Reflexoterapie

0

Chiar şi în cele mai vechi timpuri, s-a observat că, diferite tipuri de aplicaţii (lovituri, tăieturi, leziuni, injecţii, arsuri) asupra anumitor puncte ale corpului uman aduc o uşurare într-un şir de boli, şi, uneori, chiar le vindecă. Cunoştinţe de acest tip adunate pe parcursul secolelor au format un sistem medical care este acum cunoscut sub nume de reflexoterapie.

Această ştiinţa, concepută mai mult de cinci mii de ani în urmă, a acumulat o mare experienţă a medicilor din China, Japonia, Coreea, Vietnam şi din alte ţări de Est şi a primit astăzi o recunoaştere la nivel global. Noţiunea de reflexoterapie are un caracter cumulativ şi include o varietate largă de tehnici terapeutice şi metode de influenţă asupra zonelor reflexogene ale organismului şi punctelor de acupunctură.

Din antichitate, medicina tradiţională chineză explică fiziologia omului prin intermediul legilor, care se aplică în tot Universul. Ideea că aceleaşi legi fizice guverneaza într-o lume extreme de mică – lumea particulelor elementare, şi într-o lume infinit de mare — Universul imens, a fost exprimată încă 2500 de ani în urmă de către gânditori din China Antică. Aceste concepte sunt susţinute şi în present de savanţii moderni. Forţele din componenţa acestor legi interacţionează la toate nivelele ale tuturor formelor de organizare a materiei. Materie şi energie sunt într-un echilibru constant, reflectând o singură existenţă.

Structura energetică a tuturor fiinţelor vii este doar o mică parte a structurii energetice a Universului, cu care se află într-o interdependenţă absolută. Medicii din antichitate au determinat legităţi, care dirijează fiinţe vii, factori care influenţează dezvoltarea normală a proceselor energetie, precum şi cauzele care pot afecta echilibrul energetic. Cunoaşterea şi respectarea acestor legi, asigură sănătatea. Iar negarea şi încălcarea lor duce la boli.

Reflexoterapie – este o ştiinţă, care se bazează pe bioenergie. Structura energetică a corpului uman (fiinţei vii) este compusă dintr-un număr de sisteme energetice diferite. Aceste sisteme energetice interacţionează în conformitate cu anumite legi, care stabilesc logic metodele adecvate de tratament, menite să restabilească echilibrul energetic din organism.

În natură, fiecare proces are o legătură de tip cauză — efect. De aceea, orice boală nu se manifestă odată cu apariţia unor modificări morfologice în organe. Iniţial în organism apar tulburări imperceptibile, ascunse. De cele mai multe ori organismul le învinge datorită capacităţilor sale compensatorii. Şi doar atunci când astfel de capacităţi s-au epuizat, sau impactul este prea puternic — faza de compensare a acestor tulburări trece în faza de decompensare. Apar tulburări organice, persoana începe să simtă primele simptome ale bolii, cu toate că, înainte de asta se considera complet sănătos.

Share.

About Author

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.