Cercetarile psihologice cu ajutorul Metodei GDV

0

Cercetarile psihologice cu ajutorul Metodei GDV

As vrea sa vorbim despre cercetarile psihologice cu ajutorul Metodei GDV. Fiecare dintre noi are un potenţial mare, fiecare inimă deţine fericire infinită, şi sarcina unui psiholog este de a ajuta oamenii să descopere în sine acest dar şi să-şi realizeze potenţialul intern. Un obstacol semnificativ pentru aceasta sunt experienţele uitate în copilăriei. În procesul terapiei psihologul, ca un arheolog adevărat, care descoperă un castel vechi, cu scopul terapeutic deschide sfera inconştientă a omului. Compararea copilăriei unui individ cu istoria timpurie a întregului popor permite de a vedea problemele sale într-o lumină nouă şi de a-l ajuta la rezolvarea lor. Pentru înţelegerea cauzelor ascunse ale emoţiilor, care stau la baza nevrozelor, Freud utilizează transferul în mitologia antică şi basme.

PENTRU PROGRAMARE LA GDV DIAGNOSTICARE, VA ROG, SA-MI TRIMITETI UN EMAIL: SVETA.LUNGU@YAHOO.COM SAU  TELEFONIC 0725873459!

Avem acelaşi scop în practica noastră, utilizând metoda de psihoterapie corporală, acum de douăzeci de ani noi folosim transferul cauzelor, care stau la baza bolilor psihosomatice, în istorioare biblice. Folosirea în activitatea noastră a temelor biblice ne oferă o privire proaspătă, la procesul de formare a identităţii. Acest proces, bazându-se pe textele Bibliei, poate fi uşor separat în diferite faze, dintre care fiecare are un sistem de valori bine definit, precum şi caracteristicile sale psihologice specifice. Această abordare a cauzelor simptomelor permite de a găsi noi modalităţi de studiere a problemelor de ordin psihologic, dintre care una este rugăciunea. Rugăciunea, de obicei se alege în procesul tratamentului, în conformitate cu viziunea despre lume a pacientului şi sistemul său de valori.

Şeful Laboratorului de Neuro- şi Psihofiziologie al Institutului de Cercetare Bechterew, profesorul V.B. Slezin a descoperit fenomenul numit “cea de-a patra stare funcţională a creierului” sau “veghe de rugăciune”.

Această stare de conştiinţă se întâmplă în rândul adulţilor în timpul aşa-numitului somn “lent”, iar în stare de veghe – numai la copii nou-născuţi până la trei sau patru luni. Studiile efectuate cu ajutorul encephalographului au arătat că, în timpul unei rugăciuni profunde scoarţa cerebrală nu funcţionează, şi percepţia informaţiei de către om este directă, ocolind procesele de gândire. Profesorul Slezin a ajuns la concluzia că ” cea de-a patra stare funcţională a creierului” este la fel de importantă pentru om ca şi celelalte trei (veghe, somn rapid şi somn lent). Lipsa uneia dintre ele împiedică dezvoltarea armonioasă a omului, îl conduce la boală şi degradare.

PENTRU PROGRAMARE LA GDV DIAGNOSTICARE, VA ROG, SA-MI TRIMITETI UN EMAIL: SVETA.LUNGU@YAHOO.COM SAU  TELEFONIC 0725873459!

Folosirea în procesul de psihoterapie cu orientare corporală (cu acordul pacientului) a “veghii de rugăciune”, de multe ori are un efect terapeutic rapid. În doar câteva minute persoana se eliberează de anxietate şi depresie, de care a suferit de ani de zile.

Diagnosticul cu ajutorul camerei GDV în programul “chakre” permite de a analiza sistemul de valori al pacientului. Suprapunerea diagramelor chakrelor, fotografiate cu filtru şi fără filtru permite de a identifica frica, anxietate şi multe alte emoţii reprimate în sfera inconştientă. Programul “Aura” dezvăluie probleme de ordin psihologic.

Share.

About Author

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.