Ati auzit aceasta rugaciune? + audio

0

Ati auzit aceasta rugaciune de dimineata?

Buna seara dragii mei, am gasit aceasta rugaciune si in format audio — Rugaciune de dimineata.

Mai jos veti gasi rugaciunea scrisa si daca dati un click pe player, veti avea posibilitate s-o ascultati in format audio. Este foarte frumoasa si profunda! Impreuna cu fundalul muzical Rugaciunea canta si patrunde in adancul sufletului tau…

Dumnezeule vesnic si facatorule al tuturor lucrurilor ,
Tu, care in neajunsa Ta bunatate ma chemat din nefiinta la aceasta viata,
Tu, care mi-ai daruit harul Botezului si noi nasteri de sus,
Tu, care ai pus pecetea Sfantului Duh pe madularele trupului meu in taina mirungerii,
Care mi-ai dat dorinta de a Te cauta, Tu singurul Dumnezeu adevarat auzi rugaciunea mea!
Eu n-am viata, lumina, intelepciune sau putere decat numai in tine, Doamne!
Nu indraznesc sa ridic ochii spre Tine din pricina nedreptatilor mele,
Dar Tu ai spus: “ Tot ce vei cere in numele Meu voi face»;
De aceea indraznesc si Te chem! Binecuvinteaza aceasta zi, pe care ai daruit-o mie, nevrednicului tau rob, prin puterea binecuvantarii Tale, si fa ma vrednic in toata vremea si in tot locul de a vorbi si lucra pentru slava Ta! Cu suflet curat, cu smerenie, cu rabdare si dragoste, cu blandete, pace, intelepciune si de a fi intotdeauna patruns de prezenta Ta!
In nemargenita Ta bunatate, Doamne, arata-mi calea voiei Tale si daruieste-mi sa pasesc fara pacat sub privirea Ta!
Doamne, Tu, care cercetezi inimile si rarunchii stii de ce am nevoie. Tu cunosti orbirea si nestiinta mea, dar cunosti si dorirea mea, durerile inimii mele si suferintele sufletului meu.

De aceea Te rog, asculta rugaciunea si prin Sfantul Tau Duh arata-mi calea prin care trebuie sa merg. Cand voia mea vicleana ma va conduce pe alte drumuri nu ma cruta, da-mi doar puterea pe calea sfinteniei Tale, prin puterea dragostei divine, daruieste-mi sa ma lipesc de bine. Pazeste-ma de la tot cuvantul si fapta aducatoare de moarte sufletului meu, de orice miscare, care ar putea sa jigneasca sau sa raneasca pe fratii mei, invata-ma ce trebuie sa spun si cum trebuie sa vorbesc. Daca voia Ta este sa tac inspira-ma sa pazesc tacerea intru-n duh de pace, care sa nu pricinuiasca nici o intristare si nici o paguba aproapelui meu. Intareste-ma pe calea poruncilor Tale si pana la ultima suflare nu ingadui sa ma indepartezi de la lumina cuvintelor Tale, astfel ca poruncile Tale sa devina unica legea finite mele, atata jos cat si in viata vesnica.

Doamne, te rog, ai mila de mine. Cruta-ma in tot necazul si deznadejdea mea si nu-mi ascunde calea mantuirii.
Multe si mari sunt cererile mele, Doamne, si totusi eu nu uit uraciunea pacatului meu. Nu ma lepada de la fata Ta din pricina indraznelei mele, ci mai curand sporeste in mine aceasta indrazneala si daruieste mie sa Te iubesc dupa cum ai poruncit : din toata inima, cu tot sufletul, cu toata mintea si cu toata puterea mea, cu toata fiinta mea. Prin Duhul Tau cel Sfant invata-ma bunatatea , viata dreapta si da-mi cunoasterea ca sa cunosc adevarul Tau inainte a cobora in mormant. Lungeste-mi viata in aceasta lume pana iti oferi o pocainta adevarata .

Nu ma smulge la jumatatea zilelor, nici nu scurta timpul cat sufletul meu este orb. Iar cand iti va placea sa pui capat vietei mele spune-mi ceasul mortii, ca sa-mi pot prigati sufletul sa Te intalneasca. In acel ceas fii cu mine, Doamne, si daruieste-mi bucuria mantuirii Tale , curataste-ma de greselile ascunse si de toata nedreptatea tainuita in mine si daruieste-mi raspuns bun inainte infricosatei Tale judecati. In marea Ta milostivire, Doamne, si nemarginita Ta iubire de oameni primeste-mi rugaciunea mea. Doamne Isuse Hristoase , Dumnezeule Sfant si Mare, Tu insuti invata-ma legea Ta, asculta-mi rugaciunea si miluieste-ma. Amin.

Share.

About Author

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.