Efectele culorilor asupra organizmului si asupra emotiilor

0

Efectele culorilor — ROSU

Astazi incepem sa vorbim despre efectele culorilor asupra vietii noastre. In fiecare zi voi posta o imagine si o discriere despre o culoare. Nu voi vorbi despre toate culorile, insa va voi prezenta cateva culori cele mai des intalnite. Daca va plac mai multe culori — va felicit! Veti avea posibilitatea sa aflati de ce va plac aceste culori. De exemplu aveam o perioada cand imi placea culoarea bleu, dupa care a urmat o atractie catre culoarea verde…. De ce ne influientiaza culorile si cum putem sa schimbam starea noastra interioara, schimband culorile la imbracaminte si incaltaminte?

In terapiile alternative, culorile sunt asociate energiei corpului uman si conform teoriei lui Bernard Jensen, autorul cartii “Culorile, muzica si vibratiile”, vibratiile culorilor ne stimuleaza sau ne inhiba energia trupului si a mintii. Fiecare din cele sapte culori principale ale spectrului rezoneaza cu unul dintre cei sapte centri energetici (chakre). Cromoterapia este o terapie holistica de echilibrare si activare a centrilor energetici si de vindecare a sanatatii fizice si emotionale. Fiecare culoare reprezinta in sine o energie care poate fi masculina sau feminina, activa sau pasiva, energizanta sau calmanta si apartine unui anumit element (foc, pamant, metal, apa sau lemn) conform Teoriei celor 5 elemente.

Culoarea exista in fiecare moment al vietii noastre, ne insoteste permanent in existenta noastra. Culorile au influenta asupra starii noastre de spirit, asupra capacitatii de memorare si chiar asupra gustului mancarii, in concluzie asupra intregii vieti.De multe ori, culorile influenteaza in asa fel starea de spirit a oamenilor, incat, la unele persoane ele pot provoca adevarate suferinte. Despre Conde, unul dintre generalii lui Ludovic al XIV-lea, se spunea ca isi pierdea imediat buna dispozitie ori de cate ori avea in fata ochilor un obiect de culoare verde. Dar culorile pot conferi si o stare de bine, de destindere. Beethoven scria prietenului sau Wegeler ca este incapabil sa gaseasca armoniile fara a avea in fata ochilor un tablou colorat. Facand o legatura intre muzica si culoare, pentru anumite persoane, muzica lui Mozart in timpul auditiilor este “albastra”, iar cea a lui Wagner “luminoasa”. Goethe spunea despre culori ca “actioneaza asupra sufletului, putand trezi sentimente diferite, idei, emotii, care ne aduc liniste sau, dimpotriva, ne agita si provoaca tristete”.

 Si acum, daca sunteti pregatiti va prezint culoarea ROSU!

rosu

 

Share.

About Author

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.