Meditatie pentru a vindeca chakra inimii

2

Tehnici de meditatie pentru chakra inimii

1. Asaza-te pe un scaun sau pe o perna de meditatie in pozitia lotus, avand mare grija la postura: coloana trebuie sa fie dreapta si pieptul deschis (tine umerii usor trasi inapoi, dar lasati in pamant, fara sa simti disconfort). Daca nu puteti sa stai in pozitia lotus, asezati-va pe un scaun.

2. Strange-ti palma dreapta in pumn si apasa usor sternul, in zona unde se afla inima. Vei descoperi o mica adancitura, unde pumnul tau se potriveste perfect. Respira usor si adanc, ducand aerul pana la nivelul stomacului, nu doar in piept. Incearca sa lasi deoparte orice gand si sa te concentrezi pe bataile inimii si pe respiratie.

3. Pune-ti mana dreapta in mijlocul pieptului, putin spre inima si asaza palma stanga deasupra ei. Inchide ochii si apasa usor palmele; incearca sa simti energia din centrul pieptului. Simte caldura si vizualizeaza aceasta energie ca si cum ar fi o lumina verde. Imagineaza-ti cum radiaza din pieptul tau si se extinde in restul corpului. Mentine aceasta vizualizare intre unul si cinci minute.

4. Ia mainile de pe piept si tine-le cu palmele in sus pe genunchi; tine umerii relaxati si pieptul deschis. Vizualizeaza lumina verde care iese din chakra inimii, dar si din palmele tale. Imagineaza-ti ca aceasta lumina “aduna” toata compasiunea si dragostea din Univers si o aduce inapoi in inima ta. Pentru a termina meditatia, inspira ridicand bratele catre cer si expira lasand palmele pe podea. Intoarce-te la programul tau obisnuit.

sursa: internet

Share.

About Author

2 комментария

  1. Chakra inimii, anahata, este, dupa parerea mea, chakra fundamentala pentru orice fiinta din manifestare…ea face trecerea dintre planul material si cel cosmic…De aceea, e bine pentru noi, in primul rand, sa fim cat mai iubitori, daruiitori, si plini de compasiune pentru toate fiintele din Manifestare…:)

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.