Ce NU este Intuitia?

0

                                             Ce NU este Intuitia?

                                                               Buna ziua, Dragii mei!

intuitiaAm vorbit de mai multe ori despre misterioasa Regina Intuitie!:) Vreau sa va marturisesc ca acest subiect devine din ce in ce mai interesant si atrage foarte multa curiozitate . Astazi va propun sa aflam ce NU este Intuitia, sau care sunt prejudecatile vis-a-vis de acest subiect.

Prejudecatile:

1. Intuiţia este experimentată doar de anumite persoane “talentate”.

Intuiția este o experiență umană absolut normală și se regăseşte în culturile din întreaga lume. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu au informaţii corecte despre ceea ce este intuiția și cum să o folosească. Însă, toţi am fost înzestraţi cu aceasta misterioasa capacitate.  Este adevărat că unii oameni au talent mai mult intuitiv, sau ştiu să-şi consolideze intuitia lor prin practică, sau sunt pur și simplu născuţi într-un mediu care sprijină dezvoltarea de intuiţie. Aceste lucruri pot spori intuiția, la fel cum pot spori orice altă abilitate umană!

UntitledFragmente video de la seminariile noastre de Vedere intuitiva «Dezvoltarea intuitiei — O VIATA FARA GRESELI!» pentru copii 6-12 ani le gasiti  AICI

2. Femeile sunt mai intuitive decât bărbaţii!

În realitate, atât bărbații, cât și femeile se nasc cu intuiție:) Bărbaţii spun adesea că intuiția lor vine sub formă de instinct, iar femeile spun mai des: „simt în sufletul meu.”

intuitia 33. Intuiţia este la fel ca şi ghicitul!

În timp ce intuiţia este încă un puzzle pentru oamenii de ştiinţă, cercetătorii au descoperit că, există oameni care pot şti un lucru la prima vedere. Spre exemplu, în cazul elevilor, s-a constatat că aceşti pot “ghici” din prima dacă profesorul va fi unul pe placul lor sau nu. Cu toate acestea, intuiţia nu este nicidecum un joc de ghicit.

4. Intuiţia are întotdeauna dreptate!

Deși este adevărat că cele mai pure experiențe intuitive sunt corecte, cei mai mulţi dintre noi trebuie să învețe să facă distincția între intuiție pură și iluzii sau idei proiectate despre oameni și situații. Avem pur și simplu nevoie de experiență înainte de a putea identifica intuiția noastră pură.

Cum este percepută intuiţia în alte culturi?

intellect-vs-intuitionMulte culturi includ practicile pentru dezvoltarea intuiției lor în educație, încă din copilărie!!!  şi, în special în domenii precum asistenţă medicală, interacţiuni sociale, idei despre moarte şi viața de după moarte, precum și în tradițiile spirituale.

În America de nord, spre exemplu, de mici, oamenii sunt încurajaţi să vorbească cu spiritele, cu plantele, cu animalele, cu munţii sau cu diverse alte părţi ale naturii. Ei se bazează în viaţa lor, de zi cu zi aproape în mare parte pe intuiţie. Rareori stau să analizeze situaţiile şi să găsească explicaţii logice.

În China, oamenii sunt învăţaţi de mici să simtă la ce boli sunt vulnerabili. Astfel ei recurg la medicina alternativă mult mai mult decât la cea alopată. Ei sunt învăţaţi să-şi asculte intuiţia cu privire la bolile pe care le au.

În Kenya, în unele triburi, oamenii au mare încredere în intuiţia lor, mai ales când se pune problema morţii. Ei sunt convinşi că ştiu şi pot să anticipeze momentul în care urmează să treacă în lumea cealaltă.

Cu toate preconcepţiile sau culturile din întreaga lume, să ai o intuiţie dezvoltată este o abilitate execelentă, care te ajută să-ţi manageriezi mai bine şi mai sănătos priorităţile. O intuiţie dezvoltată reduce stresul dacă informaţiile sunt vaste şi complexe, dezvoltă imaginaţia şi creativitatea, face legătura cu inconştientul, te ajută să iei decizii mai bune şi îmbunătăţeşte sănătatea psihică, mental şi emoţională.

 

Share.

About Author

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.