucuria, pot fi canalizate pentru a crea orice doriti, inclusiv bogatie nelimitata.

Va puteti gandi la corpul vostru ca la un mecanism pentru controlarea energiei: el poate genera, stoca si cheltui energie: daca stiti cum sa generati, sa stocati si sa cheltuiti energia intr-un fel eficient, atunci puteti crea orice cantitate de bogatie. Atentie la ego, acesta consuma cea mai mare parte din energie.

Cand punctul intern de referinta este ego-ul, cand cautati putere si control asupra altor oameni sau cautati aprobarea altora, voi cheltuiti energie intr-un fel pagubos. Cand acea energie este eliberata , ea poate fi recanalizata si folosita pentru a crea orice doriti.
Cand punctul vostru intern de referinta este spiritul vostru, cand sunteti imuni la critica si nu va este frica de provocari, voi puteti folosi puterea iubirii si utiliza energia creativ, pentru experienta afluentei si a evolutiei.”

Acesta este un vechi principiu indian: fa mai putin si realizeaza mai mult. Acordul, asemanarea cu Universul vin din observarea principiilor dupa care functioneaza natura:

“Cand noi invatam aceasta lectie de la natura, ne vom indeplini cu usurinta dorintele. Daca observati cum lucreaza natura, veti vedea ca aceasta foloseste cel mai mic efort. Iarba nu incerca sa creasca , ea doar creste. Pestii nu incearca sa inoate, ei doar inoata. Florile nu incearca sa infloreasca, ele doar infloresc. Pasarile nu incearca sa zboare, ele zboara. Aceasta este natura lor intrinseca. Pamantul nu incearca sa se roteasca in jurul axei sale; este natura lui sa se roteasca cu o viteza uimitoare. Este natura copiilor sa traiasca in fericire. Este natura soarelui sa straluceasca. Este natura stelelor sa scanteieze. Si este natura umana pentru a face ca visele sa se manifeste in forma fizica, cu usurinta si fara efort.”

Singurul efort, as adauga, este de a fi in acord si de a fi constienti ca suntem cu totii parte dintr-un Univers care nu este atat de greu de inteles. Nu-l vom descifra pe deplin, dar ne putem gasi rolul nostru in cadrul marelui mecanism. Urmandu-i legea. Pentru ca toti suntem unul. Si acel unu este Iubire.

 

Share.

About Author

4 комментария

  1. Prin natura sa omul ,este un univers care poseda atat iubire cat si ura.Acctiunea lui asupra eu -lui propriu va da capacitatea de a multiplica energia pozitiva,astfel desfasurarea evenimentelor din viata lui au baza solida si de reusita.In schimb partea negativa,nu va fi de nici un folos.Timpul va avea un efect de schimbare asupra omului si trebuie sa fie pregatit din toate punctele de vedere.In masura invatarii lectiei vietii va triumfa chiar si in cea mai apriga furtuna.Intr-un ciclu de viata rar sunt persoanele care reiau fluxul energetic,in rest au o experienta unica,de multe ori se vor intreba ce a dus la schimbarea lor,raspuns:mostenirea lor genetica,ciclu energetic si suma energetica a familiei sau persoanelor cu care locuieste.Daca oferim iubire, nu vom primi in totdeauna iubire,dar mai tarziu ,toti cei ce nu cred in adevar si dreptate au sa vada lumina si or sa auda glasul,numai sa nu fie prea tarziu. «Viata,este un drum lung,pe care odata ce ai pornit,este bine sa iei cu tine :adevarul si speranta.Iar la inima ,sa porti iubirea,astfel ca drumul ,nu iti va parea atat de greu» Craciun Costica Nicusor

  2. simona johansson on

    Da, este posibil, caci atunci cand renunti de a te mai lupta cu tine insuti(in interior) si Il lasi pe Dumnezeu sa se exprime prin tine, incercarea este ca si trecuta. Astfel dovedesti incredere in credinta ta, devi mai intelept, lasand lucrarea absolut in mainile lui Dumnezeu, binecuvantand tot cu puterea Duhului Sfant in fata caruia suntem toti egali. Pace si iubire.

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.