Bucură-te de viata, Femeie!

2

Bucură-te, Femeie! — Erma Bombeck

Erma Bombeck (21.02.1927 – 22.04.1978) — jurnalista, scriitoare americana care a atins o mare popularitate de la mijlocul anilor 1960 până la sfârșitul anilor 1990. Erma scria despre viata de familie, folosind mult umor, dar si multa intelepciune. E. Bombeck a publicat 15 de carti, dintre care cele mai multe au devenit bestseller-uri, de exemplu cartile: „The Grass Is Always Greener Over the Septic Tank (1976)” si “ If Life is a Bowl of Cherries, What Am I Doing in the Pits? (1978).”

Din 1965 până în 1996, Erma Bombeck a scris peste 4.000 de publicatii. Aceste publicatii au fost postate in 900 de ziare din SUA si Canada. 30 de milioane de cititori de două ori pe săptămână urmareau cu mare atentie articole lui Erma Bombeck.

Astazi as vrea sa va ofer sa cititi cateva rânduri scrise de Erma Bombeck după ce a aflat că este bolnavă de cancer

“Dacă mi-aş putea trăi din nou viaţa… m-aş fi culcat să mă odihnesc atunci când mă simţeam rău, în loc să pretind că pământul se va opri dacă eu nu voi fi la serviciu pentru o zi.

Aş fi ars lumânarea roz sculptată ca un trandafir, în loc să o las să se topească în cămară…

Aş fi vorbit mai puţin şi aş fi ascultat mai mult… Aş fi invitat prieteni la masă chiar dacă era o pată pe covor şi canapeaua trebuia ştearsă.

Aş fi mâncat popcorn în camera “bună” şi nu mi-aş mai fi făcut atâtea griji din cauza prafului când cineva vroia să aprindă focul în şemineu.

Mi-aş fi făcut timp să-l ascult pe bunicul povestind din tinereţile lui…

N-aş fi insistat niciodată să mergem cu geamurile maşinii închise într-o zi frumoasă de vară doar pentru că părul meu a fost proaspăt coafat şi fixat… Aş fi stat întinsă pe pajişte cu capul pe iarbă…

Aş fi plâns şi râs mai puţin privind televizorul şi mai mult privind viaţa…

Dar, cel mai mult, să am o a doua şansă la viaţă, aş preţui fiecare moment, l-aş privi cu adevărat … l-aş trăi … Nu m-aş mai agita atât de mult pentru lucruri meschine şi mărunte.

Nu vă faceţi griji din cauza celor care nu vă simpatizează, sau mai mult, n-ar trebui să vă intereseze cine ce face… În schimb, să preţuim prietenii pe care îi avem şi oamenii care ne iubesc… Să ne gândim la lucrurile cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat….
… si la ceea ce facem în fiecare zi să ne îmbunătăţim mintea, trupul, sufletul, emoţiile.”

Share.

About Author

2 комментария

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.