«Tunelul iubirii» — cel mai romantic loc din tara!

0

«Tunelul iubirii»

Buna seara Dragii mei, ati auzit de «Tunelul Iubirii?»

E, cei care inca nu stiu ca exista acest loc magic, va invit intr-o mica calatorie romantica:)

O cale ferată abandonată din România, supranumită «Tunelul iubirii», ce lega Oțelul Roșu de Caransebeș, este unul dintre cele mai romantice locuri din țară și figurează pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeană ce merită să fie vizitate.

Fiecare tara din Uniunea Europeana are un loc magic, necunoscut chiar si pentru proprii locuitori. Pe acest principiu a mers Parlamentul European care a publicat recent in cadrul proiectului «Rediscover Europe» o lista cu 28 de locuri din Europa de care putini turisti strani au auzit. Mai mult, locurile sunt nestiute chiar si de locuitorii tarii respective.

Pe locul 19 se afla un loc misterios pana si pentru romani. «Tunelul iubirii» sau Calea Ferata dintre Bautar si Caransebes, in Caras-Severin. «Poate o cale ferata abandonata sa fie romantica? Romanii spun ca da, numesc acest loc «Tuneul Iubirii» si-l declara cel mai romantic loc din tara» asa este descris locul magic din Caras Severin pe foursquare, o retea de socializare cu peste 50 de milioane de utilizatori. O bolta de copaci lasata sa creasca in voie face din acest loc un peisaj unic in Romania.

«Tunelul Iubirii» din Caras Severin, o fosta cale ferata deschisa in 1908, aminteste de «Pasajul Indragostitilor» din Ucraina si merita vizitat indiferent de anotimp! „Pasajul indragostitilor” din Kleven, Ucraina este arhicunoscut şi atrage turişti din toate părţile lumii. Însă puţini cunosc, că şi Banatul are „Tunelul iubirii”.

Natura oferă peisaje de o frumuseţe extraordinară. Mult timp pictorii au fost cei care au transpus pe pânzele lor adevărate opere de artă, în care prezentau frumuseţea naturii, dar în perioada contemporană locul acestora au preluat fotografii, care reuşesc prin poze să surprindă frumuseţea.

«Tunelul iubirii» din Banat se afla pe fosta ruta de cale ferata Caransebes – Bautar si putini romani stiu sa ajunga la el. Aceasta minune naturala se afla cam la jumatatea distantei dintre localitatile Obreja si Glimboca.

Share.

About Author

Leave A Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.