Inhalatii

0

Inhalatii

Aroma de plante este de asemenea utilizată pentru inhalaţii în cadrul tratamentul aparatului respirator în cazul răcelii (curge nasul, bronşită, etc.). Inhalaţiile pot fi cu succes realizate acasă. Pentru a face acest lucru, puteţi utiliza inhalatorul de la farmacie sau cel făcut de mână.

Inhalaţii pot fi de aburi, cald-umede şi uleioase.

Inhalaţii de aburi sunt preparate cu utilizarea substanţelor evaporatoare (mentol, eucalipt, etc) şi ele pot fi uşor folosite la domiciliu.

Inhalaţiile cald-umede se realizează cu ajutorul soluţiilor medicamentoase, care sunt încălzite şi împrăştiate prin intermediul unui inhalator. În mod obişnuit, pentru o astfel de inhalaţie se folosesc 25-250 ml de soluţie medicamentoasă.

Pentru inhalaţii de ulei pot fi utilizate până la 5 ml de orice ulei vegetal (ulei de măsline, floarea-soarelui, eucalipt, piersic).

În condiţii de casă pot fi aplicate inhalaţii cu plante medicinale (salvie, calendulă, muşeţel, etc.)

Substanţe medicamentoase se introduc în căile respiratorii în stare de vapori. Dacă pacientul are astm bronşic, este nevoie de un inhalator individual (inhalator de buzunar). Un astfel de inhalator se află într-un tub plastic, care se poartă în balon de cauciuc. Pacientul apasă pe el, şi sub presiunea aerului medicamentul este împins în căile respiratorii.

Aparatul pentru inhalaţii poate fi fabricat de sine stătător. În acest scop, Astapenco recomandă un design simplu de acest aparat: luaţi un borcan de maioneză, un capac din material plastic pentru el şi două tuburi de cauciuc, silicon sau policlorură de vinil cu diametrul de 10 mm. În capac faceţi două găuri astfel încât două tuburi să fie fixate strâns de el. Inchideţi borcanul cu capacul prefăcut de dumneavoastră. Un tub de 12 cm se taie la capăt sub un unghi de 45 ° şi se lasă prin capac pe fundul borcanului. Cel de-al doilea tub cu o lungime de 40 cm se introduce în borcan numai la o adâncime de 1 cm. Prin el, dumneavoastră veţi inhala vapori ai substanţelor medicamentoase.

Inhalatorul este gata. El poate fi folosit în mod diferit atât pentru a pune în borcan un bandaj îmbibat cu miez de usturoi, la fel ca şi în ibric, cât şi pentru a umple borcanul pe jumătate cu ceaiul din plante aromatice (mentă, eucalipt, muşeţel, salvie, cimbru, etc). Pentru «gât uscat» în lichid sau soluţie este de dorit să adăugaţi câteva picături de glicerină sau ulei vegetal. Temperatura amestecului trebuie să fie de 45-55°C, aceasta va mări considerabil efectul curativ. Pentru a asigura o astfel de temperatură este necesar de a pune inhalatorul în oală cu apă încălzită până la 70°C.

În absenţa unui inhalator poate fi utilizat un ibric, o oală sau orice alt vas, deasupra căruia se plasează un con dintr-o hârtie tare. Partea îngustă a acestui con pacientul o cuprinde cu buze iar cea lată se pune pe o oală sau ibric. În timpul inhalării pacientul trebuie să stea în linişte, să respire adânc pe gura şi nas.

În condiţii de casă, puteţi utiliza, de asemenea, inhalaţii în formă de băi de aburi. Pentru punerea în aplicare a acesteia ar trebui să fie pregătit: un castron mare sau un vas mare, soluţie de inhalare (1 lingură de calendulă, muşeţel şi salvie, 1 pahar cu apă fiartă şi se lasă pe 3-5 min); o pătură sau prosop. Pentru inhalaţie trebuie să turnaţi într-un castron sau vas soluţia de inhalare, vă aşezaţi comod în faţa unui castron cu apă. Înclinaţi capul deasupra vasului, şi acoperiţi capul cu o pătură sau prosop. Inhalaţi aburi timp de 10-15 minute.

Aburi fierbinţi trebuie să fie inhalaţi prin gură şi exhalaţi pe nas.

Dupa o asemenea sedinte nu numai raciala va pleca, dat si pielea fetei va deveni mai catifelata, mai tanara si relaxata.

Share.

About Author

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.