Cum sa traiesti fara eforturi, sau Esti ceea ce gandesti!

2

«Esti ceea ce gandesti! » — Dr. Wayne D. Dyer

Dr. Wayne D. Dyer (http://www.drwaynedyer.com/) este autor si conferentiar de renume international în domeniul dezvoltarii personale. Are un doctorat în consiliere educationala la Wayne State University si, un timp, a fost profesor asociat la St. John’s University din New York. Dyer este autor a 30 de carti, a numeroase programe pe suport audio si video si a aparut în mii de emisiuni de radio si televiziune. Wayne W. Dyer este supranumit în SUA „parintele motivatiei“.

Astazi va propun sa vorbim despre cartea lui Wayne Dyer “Eşti ceea ce gândeşti!”

Va propun sa cititi un fragmen din cartea “Esti ceea ce gandesti” — Cum sa traiesti fara eforturi; si sa vedeti un video cu o secventa din conferinta sustinuta de W. Dyer in care vorbeste despre modul in care privim lucrurile, si importanta perceptiei noastre asupra lor. Foloseste un exemplu amuzant prin care atrage atentia ca majoritatea oamenilor care au diferite dificultati in viata de zi cu zi, datorita perceptiei lor, au tendinta de a cauta solutii in exterior, desi raspunsul se afla in interiorul nostru!!!

Wayne Dyer a alcătuit o carte care îşi propune să transmită omului modern roadele unei înţelepciuni vechi de milenii.
Cu 500 de ani înainte de Cristos, filozoful chinez Lao zi a scris 81 de versete despre natura umană şi felul în care oamenii trebuie să-şi trăiască viaţa şi să-şi îndeplinească menirea. Adunate într-o carte numită Tao Te King, ele constituie un îndrumar către o viaţă echilibrată din punct de vedere moral şi spiritual, vizând, în permanenţă, binele.

Recurgând la multe traduceri moderne ale vechii lucrări chinezeşti, dr. Wayne W. Dyer a realizat o versiune personală a celebrelor versete, căreia i-a adăugat o interpretare adecvată zilelor noastre. Rezultatul este un îndreptar de gândire şi acţiune care îmbină îndemnul antic la pace şi linişte interioară cu imperativele lumii actuale orientate spre dinamism şi dezvoltare continuă.

Esenţa cărţii de faţă este definită exemplar de autorul ei, dr. Wayne W. Dyer: «În mai puţin de o sută de paragrafe scurte, acest text descrie un mod de viaţă absolut echilibrat, atât moral, cât şi spiritual. Iar metoda de faţă funcţionează pentru orice înseamnă viaţă pe acest pământ.“

Aprofundând învăţăturile din această carte, veţi ajunge să înţelegeţi vechiul adevăr din spatele cuvintelor taoiste: «Când schimbi felul în care priveşti lucrurile, lucrurile la care te uiţi se schimbă.“

Parcurgeţi această carte în tihnă. Aşa cum spune autorul, este o carte care vă va schimba fundamental perspectiva asupra propriei vieţi, determinându-vă să vă duceţi existenţa în deplină armonie cu natura. Aveţi, acum, ocazia să descoperiţi cum puteţi avea o viaţă mai fericită, mai inspirată şi mai plină de speranţă.

Fragment din carte: Esti ceea ce gandesti. Principii taoiste pentru zilele noastre.

Cum sa traiesti fara eforturi.

«În acest verset din Tao Te King, esti încurajat sa duci o viata lipsita de încrâncenari pentru lucrurile lumesti. Lao zi te sfatuieste sa-ti domolesti toate cererile tale neîncetate pentru mai mult si sa iei o pauza din efortul pe care îl depui permanent pentru a-ti umple fiecare moment al vietii în timp ce tu, de fapt, te imaginezi mereu fiind în alta parte.

Esti invitat sa traiesti viata într-un fel care poate fi foarte bine rezumat prin titlul cartii lui Ram Dass, Be Here Now.

Fii aici cu mintea si cu trupul tau, într-o stare de apreciere, fara sa tânjesti dupa nimic. Nu te mai întreba daca faci ce trebuie.

Elibereaza-te de toate ipotezele care încep cu «ce-ar fi daca?» si de toate obiectivele pe care ti le-ai propus pentru viitor, înlocuindu-le cu puterea momentului prezent.

Fii aici si aminteste-ti sa faci asta acum, pentru ca daca te gândesti la alta împrejurare, îti irosesti astfel pretioasele momente prezente. înteleptul luminat îsi face un obicei din a se cufunda în prezentul vietii lui, în acum.

Poti sa fii aici, acum, daca adopti o atitudine de acceptare a vietii, asa cum ti se înfatiseaza viata de catre marea Mama, sau Tao.
Este un proces de cedare, daca vrei — pur si simplu permiti acestei mari Surse atotcreatoare si atothranitoare sa te duca unde vrea ea.
Abandonezi ideea ca trebuie sa obtii mai mult sau ca trebuie sa fii în alt loc în viitor si te vezi, în schimb, ca un întreg, complet si desavârsit, exact asa cum esti.

Acest proces de cedare îti permite sa fii martor la abundenta nelimitata si la lumina eterna, care sunt întotdeauna prezente. Trebuie sa-ti intre în obicei sa renunti la convingeri si pareri despre lipsuri si neajunsuri; în schimb, sa ai încredere ca marea Sursa îti va oferi tot ce ai nevoie, cum a fâcut-o mereu cu toate fiintele.»

LUMINA SI PACE!

Share.

About Author

2 комментария

  1. «‘Schimbarea» este cuvantul cel mai potrivit pentru ziua de azi.Vrem sa ne modificam sub orice aspect:felul de a fi,de a trai.Pe urma incercam sa ii lamurim si pe cei din jur cu privire la anumite aspecte,timpul devine din ce in mai redus,se comprima si ne dam seama de multe ori ca ne grabim in luarea deciziilor sau usurinta cu care dirijam aspectele vietii.Rationamentul trebuie sa includa :particularitatea fiecaruia si compatibilitatea.Aspecte foarte importante in structura existentei.

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.