Ce ascunde lumea oglinzilor?

1

Ce ascunde lumea oglinzilor?

Hello, dragii mei! Astazi vorbim despre ceva magic… Despre lumea oglinzilor!🙂

ANUNT IMPORTANT! Va pregatesc ceva fooooaaarte interesant:) Vreau s-o aduc in Romania o oglinda magica!!! Dar despre asta vom vorbi un pic mai tarziu:). E chiar magica!!!

ATENTIE! Uitati-va in oglinda NUMAI daca sunteti bine dispusa! Acest lucru este valabil si pentru barbati! Nu este recomandat sa va uitati in oglinda daca sunteti trista, disperata, agitata, etc. Femeilor in perioada ciclului menstrual, nu se recomanda sa petreaca mult timp in fata oglinzii. Daca va treziti noaptea si mergeti la baie, evitati sa va uitati in oglinda.

Si acum…..

Magica lume ascunsă in luciul adanc al oglinzilor i-a fascinat dintotdeauna pe oameni. Aparent un simplu obiect menit să ne reflecte infăţişarea, oglinda a fost folosită incă din vremuri biblice ca o poartă de comunicare cu lumea spiritelor. Practică oculta, oficiată mai ales de magi, vrăjitori şi şamani, călătoria in lumea oglinzii are o continuitate şi o varietate surprinzătoare de-a lungul istoriei. Folosirea oglinzilor pentru intalnirea cu spiritele a jucat un rol important, incă de la inceputurile umanităţii.

Tradiţia şamanică
Antropologii care au studiat culturile şi ritualurile tribale afirmă că, in cadrul lor, invocarea spiritelor era facută prin metode asemănătoare celor din Vechiul Tesţament. In Siberia, de exemplu, şamanii Tungus foloseau oglinzile de cupru pentru a «chema spiritele». In limba lor, cuvantul «oglindă» deriva dintr-o rădăcină care desemna sufletul sau spiritul, oglinda fiind considerată receptaculul spiritului. Nenumărate studii ruseşti şi occidentale au dovedit că şamanii erau capabili să vadă spiritele defuncţilor, concentrandu-şi privirea pe acele oglinzi de cupru.

Dar cea mai surprinzătoare utilizare a oglinzii apartine tribului Nkomis de la Capul Lopez. Ritualul oglinzii le este acolo rezervat in exclusivitate bărbaţilor: după un post prelungit, cel care urma să fie iniţiat era inchis intr-un bordei. In partea din spate a acestuia se găsea o statuie de lemn. Sub ea se aşeza un pachet in care erau stranse osemintele unui om care murise de mult. In faţa statuii se afla o oglindă. Celui care era iniţiat i se cerea să se uite in oglindă pană ce va ve-dea apărand faţa unui bărbat. Cand acest lucru se intampla, i se cerea să descrie ceea ce văzuse. Dacă reuşea să descrie defunctul ale cărui oseminte fuseseră aşezate sub statuie, trecea la stadiul următor al iniţierii, cu şanse mari de a deveni magul comunităţii.

Intr-o lucrare recentă asupra proprietăţilor plantelor medicinale, Richard Evans Schultes şi Albert Hoffman, cei doi chimişti care au descoperit LSD-ul, vorbesc despre un trib din Africa de Vest care intră in legătură cu morţii prin intermediul unei plante şi al unei oglinzi. Cei care au viziuni in oglindă consumă in prealabil cantitati mari din acea plantă numită Iboga. Membrii tribului Bwiti le-au povestit cercetătorilor cum combinatia dintre acea plantă misterioasă şi oglindă le «deschidea capul», astfel incat spiritul lor putea să ajungă in «ţara morţilor».

Oglinda lui Aladin şi nimfele lui Numa Tema spiritelor invocate prin intermediul oglinzilor a aprins imaginaţia literară şi a altor culturi, in afară de cea grecească. Multe dintre poveştile cuprinse in «O mie şi una de nopţi» descriu experiente oculte cu oglinzi.

Pe vremuri exista o practică numită «lampadomancie», care consta in cititul in lămpile de metal. Lămpile cu ulei din India deveneau nişte oglinzi excelente, in clipa in care erau aprinse. La fel sunt şi vechile oglinzi ale lămpilor cu gaz romaneşti, menite să amplifice puterea flăcării. In vechile ritualuri ale ţiganilor din Ardeal, lampa cu oglindă din metal lustruit era folosită adesea in facerea şi desfacerea vrăjilor.

Cand agentul 007 se uita in oglindă 🙂
Dar povestea cea mai fascinantă a viziunilor realizate in oglinzi ii aparţine unui englez, pe nume John Dee, un erudit al epocii elisabetane. Născut in 1527, la Londra descoperă din copilărie plăcerea studiului, dar şi a invenţiilor diverse.
La nouăsprezece ani, preda deja in mai multe universitaţi, mai ales in Franţa, unde numeroasele sale excentricităţi erau apreciate mai mult chiar decat studiul fizicii şi al matematicii in care excela.

Toată viaţa sa John Dee a fost acuzat de vrăjitorie. Această persecuţie permanentă il afecta aşa de tare, incat intr-o zi a cerut sa fie judecat, pentru ca nedreptatea să ia odată sfarşit.

Reputaţia sa nu putea fi insă judecată de nimeni, avand in vedere că incă de la varsta de douăzeci de ani,era deja considerat in lumea intreagă drept un savant de renume şi un expert in tehnicile maritime. A scris o lucrare de matematici care a devenit celebra, un tratat despre Euclid, şi a inventat un aparat care le permitea marinarilor să descifreze hărţile marine.

Spre apogeul vieţii, regina Elisabeta l-a angajat ca agent secret. Se spune că era fascinată de privirea lui Dee, care era poreclit «ochii». De aceea, cand semna mesajele secrete pe care le adresa reginei, desena două cercuri alăturate, care reprezentau ochii săi, urmate de un semn asemănător cu cifra 7. Semnătura sa semăna deci cu 007, codul lui James Bond, un alt agent secret al timpurilor modeme, aflat in slujba curţii regale a Angliei.

In timp ce studia unele obiecte aduse de către spanioli din Mexic, Dee a descoperit o oglindă din chihlimbar, care părea că fusese folosită de către azteci in scopuri divinatorii. A fost surprins cand a observat că ea ii permitea să obţină viziuni de natură transcedentală şi, in scurt timp, a folosit-o in slujba reginei, care nu a ezitat să meargă intr-o noapte in laboratorul lui de alchimie, pentru a intra in legătura cu spiritele inaintaşilor incoronaţi.

Casa lui Dee era in acelaşi timp muzeu, bibliotecă şi laborator de cercetari oculte şi astrologice. Adunase o grămadă de obiecte stranii şi avea una dintre cele mai remarcabile colecţii de cărţi din Anglia. In ciuda rolului pe care l-a jucat pe langă regină şi a reputaţiei sale academice, oamenii din Londra l-au considerat intotdeauna un vrăjitor. Intr-o zi, in timp ce el era plecat intr-o călătorie in afara ţării, casa sa a fost luata cu asalt şi incendiată. Se spune că, din locul in care se găsea, Dee a văzut incendiul care ii mistuia casa şi cărţile, in oglinda sa de chihlimbar, de care nu se despărţea niciodata.

In locuinţa distrusă, Dee amenajase o cameră specială, unde chema spiritele prin intermediul oglinzii aztece, consemnand apoi viziunile pe care le avusese intr-un manuscris lung şi detaliat, din care o parte a supravieţuit, printr-o minune, pană in zilele noastre. In el sunt descrise in amănunt spiritele care apăreau mai intai pe sticla oglinzii, ieşind apoi din ea in văzduh.

Unul dintre acele spirite, o tanără pe nume Madimi, revenea mereu şi se deplasa prin cameră, dialogand adesea cu Dee. Mult timp, erudiţii au ţinut secrete relatările lui Dee, considerand că experienţele sale sunt imposibile. Invocarea spiritelor n-a fost totuşi singurul scop al lui John Dee. Acest mare om de ştiinţă se folosea de tot ce ii stătea in putinţa pentru a ajunge la Dumnezeu. El spera că prin comunicarea cu ingerii va reuşi să-i reunească pe catolici şi pe protestanţi intr-o singură religie creştină, cea a dragostei universale. Cu toate că autorităţile celor două Biserici l-au ameninţat de multe ori ca va fi judecat pentru erezie, Dee a continuat să vorbească in mod public despre aceste intalniri ale sale cu ingerii, prin intermediul oglinzii aztece.

După moartea reginei Elisabeta a fost indepărtat de la curte şi a murit aproape in săracie, la Mortlake, in Surrey, in 1608. După moartea sa, un manuscris preţios in care prezenta tehnicile obţinerii viziunilor in oglindă a dispărut vreme de cateva zeci de ani. Printr-un miracol, a reapărut intr-un magazin de peşte din Londra, unde era folosit ca ambalaj. Soarta lui ar fi fost, fară indoială, dramatică dacă un erudit n-ar fi descoperit din pură intamplare, că păstrăvul pe care il cumparase era invelit intr-un manuscris.

Dar calătoria in lumea oglinzilor abia a inceput… Voi ce stiti despre magia oglinzilor?..

sursa: internet

 

Share.

About Author

1 комментарий

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.