Cum sunt alese mamele?

0

Cum sunt alese mamele copiilor cu probleme?

V-ați întrebat vreodată cum sunt alese mamele copiilor cu probleme de sanatate?

Multe femei devin mame din întâmplare, unele la alegerea lor, altele din cauza presiunilor sociale și poate cateva din obișnuință. În acest an, aproape 100.000 de femei vor deveni mame ale unor copii cu handicap.

Astazi va ofer o pilda, scrisa de renumita jurnalista americana Erma Bombeck. Si ea a trecut prin aceasta experienta. Despre Erma Bombeck noi am vorbit in postarea Bucura-te de viata, Femeie! (catre articol clik aici).

Mai jos v-am prigatit o piesa care se numeste «Mama moja» de la Lara Fabian. Concertul a fost organizat la Moscova impreuna cu Igor Krutoi. «Mama moija» se traduce din limba rusa ca «Mama mea», insa toata piesa este in limba engleza:)

Asadar,

Eu îmi imaginez cum Dumnezeu se află deasupra Pământului și își alege cu multă grijă și după multă chibzuință darurile sale… Pe masură ce observă, le dă ordine îngerilor săi, să ia notițe în Cartea Destinului: Amstrong Beth, băiat. Sfântul protector: Matteo; Forest Marjorie, fată. Sfanta protectoare: Cecilia. Și tot așa… La sfârșit, îi spune un nume, îngerului și surâde:

– Dă-i un fiu handicapat. Îngerul e curios.
– Pentru ce, Doamne? E atât de fericită!
– Exact, surâde Dumnezeu. Aș putea să dau un fiu bolnav, unei mame care nu știe să surâdă? Aș fi foarte crud.
– Dar va avea răbdare?, întreabă îngerul.
– Nu vreau ca ea să aibă prea multă răbdare, caci se va îneca într-o mare de regrete și autocompătimire. Odată cu trecerea stării de șoc și a resentimentelor, ea va fi în stare să facă față situației. Astăzi am privit-o cu atenție. Este așa de sigură de ea însăși și independentă, calități atât de rare, dar atât de necesare pentru o mamă. Vezi, copilul pe care i-l voi da va avea o lume proprie lui. Mama va trebui să-l facă să traiasca în lumea ei și acest lucru nu va fi ușor.

– Dar, Doamne, cred ca nu are nici credință. Dumnezeu surâde.
– N-are importanță. Eu pot să repar lucrul ăsta. Ea este perfecta. Da, ea este o femeie pe care o voi binecuvanta cu un copil mai puțin perfect. Încă nu-și dă seama, dar e de invidiat.
– Nu va considera definitive, nici măcar un singur cuvânt. Nu va considera niciodată un pas, ca ceva obișnuit. Când copilul ei va spune “mama” pentru prima oară, va fi martora unei minuni și va știi lucrul acesta. Cand va descrie un copac sau un apus de soare, pentru copilul ei orb, ea însăși le va vedea așa cum puțini oameni văd creațiile mele.

Îi voi permite să vada clar, lucrurile pe care doar EU le văd: indiferența, cruzimea, prejudecata – și să se înalțe deasupra lor. Nu va fi niciodată singură. Voi fi alături de ea, în fiecare minut al fiecărei zile din viața ei, deoarece ea va face munca MEA, ca și cum ar fi aici lângă MINE.

– Și cine va fi Sfântul Protector al copilului său?, întrebă îngerul, cu pana suspendata în aer.
….Dumnezeu surâse…
– O oglindă va fi suficientă.

Share.

About Author

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.